Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Επερώτηση του Βουλευτή Νίκου Καντερέ στη Βουλή για τον ΟΔΙΕ

Ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής κ. Νίκος Καντερές, διαβάζοντας τα δημοσιεύματα της Εξ Ανατολής, εκδήλωσε άμεσα το ενδιαφέρον του για το θέμα και σήμερα 21/7 κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή
Νίκος Καντερές
Μετά τα δημοσιεύματα του φύλλου του μήνα Ιουλίου της εφημερίδας "Εξ Ανατολής" που αφορούσαν την παράνομη λειτουργία του ΟΔΙΕ, υπήρξαν ποικίλες αντιδράσεις. Ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής κύριος Νίκος Καντερές, διαβάζοντάς τα εκδήλωσε άμεσα το ενδιαφέρον του για το θέμα, και βασισμένος στα δημοσιεύματά μας κατέθεσε σήμερα 21/7, ερώτηση στη Βουλή απευθυνόμενος στον αρμόδιο Υπουργό.


Ακολουθεί η ερώτηση του Βουλευτή:






Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κύριε Υπουργέ,
 

Όπως προκύπτει από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου της Ανατολικής Αττικής, ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ Α.Ε.) λειτουργεί παράνομα, αφού η τελευταία άδεια λειτουργίας του είχε λήξει από το 2008, ενώ επίσης δεν υπάρχει έγκριση περιβαλλοντικών όρων.
 

Τα δύο έργα (το Ιππικό Κέντρο και ο ΟΔΙΕ) έχουν κατασκευαστεί μεταξύ δύο ρεμάτων, του Μαλέξη και του Αγίου Γεωργίου, και εμποδίζουν τη φυσική ροή των υδάτων, με αποτέλεσμα σε διάφορα σημεία των τεχνικών αυλακιών να υπάρχουν επί μονίμου βάσεως στάσιμα και μολυσμένα νερά. Σαν αποτέλεσμα, η οδός Μαρκοπούλου πλημμυρίζει σε τακτά χρονικά διαστήματα δημιουργώντας προβλήματα στους διερχόμενους οδηγούς και στα οχήματα, ενώ αρκετές φορές έχουν σημειωθεί τροχαία ατυχήματα. Λαμβάνοντας υπόψη την παραπάνω καταγγελία, ερωτάστε κύριε Υπουργέ:


Ισχύει η δημόσια καταγγελία ότι δεν υπάρχει άδεια λειτουργίας του εν λόγω κρατικού Οργανισμού και κατά συνέπεια η λειτουργία του είναι παράνομη;


Είχαν κατά το παρελθόν τηρηθεί οι απαιτούμενες προδιαγραφές και οι περιβαλλοντικοί όροι, που προβλέπονται εκ του νόμου ως απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση άδειας λειτουργίας;
 

Ισχύει ότι από τον Δεκέμβριο του 2010 η νέα Διοίκηση του Οργανισμού έχει καταθέσει αίτηση έκδοσης άδειας λειτουργίας, αλλά μέχρι σήμερα αυτή δεν έχει εκδοθεί; Αν ναι, για ποιους λόγους;
 

Σε τι βαθμό ευθύνονται Ιππόδρομος και Ιππικό Κέντρο για τις μεγάλες περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις και καταστροφές στις Περιοχές Μαρκοπούλου, Πόρτο Ράφτη και Βραυρώνα;
 

Σε τι βαθμό κινδυνεύει η δημόσια υγεία και ασφάλεια των κατοίκων των εν λόγω περιοχών;


Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
Νικόλαος Καντερές
Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής – Νέα Δημοκρατία
Η επερώτηση του Βουλευτή κυρίου Καντερέ (κάντε κλικ για μεγέθυνση)

Πηγή: ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΗΣ OnLine
«Ιπποδρομίες»


Ανακοίνωση της ΕΙΔΙΕ (22-07-2011)


