Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ιππόδρομος: Η απάντηση της Πολιτείας στην επερώτηση της Χρυσής Αυγής για τον Ιππόδρομο

Ο Υφυπουργός κ. Ιωαννίδης δίνει εξηγήσεις στα ερωτήματα που του τέθηκαν για τον μέλλον του ΟΔΙΕ


Τραγικές διαπιστώσεις από τον Πολιτικό προϊστάμενο του Ιπποδρόμου - «…Ο σημερινός αριθμός των ίππων είναι οριακός για την τέλεση οποιουδήποτε προγράμματος Ιπποδρομιών…»

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε η απάντηση από τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιάννη Ιωαννίδη, στην επερώτηση που είχε καταθέσει Η Χρυσή Αυγή διαμέσου του βουλευτή της κ. Ηλία Παναγιώταρου σχετικά με την πιθανότητα να παρθεί η απόφαση να κλείσει στο μέλλον ο ΟΔΙΕ από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, ερώτηση που κατατέθηκε στις 23 Αυγούστου.

Στην σχετική απάντηση του Υφυπουργού για τον Ελληνικό Ιππόδρομο – θυμίζουμε πως αποτελεί Πολιτικό προϊστάμενο του Οργανισμού – δεν διαπιστώσαμε κάποια ουσιαστική διευκρίνιση επί των ζητημάτων που του τέθηκαν. Το μόνο αξιοσημείωτο μέσα στο κείμενο είναι η θλιβερή – και συνάμα ωμή, στα όρια του κυνισμού – διαπίστωση πως «…ο σημερινός αριθμός (των δρομώνων ίππων) είναι οριακός για την τέλεση οπουδήποτε προγράμματος Ιπποδρομιών…».

Μα, όταν υπάρχει αυτή η παραδοχή από πλευράς της Πολιτείας, μαζί με την άλλη τρομερή παραδοχή – σε άλλο σημείο της απάντησης – ότι από το 2010 υπήρξε μείωση κατά 40% περίπου(!) του συνόλου των ιδιοκτητών δρομώνων ίππων εξαιτίας του καθεστώτος φορολόγησης που επιβλήθηκε εκείνη την εποχή και δε λαμβάνεται κανένα απολύτως μέτρο για την επίλυση αυτών των προβλημάτων και την πλήρη αναστροφή του κλίματος – αντιθέτως μάλιστα, η Πολιτική Ηγεσία περιορίζεται σε απλή καταγραφή του προβλήματος και σε γενικές διαπιστώσεις, ωσάν ουδέτερος παρατηρητής (!) – τότε αναρωτιόμαστε, τι μπορεί να πια περιμένει κάποιος για το μέλλον του Ελληνικού Ιπποδρόμου;

Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση στην επερώτηση της Χρυσής Αυγής (κάντε κλικ στο εικονίδιο):
Η απάντηση της Πολιτείας στην επερώτηση της Χρυσής Αυγής


Κάποια σημαντική είδηση που να προϊδεάζει για όσα πρόκειται να συμβούν στο μέλλον δε βγήκε άμεσα, αλλά έμμεσα… Στη δεύτερη παράγραφο της απάντησης αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «…ο ΟΔΙΕ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια – στην δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία – για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων και των επαγγελματικών κλάδων που σχετίζονται με τον χώρο, στηρίζοντας με κάθε μέσο την διεξαγωγή των Ελληνικών Ιπποδρομιών ενώ παράλληλα διευρύνει τον κύκλο των εργασιών του με την θέσπιση και την ορθολογική διαχείριση των αλλοδαπών Ιπποδρομιών (Γαλλικών – Αγγλικών & Νοτιοαφρικανικών…». Ε, νομίζουμε ότι όποιος «γνωρίζει» - έστω και εξ ακοής - τι συμβαίνει σήμερα στον ΟΔΙΕ και στη ΦΕΕ, αντιλαμβάνεται αυτομάτως ότι ο Ιππόδρομος έχει αφεθεί πλήρως στο έλεος του Θεού…
 
Διαβάστε σχετικά (κάντε κλικ στον τίτλο):


«Ιπποδρομίες»

Ανακοίνωση: Μία «έκπληξη» από τις «Ιπποδρομίες» για όλους τους φιλίππους

«Εγκαινιάζουμε» από σήμερα το δικό μας «Video Club» με επιλεγμένες ταινίες ιπποδρομιακού περιεχομένου!


