Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Επιστολή του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη προς την Φίλιππο Ένωση της Ελλάδος (ΦΕΕ)


Κορυδαλλός, 1-12-2010


Προς: Την Φίλιππο Ένωση
          της Ελλάδος (ΦΕΕ)
Κοιν.: Τον Οργανισμό Διεξαγωγής
          Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ)
          Ιπποδρομιακό Τύπο
          Ιπποδρομιακές ιστοσελίδες

Συν. : ένα (1) έγγραφο




Θέμα: Πρόταση σχετικά με τα έπαθλα των διαδρομών

Αξιότιμοι κύριοι,

Σας αποστέλλω χθεσινό δημοσίευμα του ιπποδρομιακού ιστοχώρου «Ιπποδρομίες» (http://www.ippodromiaka-nea.blogspot.com) με τίτλο : «Οι «Ιπποδρομίες» καταθέτουν πρόταση που αφορά στα έπαθλα των διαδρομών». Το συγκεκριμένο δημοσίευμα εστιάζει στα έπαθλα των διαδρομών, στους κινδύνους που διατρέχει ο Λογαριασμός επάθλων από τα μειωμένα έσοδα του στοιχήματος εξαιτίας είτε αποδυναμωμένων ιπποδρομιών (σε πλήθος συμμετοχών) ή λόγω μικρής ελκυστικότητας του προγράμματος («αντι-εμπορικές» ιπποδρομίες) και προτείνει λύσεις ώστε να προστατεύεται διαρκώς ο Λογαριασμός επάθλων σε κάθε περίπτωση στο μέλλον και ταυτόχρονα να «πριμοδοτούνται» οι επιτυχημένες εισπρακτικά ιπποδρομίες.

Παρακαλώ θερμά να εξετάσετε την πιθανότητα υλοποίησής της στο προσεχές μέλλον, θεωρώντας πάντοτε πως κινείται προς την σωστή κατεύθυνση και πως έχει να προσφέρει θετικά (επί του πρακτέου) σε μερική τόνωση των «εμπορικών» διαδρομών (με βάση τα έσοδα του στοιχήματος) και σε υποβοήθηση των εγγραφών ποιοτικών ίππων και διεξαγωγής περισσότερο ποιοτικών διαδρομών με στόχο την αύξηση του τζίρου του ιπποδρομιακού στοιχήματος, που με την σειρά του θα βοηθήσει περαιτέρω τον Λογαριασμό επάθλων.
Παραμένω στην διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη διευκρίνιση ή απορία σας.

Με εξαιρετική τιμή,
Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

Συνημμένο: Δημοσίευμα του ιπποδρομιακού ιστοχώρου «Ιπποδρομίες» (http://www.ippodromiaka-nea.blogspot.com)  της 30ης-11-2010 με τίτλο: «Οι «Ιπποδρομίες» καταθέτουν πρόταση που αφορά στα έπαθλα των διαδρομών».

Σημ. «Ιπποδρομιών»: Μας πρόλαβαν στο παρά πέντε κυριολεκτικά οι εξελίξεις με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε αργά χθες το απόγευμα ο ΟΔΙΕ! (η επιστολή ήταν έτοιμη από χθες το πρωί, δηλαδή πριν την έκδοση του Δελτίου Τύπου). Είμαστε αναγκασμένοι εκ των πραγμάτων να επανέλθουμε με σχόλιο επί του θέματος. Θα αρκεστούμε προς το παρόν να επισημάνουμε πως θεωρούμε την συγκεκριμένη απόφαση λανθασμένη (να τεθούν εκτός στοιχήματος και να μην προβληθούν τηλεοπτικά οι 3 πρώτες ιπποδρομίες της Παρασκευής).
Σημαντική εξέλιξη για τις Γαλλικές ιπποδρομίες που προσφέρει ο ΟΔΙΕ


