Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΗΠΑ: Στο «πάνθεον των αθανάτων» η περίφημη Zenyatta!

 Μαζί με τους ίππους Seabiscuit και John Henry θα «φιγουράρει» προσεχώς στην περιοχή του πάντοκ στο Ιπποδρόμιο Santa Anita – Σε φυσικό μέγεθος κατασκευάστηκε το άγαλμά της!


   Στις 29 Σεπτεμβρίου τα αποκαλυπτήρια - Μετονομάστηκε προς τιμήν της η εναρκτήρια κούρσα του προγράμματος!

 

Μία μεγάλη αναγνώριση για μία «μεγάλη ντίβα των Ιπποδρομιών»! 
Την εκπληκτική φοράδα Zenyatta, με τις 19 νίκες και την μία – εντελώς άδικη – δευτεριά επί συνόλου 20 συμμετοχών στην αγωνιστική της καριέρα και με αποκομιδή επάθλων που έφτασαν στο «ιλιγγιώδες» ποσό των 7.304.580 δολαρίων ΗΠΑ, λίγοι θα πρέπει να είναι οι φίλιπποι παγκοσμίως που δεν την έχουν γνωρίσει, δεν την έχουν αγαπήσει και δεν έχουν θαυμάσει τα εκπληκτικά της κατορθώματα. Η «θρυλική» Zenyatta, νικήτρια της ιπποδρομίας 2009 Breeders’ Cup Classic – και «Ίππος της χρονιάς» στις ΗΠΑ για το 2010 – θα τιμηθεί από το Ιπποδρόμιο Santa Anita για τις σπουδαίες εμφανίσεις της σε αυτό, με την τοποθέτηση ενός αγάλματός της σε φυσικό μέγεθος(!) στις εγκαταστάσεις του, τα αποκαλυπτήρια του οποίου αναμένεται να γίνουν στις 29 Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, κατά την ημέρα των αποκαλυπτηρίων, η εναρκτήρια ιπποδρομία της συγκέντρωσης στο Ιπποδρόμιο Santa Anita (κατηγορίας Grade I) με έπαθλο 250 χιλιάδες δολάρια ΗΠΑ μετονομάστηκε σε «Zenyatta Stakes», από «Lady’s Secret» που λεγόταν πρωτύτερα, προς τιμήν της σπουδαίας φοράδας που την κατέκτησε επί τρεις συνεχόμενες φορές(!), κατά τα έτη 2008, 2009 και 2010. 

 
Το άγαλμα της οκταετούς πλέον Zenyatta, που απολαμβάνει την νέα της καριέρα ως τοκάδα, θα «πλαισιώνεται» από τα ομοιώματα δύο εκ των μεγαλύτερων ίππων όλων των εποχών, των περίφημων John Henry και Seabiscuit (Σημ. «Ιπποδρομιών»: Η ταινία με τίτλο «Seabiscuit» που αναφέρεται στη ζωή και την καριέρα του ομώνυμου αλόγου υπάρχει στο Video Club των «Ιπποδρομιών» και είναι διαθέσιμη για όλους τους φιλίππους) και η δική της καλλιτεχνική απεικόνιση θα προστεθεί τελικά δίπλα στους δύο «θρύλους» των Αμερικανικών Ιπποδρομιών, δίπλα από το Grandstand της πίστας.

«Το εύρος των επιτευγμάτων της Zenyatta στο Ιπποδρόμιο Santa Anita είναι εκπληκτικό», δήλωσε ο κύριος George Haines, Πρόεδρος του Ιπποδρομίου Santa Anita. «Κατέκτησε εδώ συνολικά επτά κούρσες, εκ των οποίων όλες ήταν Ιπποδρομίες Stakes και μάλιστα οι έξι από αυτές ήταν κατηγορίας Grade I(!)», σχολίασε επίσης, ενώ τόνισε παράλληλα ότι «Η ιστορία της θα απηχεί για πάντα στους φιλίππους που θα επισκέπτονται το Ιπποδρόμιο Santa Anita και είμαστε σίγουροι, απολύτως πεπεισμένοι ότι θα μας επισκεφτούν πολλές χιλιάδες ανθρώπων στα επόμενα χρόνια για να θαυμάσουν το άγαλμά της, το οποίο θα τοποθετηθεί στη βορεινή πλευρά του Ιδρύματος Kingsbury, ακριβώς απέναντι από το άγαλμα του John Henry», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους ιδιοκτήτες της που αποφάσισαν να την τρέξουν στο Ιπποδρόμιο Santa Anita.
 

Το άγαλμα της εκπληκτικής Zenyatta που φιλοτεχνήθηκε από τη γλύπτρια κυρία Nina Kaiser - της οποίας έργο είναι επίσης και το άγαλμα του ίππου John Henry που φιλοξενείται στο ίδιο Ιπποδρόμιο – έχει ύψος 1,75 μέτρα – στο φυσικό της ύψος - και ζυγίζει 544 περίπου κιλά, όσο δηλαδή ήταν κατά προσέγγιση το κανονικό της βάρος κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής της σταδιοδρομίας! 

Η Zenyatta ήταν το φετινό μας «γούρι», καθώς ήταν η πρώτη που «πάτησε το πόδι της» στον «στίβο» των «Ιπποδρομιών» για το 2012 και ασφαλώς χαιρόμαστε πολύ για αυτήν κάθε φορά που διακρίνεται! Για την Πρωτοχρονιά του 2013 – να είμαστε πρώτα όλοι καλά – έχουμε επιλέξει από τώρα ποιος ίππος θα μας κάνει «ποδαρικό», αλλά προτιμούμε να το κρατήσουμε προς το παρόν «μυστικό», έτσι, για να σας κάνουμε έκπληξη!

 

Αντί επιλόγου, ας παρακολουθήσουμε την ιπποδρομία 2009 Breeders’ Cup Classic:

2009 Breeders' Cup Classic
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»