Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 25-01-2011

 
Κατάσταση στίβου: Λασπώδης
Ελλανοδίκες της ημέρας:  
α) Χ. ΜΕΛΙΣΣΑΚΗΣ β) Π. ΣΠΑΣΣΩΦ γ) Κ. ΤΖΑΜΑΡΑΣ


ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 8 (1η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Ο ίππος ΜΠΟΥΤΛΕΓΚ διεγράφη λόγω αιμοραγούντος τραύματος προσθίου αριστερού άκρου που προήλθε απο την ανατροπή του στο χώρο του ΠΑΝΤΟΚ. Αποχή ένας (1) μήνας. Κτην: Αντωνίου, Εμίρη.
-Ο ίππος ΤΑΡΤΑΝ ΤΟΥΡΜΠΑΝ επέστρεψε με τραύμα οπισθίου δεξιού άκρου. Αποχή ένας (1) μήνας. Κτην: Αντωνίου, Εμίρη.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 9 (2η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΙΛΑΣ ΝΤΙΛΑΪΖ έκλινε στην εσωτερική και δυσχέρανε την ανάπτυξη του ίππου ΚΑΡΝΙΒΑΛ ΤΑΙΜ. Στη συνέχεια και υπό την ελαφρά χρήση αριστερού μαστιγίου, συνέχισε να κινείται στην εσωτερική και παρενόχλησε τους εσωτερικά του αναπτυσσόμενους ίππους ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΛΑΥΔΙΟΣ και ΤΖΙΝΓΚΛ ΜΠΕΛ με συνέπεια, ο πρώτος εξ αυτών να δυσχερανθεί και να ανακόψει και ο δεύτερος να σκοντάψει επικίνδυνα. Για τα ανωτέρω τιμωρείται με αποκλεισμό τεσσάρων (4) ιπποδρομιακών ημερών ο αναβάτης Κεράτσας, που ίππευε τον ίππο ΙΛΑΣ ΝΤΙΛΑΪΖ.
-Oλοκληρώθηκε η εξέταση της ίππευσης του αναβάτη Βαγγέλη με τον ίππο ΧΟΝΤΙΝΓΚ ΜΕΛΟΝΤΙ που διαγωνίσθηκε στην 6η ιπποδρομία της 21/1/2011. Εξεταζόμενος ο αναβάτης ανέφερε ότι ο ίππος του στο ύψος των 450μ. εκδήλωσε έντονη τάση προς την εξωτερική, με συνέπεια να δυσχερανθεί η ίππευσή του και να μην μπορέσει να πιέσει τον ίππο του έγκαιρα και ικανοποιητικά. Ο δε προπονητής Χ. Θεοδωράκης δήλωσε, ότι δεν έμεινε πλήρως ικανοποιημένος από την επίδοση του αναβάτη του, διότι ολιγώρησε να πιέσει τον ίππο του. Οι ελλανοδίκες απορρίπτουν τις αιτιάσεις του αναβάτη, διαπιστώνοντας ότι ολιγώρησε να αναπτύξει τον ίππο του στην τελική ευθεία και επιπλέον στα τελευταία μέτρα της διαδρομής και ενώ ο ίππος του πιεζόμενος από τον αναβάτη αναπτυσσόταν, εκείνος χαλάρωσε τις προσπάθειες του στερώντας τη δυνατότητα στον ίππο του να διεκδικήσει αμειβόμενη θέση. Για τα ανωτέρω τιμωρούν τον αναβάτη Βαγγέλη με ποινή αποκλεισμού δέκα (10) ιπποδρομιακών ημερών και επιβάλλουν πρόστιμο τριακοσίων ευρώ (€300) στον προπονητή του ίππου Χ. Θεοδωράκη διότι δεν προσήλθε αυτοβούλως ως όφειλε για να εκφράσει παράπονα για την ίππευση του αναβάτη του.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 10 (3η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Ο ίππος ΜΠΛΟΥ ΜΠΟΟΥΤΜΑΝ διεγράφη.
-O ίππος ΕΞΤΜΑΝ ρινορράγησε. Αποχή ένας (1) μήνας. Κτην: Εμίρη, Βελιανίτη.
-Βγαίνοντας απο το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΜΑΓΟΥΑΣΕΜ έκλινε στην εσωτερική και ήλθε σε επαφή με τον ίππο ΝΤΑΚΟΤΑ ΧΙΛΣ.
-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ έκλινε στην εσωτερική και ήλθε σε επαφή με τον ίππο ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ.
-Ο ίππος ΦΡΑΝΣΙΣ ΓΟΥΟΛΣΙΝΧΑΜ εστάλη προς κτηνιατρική εξέταση και μετά από ενδοσκόπηση διαπιστώθηκε πνευμονορραγία (αίμα στην τραχεία). Αποχή ένας (1) μήνας. Κτην.: Αλειφερόπουλος, Αντωνίου.