 Μία νέα προσφορά των «Ιπποδρομιών» προς όλους τους φίλους αναγνώστες!


Αγαπητοί φίλοι των «Ιπποδρομιών»,

Συνεχίζοντας την προσπάθεια για να ικανοποιούμε διαρκώς τις δικές σας απαιτήσεις, εργαζόμαστε καθημερινά με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της ιστοσελίδας, σε ο, τι αφορά σε θέματα αισθητικής και ευκολίας στη χρήση της καθώς και σε θέματα ύλης και περιεχομένου. Προς τούτο λοιπόν, σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε - σταδιακά - ένα Video Club με ταινίες ιπποδρομιακού περιεχομένου, όπου θα μπορείτε όλοι σας – ξεκινώντας από σήμερα – να βρίσκετε με πολύ εύκολο τρόπο και να παρακολουθείτε άμεσα μερικές από τις μεγάλες εμπορικές επιτυχίες του σινεμά που αφορούν στο άλογο και στο άθλημα των Ιπποδρομιών.

Το Video Club των «Ιπποδρομιών» θα φιλοξενείται μόνιμα ως υπο-ενότητα μέσα στην θεματική ενότητα «Εισαγωγή στις Ιπποδρομίες». Κάνοντας κλικ στην επιλογή «Video Club» θα μεταφέρεστε στο διαθέσιμο κατάλογο με τις ταινίες που σας προτείνουμε (εκεί όπου που με κατάλληλη επιλογή θα μπορείτε να διαβάζετε και πληροφορίες για την υπόθεσή του έργου) και στην συνέχεια, πατώντας στον σύνδεσμο που ακολουθεί, θα «μεταφέρεται απευθείας μπροστά σας η δράση» έτσι ώστε να παρακολουθήσετε την ταινία που επιλέξατε!

Εξαιτίας πνευματικών δικαιωμάτων δεν είναι δυνατή η απευθείας μεταφόρτωση των ταινιών που θα φιλοξενούνται εφεξής στο Video Club των «Ιπποδρομιών» και για αυτό τον λόγο υιοθετήσαμε την λύση των συνδέσμων (σημ. «Ιπποδρομιών»: Δεν υπάρχουν συνδρομές ή άλλες χρεώσεις, η παρακολούθηση των ταινιών είναι εντελώς δωρεάν).

Ελπίζουμε να αρέσει η καινούργια ιδέα μας και να ευχαριστηθείτε από δω και πέρα «ιπποδρομιακή πανδαισία» στην οθόνη του υπολογιστή σας!

Εμείς, σας προτρέπουμε όλους να καθίσετε αναπαυτικά στις θέσεις σας και να απολαύσετε τις ταινίες από το Video Club των «Ιπποδρομιών»!

Καλή διασκέδαση σε όλους!
«Ιπποδρομίες»

Επιλογές TV: Seabiscuit (the movie)

 Αγαπητοί φίλοι των «Ιπποδρομιών»,



Σήμερα που «εγκαινιάζουμε» το Video Club των «Ιπποδρομιών» η πρώτη ταινία που «φιλοξενούμε» και σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε είναι το φιλμ με τίτλο: «Seabiscuit».

Η ταινία «Seabiscuit» γυρίστηκε το 2003, βασισμένη στο βιβλίο της συγγραφέως Laura Hillenbrand με τίτλο: «Seabiscuit: An American Legend».


Λίγα λόγια για το έργο:

Η υπόθεση της ταινίας  «Seabiscuit» βασίζεται στη ζωή και την αγωνιστική σταδιοδρομία ενός ίππου, του Seabiscuit, ενός μικρόσωμου και «υποτιμημένου» καθαρόαιμου δρόμωνα ίππου που «περνούσε απαρατήρητος» και του οποίου η ανέλπιστη επιτυχία τον καταξίωσε, του έδωσε απίστευτη δημοσιότητα και έκανε «πάταγο» στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κατά την εποχή της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης του 1929.

Με τους: Jeff Bridges, Chris Cooper, Elizabeth Banks, William H. Macy, Ed Lauter.

Σκηνοθεσία: Gary Ross.


Καλή διασκέδαση σε όλους!


Κάντε κλικ στην φωτογραφία για να παρακολουθήσετε την ταινία :

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»