Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011



Διαβάστε την Τρίτη 29-03-2011 στις «Ιπποδρομίες»:


Υποθέσεις και… Ιππο - θέσεις  
(άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη)

Αφιέρωμα των «Ιπποδρομιών» στην ιπποδρομιακή φιέστα του Dubai

Οι προτάσεις των «Ιπποδρομιών» για τις Ελληνικές ιπποδρομίες 
της Τρίτης 29-03-2011

Προ-ιπποδρομιακές αποδόσεις στο γκανιάν και προτάσεις για τις Γαλλικές ιπποδρομίες της Τρίτης 29-03-2011

Πρόγραμμα των Ελληνικών ιπποδρομιών της Τρίτης 29-03-2011

Πρόγραμμα των Γαλλικών ιπποδρομιών της Τρίτης 29-03-2011

Αποτελέσματα και αποδόσεις των Γαλλικών ιπποδρομιών της 
Δευτέρας 28-03-2011


Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας

«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΦΕΕ (28-03-2011)
 
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ

28/3/2011
Η ώρα έναρξης των ιπποδρομιών της Τρίτης 29.3.11 είναι η 15:00.


Δεύτερη προεγγραφή για το Κύπελλο Βεργίνας

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21-03-2011 η πρώτη φάση των προεγγραφών για την κούρσα του Κυπέλλου Βεργίνας (ίπποι 3 ετών και άνω ΒΗΕ – απόσταση: 2.400 μέτρα) που πρόκειται να διεξαχθεί την Παρασκευή 20-05-2011. Συνολικά 20 ίπποι δήλωσαν συμμετοχή, ενώ το έπαθλο της διαδρομής αυξήθηκε κατά 3.000,00 €.
Ακολουθεί παρακάτω ο πίνακας με όλους τους ίππους που συνεχίζουν προς το παρόν για το Κύπελλο Βεργίνας:


α/α

Ίππος
Ιδιοκτήτης
Προπονητής
1
ΧΕΛΑΚΟΥ (IRE)

Παν. Θεολόγου  
Π. Θεολόγου
2
ΜΕΪΚ ΙΤ ΜΠΙΓΚ (GB)
(Ιπποάττικα Α.Ε.  
Π. Θεολόγου
3
ΛΟΥΣΙΟΣ (IRE)
Α.Δ.Ε. Α.Ε.  
Μ. Ιωαννίδης
4
ΧΕΡΝΑΝΤΙΝΙΟ (GB)
Κα Π. Ρούσσου  
Π. Τζαβέλλας
5
ΦΑΝΚΟ (GB)
Ιπποφ. Ελιάς
Α. Γιατράς
6
ΚΛΑΟΥΝΤΙ ΜΙΣΤ
Ιπποφ. Ελιάς  
Α. Γιατράς
7
ΜΕΛΩΔΟΣ
Ιπποφ. Ελιάς  
Α. Γιατράς
8
ΠΑΛΛΑΝΤΕΣ ΚΡΟΣ (GB)
Ιπποφ. Ελιάς  
Α. Γιατράς
9
ΛΕΝΟΝ
Ιπποφ. Ελιάς  
Α. Γιατράς
10
ΚΑΛΚΕΡΥ (FR)
Στ. Φηγαίας Α.Ε. 
Γ. Κάσης
11
ΑΞΙΟΣ (GB)
Λυδία Ε.Π.Ε.  
Χ. Σταύρου
12
ΓΚΡΗΚ ΦΙΛΟΣΟΦΙ (GB)
Γ. Μαζοκοπάκης
Χ. Θεοδωράκης
13
ΓΚΡΗΚ ΤΑΪΚΟΥΝ (FR)
Α. Μαργαρίτης Α.Ε.  
Χ. Θεοδωράκης
14
ΓΚΡΗΚ ΓΚΑΜΠΛ (GB)
Γ. Μαζοκοπάκης  
Χ. Θεοδωράκης
15
ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΘΡΥΛΟΣ (IRE)
Οικ. Καλλιθέας Α.Ε. 
Χ. Θεοδωράκης
16
ΦΟΚΛΑΝΤ ΦΛΑΪΕΡ (IRE)
Κα Σ. Μαρμαρά  
Χ. Θεοδωράκης
17
ΚΑΚΙΚΟΥΪΝΙ (GB)
Κα Σ. Μαρμαρά  
Χ. Θεοδωράκης
18
ΝΕΒΕΡ ΕΝΤΙΝΓΚ ΤΕΪΛ (GB) (Α.
Α. Μαργαρίτης Α.Ε.  
Χ. Θεοδωράκης
19
ΠΕΡΙΦΗΤΗΣ (IRE)
Α. Μαργαρίτης Α.Ε.  
Χ. Θεοδωράκης
20
ΤΑΚΟΥΝΑΣ (IRE)
Κα Ε. Φραγκούλη  
Π. Μουρουζίδης

