Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010


Διαβάστε την Τρίτη 21-12-2010 στις «Ιπποδρομίες»:



Επιστολή των «Ιπποδρομιών» προς τον ΟΔΙΕ για το θέμα που προέκυψε πρόσφατα με την γκανιότα των παιχνιδιών


Οι προτάσεις των «Ιπποδρομιών» για τις Ελληνικές ιπποδρομίες της Τρίτης 21-12-2010
(μαζί με την νέα μας προσφορά: ο καθημερινός πίνακας των ίππων που ευνοούνται ή δεν αποδίδουν καλά σε λασπώδη στίβο)


Πρόγραμμα των Ελληνικών ιπποδρομιών της  Τρίτης 21-12-2010


Προ-ιπποδρομιακές αποδόσεις στο γκανιάν των Γαλλικών ιπποδρομιών της Τρίτης 21-12-2010


Πρόγραμμα των Γαλλικών ιπποδρομιών της  Τρίτης 21-12-2010


Αποτελέσματα και αποδόσεις των Γαλλικών ιπποδρομιών της Δευτέρας 20-12-2010


Όχι… τόσο εύκολα!


Μία «τιμητική δευτεριά» για την «κατ’ επάγγελμα πρώτη»!



Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας

«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών

Ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε
σχολιάζει ο Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης


