Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011


Έκτακτη επικαιρότητα

Εξελίξεις στο θέμα της γκανιότας του ΟΔΙΕ

Σήμερα το πρωί (08-04-2011) λάβαμε την ακόλουθη επιστολή - απάντηση από τη Γενική Γραμματεία Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων την οποία φυσικά και δημοσιεύουμε αυτούσια: 
(κάντε κλικ πάνω στο έγγραφο για μεγέθυνση)

Η απάντηση της Γενικής Γραμματείας Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων της 29ης-03-2011 (κάντε κλικ πάνω στο έγγραφο για μεγέθυνση)
 
Στην απάντηση που μόλις διαβάσατε γίνεται λόγος για δική μας επιστολή της 23ης-03-2011 αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα. Η αλήθεια είναι ότι στις 23-03-2011 και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με αξιωματούχο του Υπουργείο Οικονομικών, μας ζητήθηκε να αποστείλουμε εκ νέου τα στοιχεία, τα οποία αξίζει να αναφέρουμε πως η Γενική Γραμματεία Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων είχε ήδη στα χέρια της από τις 14-01-2011, σύμφωνα με την απάντηση που έχουμε στα χέρια μας από την Υπεύθυνη του Γραφείου του Υπουργού Οικονομικών κυρίας Σ. Τολιοπούλου, όπως η ίδια μας ενημέρωσε με e-mail στις 18-01-2011:

Το αποδεικτικό της απάντησης της κυρίας Σ. Τολιοπούλου στις 18-01-2011, με την οποία μας ενημερώνει πως η υπόθεση διαβιβάστηκε από τις 14-01-2011 στην Γενική Γραμματεία Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων. (κάντε κλικ στο έγγραφο για μεγέθυνση)



Tο παραπάνω απόσπασμα δείχνει πότε παρέλαβε για πρώτη φορά τα στοιχεία η Γενική Γραμματεία Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (κάντε κλικ στο έγγραφο για μεγέθυνση)

Μετά από τηλεφωνικές συνεννοήσεις που διήρκησαν συνολικά δύο περίπου εβδομάδες, η Γενική Γραμματεία Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων έλαβε και πάλι στις 23-03-2011 όλα τα διαθέσιμα από εμάς στοιχεία μαζί με την αναφορά που είχαμε συντάξει και έξι ημέρες αργότερα (στις 29-03-2011 όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο) αποφάνθηκε πως δεν είναι εκείνη αρμόδια για να εξετάσει το θέμα. Το πρώτο ζήτημα που προκύπτει είναι γιατί χρειάστηκε χρόνος περισσότερος από 2 μήνες  και δική μας νεότερη επιστολή με την οποία ζητούσαμε εξηγήσεις για τη χρονική καθυστέρηση της απάντησης εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Αναδιαρθρώσωεν και Αποκρατικοποιήσεων, για να μας απαντήσει τελικά πως δεν είναι η καθ' ύλην αρμόδια υπηρεσία για να εξετάσει την αναφορά μας. Αυτό που μας κάνει επίσης μεγάλη εντύπωση είναι το γεγονός πως δεν αποστείλαμε εμείς τα στοιχεία στη Γενική Γραμματεία, αλλά αυτά διαβιβάστηκαν υπηρεσιακώς. Εμείς από την αρχή στείλαμε την αναφορά μας στον Υπουργό Πολιτισμού (με κοινοποίηση στον Υπουργό Οικονομικών, το Γραφείο του οποίου από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον για την υπόθεση και κινήθηκε άμεσα). Μέχρι σήμερα, καμία απολύτως απάντηση δεν υπάρχει από τον Πολιτικό προϊστάμενο του ΟΔΙΕ, ο οποίος αν μη τι άλλο οφείλει να διερευνήσει τα στοιχεία που του προσκομίσαμε εδώ και 3 μήνες (!) περίπου, ώστε να μην υπάρχουν «σκιές» και «φήμες» που πλήττουν την αξιοπιστία του Ελληνικού Ιπποδρόμου. Αφού δεν ενδιαφέρεται ο ίδιος ο ΟΔΙΕ να αποσαφηνίσει τα πράγματα (κάτι το οποίο του ζητήθηκε εγγράφως και εξαρχής) ας ελπίσουμε ότι τώρα πια, που θα λάβει για δεύτερη φορά την αναφορά μας το Υπουργείο, θα χυθεί επιτέλους φως σε αυτήν την «σκοτεινή» υπόθεση.

Για του λόγου το αληθές, ακολουθεί το πρωτότυπο (μαζί με το αποδεικτικό αποστολής) από την αρχική αναφορά των «Ιπποδρομιών» προς τον Υπουργό Πολιτισμού, στις 14-01-2011:

Το πρωτότυπο της επιστολής της 14ης-01-2011 προς τον Υπουργό Πολιτισμού (με κοινοποίηση στους υπόλοιπους Φορείς και στον Τύπο) - σελίδα 1η από 2 (κάντε κλικ στο έγγραφο για μεγέθυνση)

Το πρωτότυπο της επιστολής της 14ης-01-2011 προς τον Υπουργό Πολιτισμού (με κοινοποίηση στους υπόλοιπους Φορείς και στον Τύπο) - σελίδα 2η από 2 (κάντε κλικ στο έγγραφο για μεγέθυνση)
 
Το αποδεικτικό αποστολής της αναφοράς των «Ιπποδρομιών» στις 14-01-2011. Όπως μπορείτε να δείτε πεντακάθαρα, τα στοιχεία μαζί με την επιστολή διαβιβάστηκαν εξαρχής στο Υπουργείο Πολιτισμού και κοινοποιήθηκαν στους υπόλοιπους Φορείς και παραλήπτες. Με άλλα λόγια, το Υπουργείο Πολιτισμού ήδη από τις 14-01-2011 έχει στην κατοχή του τον πλήρη φάκελο της υπόθεσης! (κάντε κλικ στο έγγραφο για μεγέθυνση)
Όλα τα παραπάνω έγγραφα έχουν δημοσιευθεί στις αντίστοιχες ημερομηνίες (όποιος αναγνώστης επιθυμεί μπορεί μέσω του navigator που βρίσκεται στο τέλος της αρχικής σελίδας να ανατρέξει στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα).

Η ιστορία ασφαλώς έχει και άλλα επεισόδια…
Μόλις προκύψουν νεότερες εξελίξεις, οι «Ιπποδρομίες» θα επανέλθουν με έκτακτο δημοσίευμα.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»