Με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΟΔΙΕ την Δευτέρα 29-11-2010 ανακοινώθηκε πως από σήμερα, Τετάρτη 1-12-2010 ξεκινούν δύο ακόμα παιχνίδια στις Γαλλικές ιπποδρομίες: το σύνθετο και το Tricast. Τα δύο νέα παιχνίδια θα προσφέρονται κατ’ αρχάς σε επιλεγμένες κούρσες που θα καθορίζονται στο πρόγραμμα των ιπποδρομιών κάθε ημέρας, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.
Η εξέλιξη αυτή θεωρείται οπωσδήποτε σημαντική αν αναλογιστεί κάποιος τους τζίρους που κάνουν αυτά τα παιχνίδια (ειδικότερα το Tricast) διότι τυγχάνουν της αποδοχής και της προτίμησης των φιλίππων.
Επιπροσθέτως, οι Γαλλικές ιπποδρομίες στην πλειοψηφία τους έχουν μεγάλες αποδόσεις και ως εκ τούτου τα δύο νέα παιχνίδια υπόσχονται πολλές ευκαιρίες για μεγάλα κέρδη σε όσους «τολμήσουν» να στοιχηματίσουν σε αυτά. Δεν γνωρίζουμε βέβαια σε περίπτωση τζακ-ποτ πού ακριβώς μεταφέρονται τα χρήματα (αν δηλαδή σε μία «μικτή» Ελληνο-Γαλλική συγκέντρωση γίνει τζακ-ποτ κάποιου παιχνιδιού στην τελευταία Γαλλική ιπποδρομία, τα χρήματα μεταφέρονται στην πρώτη Ελληνική ιπποδρομία ή πηγαίνουν στην πρώτη αυριανή Γαλλική;). Καλό θα ήταν κατά την γνώμη μας να διευκρινιστεί και αυτή η λεπτομέρεια ώστε να ενημερωθούν όλοι οι φίλιπποι προτού ξεκινήσει ο στοιχηματισμός, διότι με την εισαγωγή κυρίως του Tricast, τα τζακ-ποτ αναμένονται στην «ημερήσια διάταξη».
Θα πρέπει τώρα πλέον ο ΟΔΙΕ να εξετάσει πιο σοβαρά το ενδεχόμενο επαναφοράς της προηγούμενης στοιχηματικής μονάδας, αφού εκτός του γεγονότος πως δεν υπήρξαν οφέλη από την αλλαγή της (τουναντίον επιταχύνθηκε η ήδη ραγδαία μείωση του συνολικού τζίρου, αφού δεν «γυρίζει» πια το χρήμα κατά την διάρκεια των ιπποδρομιών με την ίδια ευκολία) υπάρχει αυξημένη δυσκολία στις Γαλλικές ιπποδρομίες λόγω των αρκετών πολυπληθών διαδρομών και στα «πολύπλοκα» παιχνίδια (στα οποία συμπεριλαμβάνεται το Tricast) χρειάζονται πολύ περισσότερες στήλες για να καλυφθούν οι παίκτες. Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να προσεχθεί ιδιαίτερα είναι οι αποδόσεις να εξακολουθήσουν να βγαίνουν όπως και σήμερα, δηλαδή «στην 1 μονάδα πίστωσης» ώστε να υπάρχει ευθεία σύγκριση αποδόσεων με άλλα παιχνίδια (πχ στοίχημα ποδοσφαίρου), εκεί που φαίνεται δηλαδή ξεκάθαρα το «συγκριτικό πλεονέκτημα» των ιπποδρομιών (πολύ καλύτερες αποδόσεις σε όλα του τα παιχνίδια ακόμα και τώρα μετά τις φορολογήσεις).
Η εισαγωγή των νέων παιχνιδιών «πιστώνεται» στα θετικά του Οργανισμού, κίνηση πάντως που κατά την γνώμη μας άργησε και δικαιολογείται μόνον αν υπήρξαν τεχνικής φύσης προβλήματα που έπρεπε να ξεπεραστούν. Η δική μας άποψη είναι πως με βάση την διαπίστωση πως όσοι στοιχηματίζουν στις Ελληνικές ιπποδρομίες (οι οποίοι κατά κοινή αποδοχή αποτελούν την πλειοψηφία όσων στοιχηματίζουν στις Γαλλικές) είναι ήδη πλήρως εξοικειωμένοι με όλα τα παιχνίδια του ΟΔΙΕ, συνεπώς η θέση μας είναι πως έπρεπε εξαρχής όλα τα παιχνίδια που προσφέρονται στις Ελληνικές ιπποδρομίες να προσφέρονται και σε όλες τις Γαλλικές ιπποδρομίες ώστε να μπορεί ταυτόχρονα να γίνει μία «μέτρηση» της προτίμησης των παιχνιδιών από τους φιλίππους και στις Γαλλικές ιπποδρομίες. Αναμένουμε με άλλα λόγια και το σύνθετο-δίδυμο, το σύνθετο-forecast και το τετραπλό έτσι ώστε να μπορούμε να μετρήσουμε αξιόπιστα και κυρίως συγκρίσιμα (με τους ίδιους όρους) την δυναμική των Γαλλικών ιπποδρομιών και την απήχηση που έχουν στους φιλίππους.