Πολλά θέματα μας απασχόλησαν και αυτήν την εβδομάδα που πέρασε. Στο αγωνιστικό σκέλος δεν είχαμε κάτι αξιοσημείωτο, είχαμε όμως πολλές εξελίξεις σε θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας που αφορούν στο μέλλον του Ελληνικού Ιπποδρόμου γενικότερα.
Το κυριότερο θέμα της εβδομάδας δεν είναι άλλο από την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής για αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή στον Ιππόδρομο, εξέλιξη που προοιωνίζεται ασφαλώς ραγδαίες εξελίξεις σε ο, τι αφορά στο μέλλον του ΟΔΙΕ. Οι «Ιπποδρομίες» είχαν από καιρό επισημάνει την κατεύθυνση που είχαν πάρει τα πράγματα και τις προοπτικές του Ιπποδρόμου Μαρκόπουλου (μπορείτε να βρείτε πλήθος δημοσιευμάτων στην «Αρχική σελίδα» του ιστοχώρου σχετικά με το ζήτημα). Πρώτοι από όλες τις ιπποδρομιακές ιστοσελίδες και τους ιστοχώρους δημοσιεύσαμε την είδηση της απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής, ενώ την αμέσως επόμενη ημέρα ήμασταν οι μοναδικοί που σας παρουσιάσαμε ολόκληρο το κείμενο της σχετικής απόφασης. Η «περιπέτεια» του Ελληνικού Ιπποδρόμου μόλις ξεκίνησε και οι «Ιπποδρομίες» θα παρακολουθούν στενά όλες τις εξελίξεις για να σας ενημερώνουν – όπως πάντα – γρήγορα και αξιόπιστα.
Πέραν του ομολογουμένως «καυτού» θέματος που προαναφέραμε, είχαμε την έντονη δραστηριότητα της ΕΙΔΙΕ με επιστολές και ανακοινώσεις προς πολλούς αποδέκτες. Από αυτές που ξεχώρισαν και σας παρουσιάσαμε μέσα στην εβδομάδα ξεχωρίζει η επιστολή προς το Σύνδεσμο των Αναβατών (ΣΑΔΙ) και προς τα μέλη της ΕΙΔΙΕ. Με την πρώτη επιστολή ανακοίνωσε στον ΣΑΔΙ πως σταμάτησε να ισχύει από την Παρασκευή 17-12-2010 η εγγύηση ύψους 50 χιλιάδων € που είχε καταθέσει η ΕΙΔΙΕ για περιπτώσεις τραυματισμού των αναβατών στις προπονήσεις ή στις ιπποδρομίες, μία εξέλιξη που όπως όλοι καταλαβαίνουμε μπορεί να πυροδοτήσει πολλές αντιδράσεις, με αυτήν που φαντάζει ως πιο πιθανή να είναι η άρνηση των αναβατών να ιππεύσουν εφεξής. Ευχόμαστε και ελπίζουμε να δοθεί άμεσα λύση σε αυτό το σοβαρό ζήτημα ώστε να αποφευχθεί το σταμάτημα των Ελληνικών ιπποδρομιών μεσούσης της εμπορικότερης εποχής για τον Οργανισμό από πλευράς τζίρου. Με την άλλη επιστολή ενημέρωσε τα μέλη της ΕΙΔΙΕ για την – όντως – άδικη επιβολή φορολογίας 20,00% επί των επάθλων στους ιδιοκτήτες που δε διαθέτουν εταιρίες (ΑΕ, ΕΠΕ κλπ) στις οποίες να είναι γραμμένα τα άλογά τους, μαζί με τις ενέργειες που έκανε η ΕΙΔΙΕ για να απαλειφθεί πλήρως αυτή η ανισότητα. Το μόνο που μπορούμε να προσθέσουμε εμείς ως σχόλιο είναι η ανάγκη να ενεργήσουν γρήγορα οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.
Μέσα στην εβδομάδα που πέρασε διεξήχθη ο «αγώνας κατά της φτώχειας» μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων «Φίλοι Ζιντάν και Ρονάλντο» και του Ολυμπιακού με τα έσοδα του οποίου στηρίχθηκαν οικονομικά οι κάτοικοι της Αϊτής, του Πακιστάν και κάποια Ιδρύματα του Πειραιά. Η είδηση έπαιζε για περισσότερο από δύο ημέρες σε όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα και τις εφημερίδες (έντυπες και διαδικτυακές) πριν και μετά τον αγώνα και το γεγονός θα είχε πάρει μεγαλύτερη έκταση και προβολή αν δεν είχε μεσολαβήσει η απεργία των ΜΜΕ την επόμενη της ημέρας διεξαγωγής του αγώνα. Η δημοσιότητα που πήρε το γεγονός απέδειξε τη βασιμότητα που είχε η πρόταση των «Ιπποδρομιών» (την οποία πρότεινε προ μηνός με επιστολή προς τον ΟΔΙΕ) για θέσπιση και διεξαγωγή ιπποδρομιακής Ελληνικής συγκέντρωσης «φιλανθρωπικού χαρακτήρα» την τελευταία ημέρα προ των Χριστουγέννων, με τα έσοδα από δύο ιπποδρομίες της ημέρας να διατεθούν ισόποσα στον Σύνδεσμο Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας (ΣΘΙΕ) και στους αναξιοπαθούντες αναβάτες του Ιπποδρόμου. Δυστυχώς χάθηκε άλλη μία ευκαιρία για δωρεάν διαφήμιση και πανελλήνιας εμβέλειας προβολή των Ελληνικών ιπποδρομιών μέσω μίας κοινωνικής εκδήλωσης που θα αναδείκνυε το «ανθρώπινο» πρόσωπο του αθλήματος (και ας μην αμφιβάλλει κανείς πως μία τέτοια ενέργεια θα είχε «ανταποδοτικά οφέλη» σε ο, τι αφορά στα έσοδα του Οργανισμού). Οι «περίεργες» ενέργειες και οι «ύποπτες σιωπές» βεβαίως συνεχίζονται από πλευράς ΟΔΙΕ που εξακολουθεί να αποφεύγει να δώσει επίσημη απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα τι συνέβη τελικώς με τη διαφοροποίηση της γκανιότας που παρατηρήθηκε τελευταία στα παιχνίδια του. Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και δεν πρόκειται – σε ο, τι μας αφορά τουλάχιστον - να αφήσουμε αναπάντητα ερωτήματα που απασχολούν τους φιλίππους και ειδικότερα τους αναγνώστες μας. Μέσα στην εβδομάδα θα δείτε εξελίξεις επί του θέματος, γι’ αυτό να διαβάζετε καθημερινά τις «Ιπποδρομίες»!
Να πούμε πάντως πως είχαμε και μία θετική εξέλιξη σε ο, τι αφορά στην τιμή της στήλης των προσφερόμενων παιχνιδιών του ΟΔΙΕ και δεν είναι άλλη από τη μείωση της ελάχιστης τιμής για τα παιχνίδια tricast, τετραπλό και για όλα τα ΣΚΟΡ στο μισό (0,50 € για τα δύο πρώτα και 1,50 € για τα ΣΚΟΡ). Η μείωση αυτή σίγουρα θα βοηθήσει στην ανακύκλωση του χρήματος, που είναι το άλφα και το ωμέγα για τον τζίρο των παιχνιδιών του ΟΔΙΕ (το ιπποδρομιακό στοίχημα περιλαμβάνεται στα παιχνίδια υψηλής ανακύκλωσης). Οι «Ιπποδρομίες» πιστεύουν πως αυτές οι μειώσεις στην τιμή πρέπει να έχουν μόνιμο χαρακτήρα (η αρχική απόφαση του Οργανισμού αναφέρεται σε αλλαγή της στοιχηματικής μονάδας μέχρι τέλος Ιανουαρίου) και μάλιστα να επεκταθούν και στα υπόλοιπα πολύπλοκα παιχνίδια (σύνθετο-δίδυμο, σύνθετο-φορκάστ). Τέλος, να αναφέρουμε πως ο ΟΔΙΕ για 2η συνεχόμενη εβδομάδα ενέταξε στο πρόγραμμά του Γαλλικές ιπποδρομίες και την Κυριακή (πάντως του την «χάλασε» η κακοκαιρία που επικρατεί στη Γαλλία και η ματαίωση της συγκέντρωσης του Σαββάτου).
«Στα του οίκου μας», είχαμε μία αρκετά καλή εβδομάδα (με καλές αποδόσεις) σε ο, τι αφορά στις υποδείξεις μας για τις Ελληνικές ιπποδρομίες, μάλιστα φάνηκε πως από το ξεκίνημά μας αφήσαμε πολλές «υποσχέσεις» για το μέλλον! Από αύριο εμπλουτίζονται οι προτάσεις μας με έναν βοηθητικό πίνακα (συμβουλευθείτε το σημερινό δημοσίευμα με τίτλο: «Το σχόλιο της ημέρας»).
Και η εβδομάδα που ξεκίνησε φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα, με πολλά νέα και καταιγιστική δράση. Διαβάζετε καθημερινά τις «Ιπποδρομίες» για να μαθαίνετε πρώτοι ο, τι συμβαίνει στον Ελληνικό Ιππόδρομο!

