Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Σημαντική εξέλιξη για τις Γαλλικές ιπποδρομίες που προσφέρει ο ΟΔΙΕ


Με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΟΔΙΕ την Δευτέρα 29-11-2010 ανακοινώθηκε πως από σήμερα, Τετάρτη 1-12-2010 ξεκινούν δύο ακόμα παιχνίδια στις Γαλλικές ιπποδρομίες: το σύνθετο και το Tricast. Τα δύο νέα παιχνίδια θα προσφέρονται κατ’ αρχάς σε επιλεγμένες κούρσες που θα καθορίζονται στο πρόγραμμα των ιπποδρομιών κάθε ημέρας, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.
Η εξέλιξη αυτή θεωρείται οπωσδήποτε σημαντική αν αναλογιστεί κάποιος τους τζίρους που κάνουν αυτά τα παιχνίδια (ειδικότερα το Tricast) διότι τυγχάνουν της αποδοχής και της προτίμησης των φιλίππων.
Επιπροσθέτως, οι Γαλλικές ιπποδρομίες στην πλειοψηφία τους έχουν μεγάλες αποδόσεις και ως εκ τούτου τα δύο νέα παιχνίδια υπόσχονται πολλές ευκαιρίες για μεγάλα κέρδη σε όσους «τολμήσουν» να στοιχηματίσουν σε αυτά. Δεν γνωρίζουμε βέβαια σε περίπτωση τζακ-ποτ πού ακριβώς μεταφέρονται τα χρήματα (αν δηλαδή σε μία «μικτή» Ελληνο-Γαλλική συγκέντρωση γίνει τζακ-ποτ κάποιου παιχνιδιού στην τελευταία Γαλλική ιπποδρομία, τα χρήματα μεταφέρονται στην πρώτη Ελληνική ιπποδρομία ή πηγαίνουν στην πρώτη αυριανή Γαλλική;). Καλό θα ήταν κατά την γνώμη μας να διευκρινιστεί και αυτή η λεπτομέρεια ώστε να ενημερωθούν όλοι οι φίλιπποι προτού ξεκινήσει ο στοιχηματισμός, διότι με την εισαγωγή κυρίως του Tricast, τα τζακ-ποτ αναμένονται στην «ημερήσια διάταξη».
Θα πρέπει τώρα πλέον ο ΟΔΙΕ να εξετάσει πιο σοβαρά το ενδεχόμενο επαναφοράς της προηγούμενης στοιχηματικής μονάδας, αφού εκτός του γεγονότος πως δεν υπήρξαν οφέλη από την αλλαγή της (τουναντίον επιταχύνθηκε η ήδη ραγδαία μείωση του συνολικού τζίρου, αφού δεν «γυρίζει» πια το χρήμα κατά την διάρκεια των ιπποδρομιών με την ίδια ευκολία) υπάρχει αυξημένη δυσκολία στις Γαλλικές ιπποδρομίες λόγω των αρκετών πολυπληθών διαδρομών και στα «πολύπλοκα» παιχνίδια (στα οποία συμπεριλαμβάνεται το Tricast) χρειάζονται πολύ περισσότερες στήλες για να καλυφθούν οι παίκτες. Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να προσεχθεί ιδιαίτερα είναι οι αποδόσεις να εξακολουθήσουν να βγαίνουν όπως και σήμερα, δηλαδή «στην 1 μονάδα πίστωσης» ώστε να υπάρχει ευθεία σύγκριση αποδόσεων με άλλα παιχνίδια (πχ στοίχημα ποδοσφαίρου), εκεί που φαίνεται δηλαδή ξεκάθαρα το «συγκριτικό πλεονέκτημα» των ιπποδρομιών (πολύ καλύτερες αποδόσεις σε όλα του τα παιχνίδια ακόμα και τώρα μετά τις φορολογήσεις).
Η εισαγωγή των νέων παιχνιδιών «πιστώνεται» στα θετικά του Οργανισμού, κίνηση πάντως που κατά την γνώμη μας άργησε και δικαιολογείται μόνον αν υπήρξαν τεχνικής φύσης προβλήματα που έπρεπε να ξεπεραστούν. Η δική μας άποψη είναι πως με βάση την διαπίστωση πως όσοι στοιχηματίζουν στις Ελληνικές ιπποδρομίες (οι οποίοι κατά κοινή αποδοχή αποτελούν την πλειοψηφία όσων στοιχηματίζουν στις Γαλλικές) είναι ήδη πλήρως εξοικειωμένοι με όλα τα παιχνίδια του ΟΔΙΕ, συνεπώς η θέση μας είναι πως έπρεπε εξαρχής όλα τα παιχνίδια που προσφέρονται στις Ελληνικές ιπποδρομίες να προσφέρονται και σε όλες τις Γαλλικές ιπποδρομίες ώστε να μπορεί ταυτόχρονα να γίνει μία «μέτρηση» της προτίμησης των παιχνιδιών από τους φιλίππους και στις Γαλλικές ιπποδρομίες. Αναμένουμε με άλλα λόγια και το σύνθετο-δίδυμο, το σύνθετο-forecast και το τετραπλό έτσι ώστε να μπορούμε να μετρήσουμε αξιόπιστα και κυρίως συγκρίσιμα (με τους ίδιους όρους) την δυναμική των Γαλλικών ιπποδρομιών και την απήχηση που έχουν στους φιλίππους.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»