Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Κύπρος: Φορολογείστε το μεικτό κέρδος του στοιχήματος


 
Τη φορολόγηση του μεικτού κέρδους στα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια εισηγείται η KPMG Κύπρου μέσα από έκθεση που ετοίμασε για λογαριασμό της Remote Gambling Association.

Σε αντίθεση με το νομοσχέδιο που βρίσκεται εδώ και πάρα πολλούς μήνες στη Βουλή και το οποίο προνοεί φορολόγηση 3% επί του συνόλου του τζίρου, η μελέτη της KPMG καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο φόρος επί του μεικτού κέρδους θα έχει καλύτερα αποτελέσματα για τέσσερις λόγους. 

1. Θα ενθαρρυνθούν περισσότερες εταιρείες να λάβουν άδεια και έτσι θα μεγιστοποιηθεί το μέγεθος της τοπικά ρυθμιζόμενης αγοράς δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για αύξηση των φορολογικών εσόδων της κυβέρνησης.
 
2. Θα ενθαρρυνθούν υπεύθυνες εταιρείες να λάβουν άδεια με αποτέλεσμα περισσότεροι Κύπριοι πελάτες να στοιχηματίζουν σε μία ρυθμιζόμενη αγορά και να υπόκεινται στις πολιτικές κοινωνικής ευθύνης της κυβέρνησης.
 
3. Ο ίδιος φορολογικός συντελεστής μεικτού κέρδους μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων τυχερών παιχνιδιών με διαφορετικά ποσοστά αμοιβής χωρίς να διαστρεβλώνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ τους.
 
4. Οι δραστηριότητες τυχερών παιχνιδιών με ψηλά ποσοστά (όπως τα καζίνο και το διαδικτυακό πόκερ) μπορούν να φορολογούνται αποτελεσματικά μόνο με φόρο επί του μεικτού κέρδους, αποδεικνύοντας έτσι ότι μία σημαντική πιθανή πηγή φορολογικών εσόδων αποκλείεται αν εισαχθεί ο φόρος επί του τζίρου.

Ο CEO της RGA Clive Hawkswood σχολίασε πως η κυβέρνηση με τη φορολόγηση του τζίρου δημιουργεί τεράστιο και μη ανταγωνιστικό χρηματοοικονομικό εμπόδιο για τους πιθανούς αδειούχους. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η υλοποίηση των σημερινών προτάσεων θα οδηγήσει στην αποτυχία της νεορυθμιζόμενης αγοράς, η οποία θα είναι εις βάρος του Κυπριακού κράτους και των καταναλωτών», κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέλη της RGA είναι εταιρείες όπως: bet365, Betfair, bwin.party, Skybet, Stanleybet, William Hill κι άλλες.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»