«Ιπποδρομίες»

Μία ευγενική προσφορά του dangerippo forum και του κυρίου Περικλή Δημητρίου προς τους αναγνώστες των «Ιπποδρομιών»

Περικλής Δημητρίου
Ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής της ιπποδρομιακής εκπομπής (μοναδική που υπάρχει σήμερα) που προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 19:00 στον τηλεοπτικό σταθμό HIGH TV, κύριος Περικλής Δημητρίου, μας έκανε την τιμή στο ξεκίνημα των «Ιπποδρομιών» να συμβάλλει και εκείνος στην αρτιότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας μέσω αυτού του ιστοχώρου, κάνοντας μία ευγενική προσφορά προς τους επισκέπτες και αναγνώστες των «Ιπποδρομιών».
Πιο συγκεκριμένα, ο κύριος Δημητρίου μας επέτρεψε την αναμετάδοση της ιπποδρομιακής εκπομπής που παρουσιάζει, κάνοντας ένα ουσιαστικό «δώρο» προς όλους εσάς τους αναγνώστες μας και συγχρόνως δείχνοντας έμπρακτα την στήριξη και την εκτίμησή του στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για την έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση των φιλίππων. Έτσι λοιπόν, από αυτήν κιόλας την εβδομάδα θα μπορείτε να βρίσκετε τα links του βίντεο της εκπομπής τα οποία και θα παραμένουν διαρκώς στην θεματική ενότητα: «Videos - Παρουσιάσεις».
Θα πρέπει τέλος να αναφέρουμε για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν πως ο κύριος Δημητρίου είναι ο διαχειριστής του ιπποδρομιακού forum dangerippo (http://www.dangerippo.gr/) στο οποίο ανταλλάσσονται απόψεις και αναπτύσσονται  θέματα της τρέχουσας ιπποδρομιακής επικαιρότητας.
Αφού τον ευχαριστήσουμε θερμά για τις ευχές και τις συμβουλές του (που τις κρατάμε όλες προσεκτικά), οφείλουμε να τον ευχαριστήσουμε και εκ μέρους των επισκεπτών – αναγνωστών μας.
Οι «Ιπποδρομίες» μόνον αυτό ζήτησαν από την αρχή και μας το δίνετε όλοι απλόχερα: αγάπη και στήριξη.
Σας ευχαριστούμε όλους θερμά!