«Ιπποδρομίες»
Το σχόλιο της ημέρας


Σχετικά καλά πήγαμε στις υποδείξεις μας για τις Ελληνικές ιπποδρομίες της Παρασκευής 17-12-2010. Κατ’ αρχάς, για τα παιχνίδια γκανιάν/συνθέτου/ΣΚΟΡ στις 10 ιπποδρομίες σημειώσαμε 4 γκανιάν (2,54 € – 3,06 € – 2,04 € – 6,70 €) και 2 σύνθετα (7,33 €– 6,32 €). Λόγω της «ιδιαιτερότητας» της ημέρας που δεν είχαμε λάβει υπόψη στην επεξεργασία μας (ο στίβος ήταν λασπώδης) θεωρούμε «αξιοπρεπείς» την επιδόσεις μας.
Τα πράγματα ήταν σαφώς καλύτερα στις δύο επιλογές της ημέρας για στοίχημα (5η και 8η ιπποδρομία) στις οποίες νίκησαν οι πρώτες τύχες μας (ΚΑΤΑΡ ΓΟΥΕΪ και ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ) και επιπλέον στις υπόλοιπες θέσεις τερμάτισαν οι υπόλοιπες υποδείξεις μας. Ελέω καιρού και επειδή «κόψαμε» ελάχιστες στήλες στα προτεινόμενα παιχνίδια του tricast και του τετραπλού δεν τα πιάσαμε με πρώτη τύχη (θυμίζουμε πως ενώ της δίναμε τύχη για τα πολύπλοκα παιχνίδια βάλαμε την ΜΙΚΡΗ ΙΣΑΒΕΛΛΑ μόνο στην 4η θέση σε ένα τρίο που πλήρωσε 30,51 €, tricast 126,64 € και τετραπλό 622,93 €, ενώ στην 8η ιπποδρομία είχαμε στην 3η θέση τον ΜΙΣΤΕΡ ΜΑΤΑΝΤΟΡ για τον οποίο… και αυτοί που δεν παίζουν ιππόδρομο γνωρίζουν πως «χορεύει» στη λάσπη!, σε ένα tricast που πλήρωσε 67,08 €). Περιοριστήκαμε συνεπώς στο πιάσουμε το 5ο δίδυμο και φορκάστ (6,23 € και 12,22 € αντίστοιχα) και το 8ο τρίο (12,01 ). Η εκτίμησή μας από αυτά που είδαμε είναι πως με στεγνή πίστα θα πηγαίναμε ακόμα καλύτερα (δεν είχαμε συνυπολογίσει στις υποδείξεις μας το ενδεχόμενο της βροχής και απολογούμαστε ειλικρινά γι’ αυτό).
Επειδή δεν είναι εύκολο για εμάς εκ των προτέρων να γνωρίζουμε την ακριβή κατάσταση του αγωνιστικού στίβου την ώρα διεξαγωγής των ιπποδρομιών, από την επόμενη Ελληνική ιπποδρομιακή συγκέντρωση και για όλους τους χειμερινούς μήνες θα δημοσιεύουμε έναν πίνακα με τους διαγωνιζόμενους ίππους στην Ελλάδα την συγκεκριμένη ημέρα οι οποίοι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των «Ιπποδρομιών» αποδίδουν ιδιαίτερα καλά ή αντιθέτως υστερούν σε βρεγμένο στίβο. Η αρχή λοιπόν θα γίνει από αύριο Τρίτη 21-12-2010 και θα μπορείτε εφεξής να αναζητείτε αυτόν τον πίνακα μαζί με τις υποδείξεις μας στην θεματική ενότητα: «Οι σημερινές μας προτάσεις».
Το σίγουρο είναι πάντως πως προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε «επιχειρησιακά» και ευχόμαστε η προσπάθειά μας να μετουσιωθεί σε επιτυχέστερες προβλέψεις!

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»