Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Επιλογές TV: Secretariat (the movie)


Αγαπητοί φίλοι των «Ιπποδρομιών», 

Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε την τρίτη κατά σειρά ταινία που προστέθηκε στο Video Club των «Ιπποδρομιών» και έχει τον τίτλο: «Secretariat», ή αλλιώς, «Το μεγάλο φαβορί», όπως μετονομάστηκε για να προβληθεί στους δικούς μας κινηματογράφους. 

Η ταινία «Secretariat» γυρίστηκε το 2010, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και η παραγωγή της ταινίας έγινε από την Walt Disney Productions. 


Λίγα λόγια για το έργο: 

Η υπόθεση της ταινίας  «Secretariat» αναφέρεται στη ζωή και τα κατορθώματα του σπουδαίου ίππου Secretariat, νικητή του περίφημου Triple Crown στις ΗΠΑ το 1973, ο οποίος «άφησε εποχή» με τις επιδόσεις και το εύρος της επικράτησής του –  τα ρεκόρ χρόνου που σημείωσε ο Secretariat στο Triple Crown παραμένουν μέχρι και σήμερα ακατάρριπτα! – και η αγωνιστική του πορεία συνεχίζει ακόμα να «εμπνέει» όλους απανταχού τους λάτρεις των Ιπποδρομιών.  

Με τους: Diane Lane, John Malkovich, Margo Martindale, Amanda Michalka, Graham McTavish, Kevin Connolly.

Σκηνοθεσία: Randall Wallace.

Οι «Ιπποδρομίες» είχαν κάνει σχετικό αφιέρωμα με εκτενή παρουσίαση για το συγκεκριμένο φιλμ την εποχή που επρόκειτο να εμφανιστεί στις Ελληνικές αίθουσες, ενώ την ίδια στιγμή είχε αποσταλεί προς τον ΟΔΙΕ επιστολή με την οποία ζητούσαμε να εκμεταλλευτεί την προβολή της συγκεκριμένης ταινίας προς όφελος των Ελληνικών Ιπποδρομιών με σειρά προωθητικών ενεργειών, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε ποτέ… 

Έτσι λοιπόν, για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε επίσης να διαβάσετε (κάντε κλικ στον αντίστοιχο τίτλο): 







Καλή διασκέδαση σε όλους!


Κάντε κλικ στην φωτογραφία για να παρακολουθήσετε την ταινία :
«Ιπποδρομίες»

Εικαστικές Τέχνες: «Άλογα και Αναβάτες» στο Ίδρυμα Θεοχαράκη


 Μία εντυπωσιακή έκθεση με έργα του σπουδαίου γλύπτη Γιάννη Παρμακέλη

Εντυπωσιακά γλυπτά με φωτεινά χρώματα, επιτοίχια και σχέδια από τον νέο κύκλο δημιουργιών του διακεκριμένου γλύπτη και Ακαδημαϊκού Γιάννη Παρμακέλη, παρουσιάζονται στην έκθεσή του που οργανώνει το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη, με τίτλο «Άλογα και αναβάτες».
Γιάννης Παρμακέλης
 
Με μια ποικιλία υλικών, όπως μέταλλα, ξύλα και πλεξιγκλάς, ο καλλιτέχνης προσεγγίζει ένα αγαπημένο θέμα του.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 60 έργα των τελευταίων 12 χρόνων, με έμφαση στην γεωμετρική τους απόδοση, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης είχε ο Τάκης Μαυρωτάς.

Η έκθεση στο με χορηγό επικοινωνίας το MEGA, θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Νοεμβρίου 2012.

Δείτε σε video το σχετικό ρεπορτάζ από το δελτίο ειδήσεων του MEGA:

 «Άλογα και Αναβάτες» στο Ίδρυμα Θεοχαράκη


Η πρόσφατη δουλειά του Γιάννη Παρμακέλη περιλαμβάνει 60 περίπου γλυπτά, επιτοίχια και σχέδια, από το 2000 έως το 2012, με έμφαση στη γεωμετρική τους απόδοση, χωρίς λεπτομερή και σχηματοποιημένη απόδοση των ανατομικών λεπτομερειών, με εξάρσεις και κοιλότητες, οι οποίες φαίνονται ρευστές-ευκίνητες και τονίζουν το περίγραμμά τους. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ο επιμελητής της έκθεσης, κ. Τάκης Μαυρωτάς: «Ο Παρμακέλης στην τωρινή του δουλειά εγκαταλείπει την πλαστική των χάλκινων γλυπτών που τόσο καλά γνωρίζει αφού από τα φοιτητικά του χρόνια είχε εντρυφήσει στη σπουδή των αριστουργημάτων της χαλκοπλαστικής των κλασικών χρόνων. Τα «Άλογά» του δεν αντλούν τη σχέση τους από τα αετώματα του ναού του Διός στην Ολυμπία (400-456 π.Χ.), με τον αξεπέραστο αγώνα αρματοδρομίας του Πέλοπος και του Οινομάου, ούτε από τη ζωφόρο του Παρθενώνα με την πομπή των Παναθηναίων (447-432 π.Χ.), αν και η Ελλάδα για τον ίδιο σημαίνει το αιώνιο πνεύμα και οι διαχρονικές της μορφές την αξεπέραστη τελειότητα της έκφρασης…»

Πηγές: www.megatv.comwww.zougla.gr

Σημ. «Ιπποδρομιών»: Το συγκεκριμένο άρθρο φιλοξενείται και στην ενότητα «Εισαγωγή στις Ιπποδρομίες» (υπο-ενότητα: «Γενικά θέματα ιπποδρομιακού ενδιαφέροντος»). 
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»