Μαρκόπουλο   22/7/2011

Η Ε.Ι.Δ.Ι.Ε., αφού έλαβε γνώση της απόφασης του Δ.Σ. της Ο.Δ.Ι.Ε., που ισχύει από την 21-7-11, για την στοιχηματική μονάδα και των στοιχηματικών ποσοστών επιστροφής στους Φιλίππους, δηλώνει ικανοποιημένη για την μείωση της στοιχηματικής μονάδας στο 0,50 αν και η Ε.Ι.Δ.Ι.Ε., είχε εισηγηθεί τη μείωση, αυτής της μονάδας, στο 0,30, μετά και την εξελικτική πορεία της οικονομίας.
Περαιτέρω χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά, την επιτέλους, πιθανότητα αύξησης των επάθλων μετά από τόσα χρόνια στασιμότητας και…….μείωσης!

Σχετικά με την εκφρασθείσα, στην ίδια ανακοίνωση, από την Ο.Δ.Ι.Ε., ευχή και προσδοκία για την προσέλκυση νέων επενδυτών –ιδιοκτητών, η Ε.Ι.Δ.Ι.Ε. τονίζει με έμφαση ότι, όσο δεν τροποποιείται ο νόμος, για την τήρηση φορολογικών βιβλίων και για φορολόγηση των…..ζημιών(!!) των ιδιοκτητών, ελάχιστες ή και ανύπαρκτες είναι οι ελπίδες προσέλκυσης νέων επενδυτών –ιδιοκτητών στο χώρο.

Για μια ακόμα φορά η Ε.Ι.Δ.Ι.Ε. καλεί τα θεσμικά όργανα (Φ.Ε.Ε. και Ο.Δ.Ι.Ε.) να δρομολογήσουν κοινή εκστρατεία, μαζί μας, για την ενημέρωση του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίον είναι βέβαιο ότι, θα ανταποκριθεί εφόσον λάβει υπ’ όψιν του τα τεκμηριωμένα επιχειρήματά μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ι.Δ.Ι.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΣΟΣ ΟΔΥΣΣΕΩΣ                                              ΜΑΡΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΜΥΤΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΦΕΕ
ΟΔΙΕ
ΕΠΔΙ / ΣΑΔΙ
Ιπποδρομιακό Τύπο

Σημ. «Ιπποδρομιών»: Ο σχολιασμός της ανακοίνωσης της ΕΙΔΙΕ θα γίνει σε άλλο δημοσίευμα, στο οποίο θα αναλύσουμε όλα τα τελευταία γεγονότα που αφορούν τόσο στη μείωση της στοιχηματικής μονάδας όσο και στην αύξηση της γκανιότας στα ιπποδρομιακά παιχνίδια.

«Ιπποδρομίες»


Πρόγραμμα ιπποδρομιακών συγκεντρώσεων μηνός Αυγούστου 2011

27/7/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑΚΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΜΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011
 
Ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος ανακοινώνει ότι οι Ιπποδρομιακές συγκεντρώσεις του μηνός Αυγούστου 2011 (Σημ. «Ιπποδρομιών»: οι Ελληνικές συγκεντρώσεις) θα διεξαχθούν στις ακόλουθες ημερομηνίες:

 



α/α


Ημέρα

Ημερομηνία

Μήνας

Έτος
1
Δευτέρα
1
Αυγούστου
2011
2
Παρασκευή
5
»
»
3
Δευτέρα
8
»
»
4
Τετάρτη
10
»
»
5
Δευτέρα
22
»
»
6
Παρασκευή
26
»
»
7
Δευτέρα
29
»
»

Ώρα έναρξης των Ιπποδρομιών ορίζεται η 16:00.

Γραφείο Τύπου Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε.

27/7/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑΚΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΜΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011
 
Σας γνωρίζουμε ότι οι Γαλλικές Ιπποδρομιακές συγκεντρώσεις για το μήνα Αύγουστο 2011 θα διεξάγονται από 1 έως 10 και από 22 έως 31 Αυγούστου, από Δευτέρα έως και Σάββατο.
  






«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»