«Ιπποδρομίες»
Ενδιαφέρουσες κινήσεις που αφορούν στο Διαδικτυακό ιπποδρομιακό στοίχημα


Σημαντική αύξηση πωλήσεων, που ξεπέρασε το 17,00% για το εννεάμηνο και το 33,00% για το τρίτο τρίμηνο, πέτυχε η Intralot, η κερδοφορία της οποίας επηρεάστηκε αρνητικά (κυρίως λόγω της φορολογίας) ενώ η διοίκησή της «βλέπει» αρκετές ευκαιρίες στο προσεχές μέλλον σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα τριμήνου ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου κύριος Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, δήλωσε: 
«Σημαντικές επιχειρηματικές εξελίξεις του προηγούμενου τριμήνου αποτέλεσαν τα νέα έργα που ξεκίνησαν σε τρεις Πολιτείες των ΗΠΑ μέσα σε τέσσερις μόλις ημέρες, καθώς και στο Μαρόκο και τη Βραζιλία. Επιπλέον, ο όμιλος αναπτύσσει δίκτυο βιντεολόττο (VLT) στην ιταλική αγορά, μία διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011. Ακόμα, το πιο πρόσφατο συμβόλαιο στις ΗΠΑ, στην πρωτεύουσα της χώρας, την Washington D.C., ξεκίνησε με επιτυχία την προηγούμενη εβδομάδα. Ο όμιλος έλαβε άδεια για τη διεξαγωγή διαδικτυακού αθλητικού στοιχήματος στη Γαλλία, όπου προγραμματίζουμε να αιτηθούμε και για άδειες διαδικτυακού ιπποδρομιακού στοιχήματος και διαδικτυακού πόκερ».
Είναι ξεκάθαρο από τις δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου κυρίου Αντωνόπουλου (που δημοσιεύθηκαν χθες στην «Ναυτεμπορική») πως η Intralot προσανατολίζεται (και ήδη προγραμματίζει σύμφωνα με τις δηλώσεις που έγιναν) να κάνει «άνοιγμα» προς την Γαλλική αγορά των ιπποδρομιακών στοιχημάτων. Με άλλα λόγια, η εκτίμηση των στελεχών της Intralot είναι πως στη Γαλλική αγορά υπάρχουν αρκετά περιθώρια κέρδους από το Διαδικτυακό ιπποδρομιακό στοίχημα.
Θα πρέπει και ο ΟΔΙΕ να κινηθεί ταχύτατα ενόψει της επικείμενης αδειοδότησης εταιριών για Διαδικτυακό στοιχηματισμό στη χώρα μας. Με δεδομένο πως και ο ΟΠΑΠ ήδη προετοιμάζεται και ενεργεί προς αυτήν την κατεύθυνση (να αποκτήσει δηλαδή άδεια για στοίχημα στο Διαδίκτυο) και να μπορέσει να «σταθεί» απέναντι στον αμείλικτο ανταγωνισμό μόλις απελευθερωθεί η εγχώρια στοιχηματική αγορά, πρέπει να γίνει από σήμερα σχεδιασμός και προετοιμασία ώστε ο ΟΔΙΕ να λάβει άδεια για Διαδικτυακό ιπποδρομιακό στοίχημα (και μάλιστα νομίζουμε πως πρέπει να επιδιώξει να εισάγει και «ανταλλακτήριο» στοιχημάτων, όπου εκεί υπάρχουν τεράστιοι τζίροι) προτού τον «προλάβουν τα γεγονότα».
Ήδη γίνονται κινήσεις από διάφορες εταιρίες εντός και εκτός συνόρων και όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι μας αδράνεια επί του θέματος δεν συγχωρείται. Επίσης, το Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης προσβλέπει σε έσοδα από την αδειοδότηση των εταιριών στοιχηματισμού στο Διαδίκτυο και επειδή το Νομοσχέδιο που θα καθορίζει το πλαίσιο λειτουργίας τους αναμένεται περί τα τέλη του χρόνου (σύμφωνα με εκτιμήσεις) οι εξελίξεις επί του θέματος θα είναι ραγδαίες. Πρέπει λοιπόν ο ΟΔΙΕ να «τρέξει» το θέμα του Διαδικτυακού στοιχήματος ώστε να μπορέσει να μπει δυναμικά στο μέλλον σε μεγαλύτερες και πιο απαιτητικές στοιχηματικές αγορές .

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»