Πηγή: ΕΙΔΙΕ
«Ιπποδρομίες»

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΦΕΕ (22-03-2011)

22 Μαρτίου 2011

22/3/2011
Το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του της Δευτέρας 21.03.2011 μεταξύ των άλλων :

1. Κατά την χθεσινή πρώτη συνάντηση του Δ.Σ. της Φ.Ε.Ε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τους υπεύθυνους των Οικονομικών Υπηρεσιών της Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε., συζητήθηκαν τρέχοντα οικονομικά θέματα, όπου διαπιστώθηκε κατ’ αρχήν συμφωνία αλλά και ανάγκη κοινής επίσκεψης Ο.Δ.Ι.Ε. και Φ.Ε.Ε στον Υπουργό Οικονομικών για την διευκρίνηση ανακυψάντων ζητημάτων.
Ενόψει των ανωτέρω, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε.  που απαιτείται για την άρτια και ορθή κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2011 και δεδομένου ότι  θα προηγηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, η σημερινή Γενική Συνέλευση αναβλήθηκε  και θα ορισθεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής της.

2. Επίσης αποφασίσθηκε να γίνουν συντονισμένες με την Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε. κινήσεις διορθωτικής παρέμβασης στο κείμενο του άρθρου 36 του υπό ψήφιση νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών «Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων» και συγκεκριμένα στην παράγραφο 1β.

3. Μετά από διαβούλευση με εκπροσώπους της ιδιοκτησίας και των προπονητών και κατόπιν εισηγήσεως του Προέδρου της Φ.Ε.Ε κ. Γ. Βαρδινογιάννη, το Δ.Σ. αποφάσισε ότι το ποσοστό των προπονητών για το πριμ των ελληνικών ίππων, θα καθορίζεται μετά από ελεύθερη διαπραγμάτευση μεταξύ ιδιοκτήτη και προπονητή και αποτύπωση της σχετικής συμφωνίας σε συμφωνητικό το οποίο θα κατατίθεται στην Φίλιππο Ένωση της Ελλάδος.

4. Ενέκρινε σύμφωνα με εισηγήσεις της Υπηρεσίας Προγράμματος της Ο.Δ.Ι.Ε.  Α.Ε. προσθαφαιρέσεις στο Πρόγραμμα Ιπποδρομιών του μηνός Απριλίου, οι οποίες θα ανακοινωθούν στους ενδιαφερόμενους από την αρμόδια Υπηρεσία της Ο.Δ.Ι.Ε.  Α.Ε.

5. Ενέκρινε σύμφωνα με προτάσεις της Υπηρεσίας Προγράμματος της Ο.Δ.Ι.Ε.  Α.Ε. και της Ε.Ι.Δ.Ι.Ε τις εξής τροποποιήσεις του άρθρου 7 των Γενικών Διατάξεων από 22.03.2011 :
- Ίππος που είναι εγγεγραμμένος και δεν συμπληρώνεται ο απαιτούμενος ελάχιστος αριθμός για την διεξαγωγή της ιπποδρομίας που αρχικώς ενεγράφη, δύναται να μεταφερθεί σε άλλη ιπποδρομία του ημερήσιου προγράμματος που έχει δικαίωμα εγγραφής και συμμετοχής, εφόσον το επιθυμεί ο προπονητής του.
- Στην κατηγορία 3 μέδεν και 3 μέδεν Φ, ο απαιτούμενος ελάχιστος αριθμός για την διεξαγωγή της ιπποδρομίας, ορίζεται σε επτά (7), χωρίς την μείωση 10% του επάθλου.
- Όλες οι κατηγορίες ιπποδρομιών που αφορούν στην απόσταση 1.600 μ. και άνω, δύνανται να πραγματοποιούνται με ελάχιστο αριθμό ίππων επτά (7) χωρίς την μείωση 10% του επάθλου
- Όλες οι κατηγορίες κλάσεων με περιορισμένο αριθμό ενεργών ίππων και συγκεκριμένα μικρότερο των είκοσι (20) ίππων, δύνανται να συμπληρώνουν ιπποδρομίες με ελάχιστο αριθμό ίππων επτά (7) χωρίς την μείωση 10% του επάθλου
- Οι ιπποδρομίες με όρους Β.Η.Ε, Β.Η καθώς και 3 Ν1, 3Ν1Φ δύνανται να πραγματοποιούνται με ελάχιστο αριθμό ίππων έξη (6) ανεξάρτητα εάν αυτές αποτελούν την έκτη κατ’ ελάχιστο απαιτούμενη ιπποδρομία για την διεξαγωγή της ιπποδρομιακής συγκέντρωσης
- Δυνατότητα υποδιαιρέσεων δίδεται κατά κατηγορία όταν είναι εγγεγραμμένοι σε:
-       3 ΜΕΔΕΝ ιπποδρομία            14 και άνω ίπποι
-       3Ν1                                  14 και άνω ίπποι
-       Β.Η.Ε, Β.Η                          14 και άνω ίπποι
-       1.600 μ. και άνω                 14 και άνω ίπποι
-       οι υπόλοιπες κατηγορίες       16 και άνω ίπποι