-Ο ίππος ΧΙΕΡ ΚΑΜΣ ΝΤΑΝΥ εστάλη προς κτηνιατρική εξέταση και μετά από ενδοσκόπηση διαπιστώθηκε πνευμονορραγία (αίμα στην τραχεία). Αποχή ένας (1) μήνας . Κτην.: Αλειφερόπουλος, Αντωνίου.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 11 (4η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Ο ίππος ΤΕΤΖΙΜ διαγράφεται μετά από κτηνιατρική γνωμάτευση.
-Ο ίππος ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ ξεκίνησε και αναπτύχθηκε διστακτικά.
-Μετά τη μη ικανοποιητική επίδοση του ίππου ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ ο προπονητής X. Σταύρου δεσμεύτηκε να επανεγγράψει τον παραπάνω ίππο μετά από εύλογο χρονικό διάστημα.
-Κατά τη στιγμή της εκκίνησης ο αναβάτης Χάμντι καθυστέρησε να αφαιρέσει την κουκούλα από τον ίππο ΑΘΥΜΟΣ με συνέπεια, ο παραπάνω ίππος να ξεκινήσει με μικρή καθυστέρηση. Γίνεται αυστηρή παρατήρηση στον παραπάνω αναβάτη να είναι προσεκτικός στις εκκινήσεις του.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 12 (5η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα ευρώ (€ 50) στον προπονητή Φ. Μπαριάμογλου διότι παρέλειψε να προσκομίσει τα χρώματα του ιδιοκτήτη και ο ίππος ΡΑΤΑΤΟΥΛΗΣ διαγωνίσθηκε με χρώματα λευκά.
-Ο ίππος ΡΑΤΑΤΟΥΛΗΣ επέστρεψε με χωλότητα προσθίου αριστερού άκρου. Αποχή ένας (1) μήνας. Κτην: Ζαφείρης, Βελιανίτη.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 13 (6η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Ο ίππος ΕΤΖΜΠΑΣΤΟΝ διεγράφη.
-Ο ίππος ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ ξεκίνησε διστακτικά.
-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΦΑΝΚΟ έκλινε στην εσωτερική και δυσχέρανε την ανάπτυξη του ίππου ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ.
-Ο ίππος ΠΟΪΝΤ ΑΠ επέστρεψε με κάκωση αριστερής οπλής. Κτην: Ζαφείρης, Αντωνίου.
-Μετά τη μη ικανοποιητική επίδοση του ίππου ΕΞΠΕΝΣΙΒ ΝΤΕΤΟΥΡ ο προπονητής X. Θεοδωράκης δεσμεύτηκε να επανεγγράψει τον παραπάνω ίππο μετά από εύλογο χρονικό διάστημα.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 14 (7η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Ο ίππος ΤΑΧΝΤΗΝΤ αρνήθηκε να εξέλθει από το μηχάνημα εκκίνησης και του αφαιρείται το «ΕΧΕΙΝ ΚΑΛΩΣ» από τον Αφέτη. Προϋπόθεση για να επαναχορηγηθεί το «ΕΧΕΙΝ ΚΑΛΩΣ» είναι ο ίππος να εκπαιδευτεί εκ νέου στο μηχάνημα εκκίνησης.
-Στους παρακάτω αναβάτες και μαθητευόμενους αναβάτες έγινε αλκοτέστ που απέβη αρνητικό: Χαλιάσος, Δημητσάνης, Γ. Μερσινιάς, Μπέντεν, Κουμπαράκος, Χάμντι και Βγαγκές.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 15 (8η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Μετά την τοποθέτησή του στο μηχάνημα εκκίνησης και λίγο πριν δοθεί η εκκίνηση, ο ίππος ΣΤΗΛ ΜΑΪ ΦΑΪΑΡ παραβίασε τις πόρτες του μηχανήματος εκκίνησης, εξήλθε, συγκρατήθηκε από τον αναβάτη του, κατόπιν εξετάσθηκε από τους κτηνιάτρους και κρίθηκε ικανός να διαγωνισθεί.
-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης οι ίπποι ΟΡΙΕΝΤΑΛΙΣΤ ΑΡΤ και ΙΝΔΟΣ συνέκλιναν και δυσχέραναν την ανάπτυξη του ίππου ΘΗΡΑΪΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ο οποίος έχασε έδαφος.
-Κατόπιν δηλώσεως της κτηνιατρικής υπηρεσίας της ΦΕΕ όλοι οι ίπποι των σημερινών ιπποδρομιών έφεραν κανονικά πέταλα, ελέγχθηκαν πριν από κάθε ιπποδρομία και διαπιστώθηκε ότι ήταν αυτοί που αναφέρονται στο Επίσημο Πρόγραμμα της Φ.Ε.Ε.
-Μεταζυγίσθηκαν όλοι οι αναβάτες των σημερινών ιπποδρομιών.

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»