Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Σημαντικές εξελίξεις στο θέμα της γκανιότας

Για όσους έχουν παρακολουθήσει την υπόθεση αυτή από την αρχή, μόλις προ ολίγων ημερών είχαμε αποστείλει πλήρη αναφορά όλων των γεγονότων που σχετίζονται με την ενδεχόμενη διαφοροποίηση της γκανιότας των παιχνιδιών του ΟΔΙΕ προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Οικονομικών που είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για να αποφασίσουν κάτι τέτοιο. Η αντίδραση ήταν άμεση αυτή τη φορά, κάτι που εμείς περιμέναμε να συμβεί με σιγουριά. 
Η απάντηση ήρθε από την υπεύθυνη του Γραφείου του Υπουργού Οικονομικών, κυρία Σ. Τολιοπούλου η οποία μας απέστειλε το παρακάτω απαντητικό e-mail:


Ολόκληρο το απαντητικό e-mail (πατήστε επάνω για μεγέθυνση)


Αξίζει να αναφερθούμε ιδιαίτερα στην κυρία Τολιοπούλου η οποία μας έχει καταπλήξει με τον επαγγελματισμό και τη συνέπειά της, δεδομένου ότι δεν είναι η πρώτη φορά που απευθυνθήκαμε προς το Υπουργείο Οικονομικών (πάντα για θέματα που άπτονται αποκλειστικά του Ελληνικού Ιπποδρόμου). Νομίζουμε πως της αξίζουν συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που κάνει και ευχόμαστε ειλικρινά να μπορέσει κάποτε ολόκληρος ο Κρατικός Μηχανισμός να κινείται με «ρυθμούς Τολιοπούλου»!
Ως προς την ουσία της υπόθεσης τώρα, όπως φαίνεται και στο απαντητικό e-mail η υπόθεση πλέον πρόκειται να εξεταστεί (μάλιστα πήρε και αριθμό πρωτοκόλλου). Τα πολύ εντυπωσιακό – που μας «παραξένεψε» λιγάκι – είναι πως την υπόθεση δεν την εξετάζει ούτε το Υπουργείο Πολιτισμού (που είναι ο Πολιτικός προϊστάμενος του ΟΔΙΕ), ούτε το Υπουργείο Οικονομικών (που είναι το συναρμόδιο Υπουργείο για την οποιαδήποτε απόφαση αύξησης της γκανιότας σύμφωνα με το Νόμο), αλλά το έργο αυτό το ανέλαβε η Ειδική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων.
Το γεγονός αυτό αποτελεί μία ακόμα ένδειξη πως ο Ιππόδρομος έχει εισέλθει πλέον σε «φάση προετοιμασίας» για μετάβαση σε άλλου τύπου ιδιοκτησιακό καθεστώς και συνεπώς δεν μπορεί (και δεν πρέπει) να υπάρχουν «σκιές» στο πλαίσιο της λειτουργίας του, αν βεβαίως η Κυβέρνηση επιθυμεί να έχει επιτυχή έκβαση το εγχείρημα για ενδεχόμενη πώλησή του (κάτι στο οποίο μάλλον «προσβλέπει» το Οικονομικό Επιτελείο προκειμένου να επιτύχει τους στόχους που έχουν τεθεί για το 2011 σε ο, τι αφορά στα Κρατικά έσοδα).
Τα πράγματα πήραν πλέον το δρόμο τους και – επιτέλους – θα μπορέσουμε να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τη γκανιότα στα προσφερόμενα παιχνίδια του ΟΔΙΕ μιας και μέχρι σήμερα ο Οργανισμός τηρεί «σιγή ιχθύος». Είναι αυτονόητο πως μόλις υπάρξουν νεότερες εξελίξεις επί του θέματος θα τις ανακοινώσουμε με έκτακτη ενημέρωση και στις επόμενες ώρες θα ακολουθήσει πλήρες και εκτενές ρεπορτάζ.
Μείνετε στις «Ιπποδρομίες» γιατί οι ειδήσεις τρέχουν και είναι καταιγιστικές!

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»