6. Απέρριψε την υποβληθείσα ένσταση του αναβάτη Μάριου Χριστοφή κατά της απόφασης της Επιτροπής Ιπποδρομιών της 01.02.2011.

7. Συνέστησε Επιτροπή διαρκούς λειτουργίας και συνεχούς δραστηριότητας για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του Κώδικα Ιπποδρομιών αποτελούμενη από :
-   Ν. Κανελλόπουλο Μέλος Φ.Ε.Ε και Επιτροπής Ιπποδρομιών
-   Γ. Κώτσικο Διευθυντή Φ.Ε.Ε
-   Αλ. Κωνσταντινοπούλου Υπεύθυνη Τμήματος STUD BOOK Φ.Ε.Ε
-   Κ. Γραμματικόπουλο Τεχνικό Σύμβουλο Φ.Ε.Ε

8. Ενέκρινε τροποποίηση του άρθρου 127 του Κώδικα Ιπποδρομιών, σύμφωνα με την οποία δεν υφίσταται χρονικός περιορισμός στη χρήση μαστιγίου στους  διετείς ίππους.

9. Χορήγησε άδεια προπονητή από 22.03.2011 στον Παναγιώτη Κάσση του Γεωργίου.

10. Τέλος αποφάσισε η συγκεκριμένη απόφαση της Επιτροπής Ιπποδρομιών της 15.03.2011 που αφορά στην Α.Π.Δ, να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα για χρονικό διάστημα ενός έτους.


Από τη Φίλιππο Ένωση της Ελλάδος

Σημ. «Ιπποδρομιών»: Για μία ακόμα φορά η ΦΕΕ επιχειρεί να αναλάβει ηγετικό ρόλο σε ο, τι αφορά στις ιπποδρομιακές εξελίξεις, υποβαθμίζοντας τον ΟΔΙΕ, ο οποίος παρακολουθεί σχεδόν παθητικά τα διαδραματιζόμενα. Εντύπωση επίσης κάνει το γεγονός πως ενώ ούτε η ΦΕΕ ούτε και ο ΟΔΙΕ δε συμμετείχαν στη Δημόσια Διαβούλευση με ιδέες και προτάσεις (ή ακόμα και με ενστάσεις και αντιρρήσεις) εν τούτοις τώρα παρατηρείται «δραστηριότητα» και «κινήσεις διορθωτικής παρέμβασης» στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο. Ενδιαφέρον τέλος παρουσιάζει η σύσταση «Επιτροπής διαρκούς λειτουργίας και συνεχούς δραστηριότητας για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του Κώδικα Ιπποδρομιών», της οποίας το έργο και τη δράση θα αξιολογήσουμε εν καιρώ, μόλις έχουμε δηλαδή απτά δείγματα της λειτουργίας της. Συμπερασματικά, η ΦΕΕ εξακολουθεί να «προκαλεί» με τον τρόπο που παρεμβαίνει στα ιπποδρομιακά ζητήματα (κυρίως αυτά που δεν την αφορούν κατ’ ελάχιστο) και ασφαλώς ο κίνδυνος για «αναζωπύρωση» της έντασης στο Μαρκόπουλο ελλοχεύει.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»