Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Επιστολή των «Ιπποδρομιών» προς την Ειδική Γραμματεία Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων

Δημοσιεύουμε την επιστολή που απέστειλαν σήμερα οι «Ιπποδρομίες» σχετικά με το θέμα της μεταβολής της γκανιότας των παιχνιδιών του ΟΔΙΕ, καθώς το «σήριαλ» έχει και άλλα επεισόδια. Θυμίζουμε για όσους δεν είχαν παρακολουθήσει από την αρχή την εξέλιξη της υπόθεσης πως εδώ και καιρό οι «Ιπποδρομίες» με σειρά δημοσιευμάτων και επιστολών προς όλους τους εμπλεκόμενους προσπάθησε να διερευνήσει τα πραγματικά γεγονότα. 
Η τελευταία μας ενέργεια είχε πραγματοποιηθεί στις 14-01-2011 με αναφορά που αποστείλαμε προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Πολιτισμού. Ακολούθως, στις 18-01-2011 ενημερωθήκαμε (και δημοσιεύσαμε μάλιστα την απάντηση) από την κυρία Σ. Τολιοπούλου (υπεύθυνη του Γραφείου του Υπουργού Οικονομικών) ότι η επιστολή μας πήρε αριθμό πρωτοκόλλου και διαβιβάστηκε στην Ειδική Γραμματεία Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων για περαιτέρω αξιολόγηση. 
Σήμερα, λοιπόν, απευθυνόμαστε με επιστολή μας προς την Ειδική Γραμματεία Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων προκειμένου να λάβουμε ενημέρωση για τις δικές της ενέργειες.

Κορυδαλλός, 28-02-2011
Προς: Την Ειδική Γραμματεία Αναδιαρθρώσεων
          και Αποκρατικοποιήσεων
Κοιν.: Υπουργό Οικονομικών
          Υπουργό Πολιτισμού
          Ιπποδρομιακό Τύπο
          Ιπποδρομιακές ιστοσελίδες



Θέμα: Ενδείξεις για διαφοροποίηση της γκανιότας των παιχνιδιών του ΟΔΙΕ - ενημέρωση

Αξιότιμοι κύριοι,

Ο ιπποδρομιακός ιστοχώρος «Ιπποδρομίες» (του οποίου τυγχάνω υπεύθυνος λειτουργίας) με αφορμή δημοσιεύματα του Ιπποδρομιακού Τύπου που είδαν το φως της δημοσιότητας προ μηνών και τα οποία έκαναν λόγο για διαφοροποίηση της γκανιότας των ιπποδρομιακών παιχνιδιών του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ) ξεκίνησε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν ευσταθούν πράγματι τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα. Επιπλέον, προσπαθήσαμε να διακριβώσουμε με ποιες διαδικασίες έγινε αυτή η μεταβολή, δεδομένου ότι σύμφωνα με το Νόμο 3708/2008 απαιτούνται δύο Υπουργικές υπογραφές (των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού) και δημοσίευση στο ΦΕΚ.
Παρότι απευθυνθήκαμε προς τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση (ΟΔΙΕ, Κρατική Υπηρεσία Αμοιβαίου Στοιχήματος) δεν κατέστη εφικτό να αποσαφηνιστούν τα γεγονότα και ως εκ τούτου εκτιμήσαμε πως πρέπει να αποστείλουμε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία που είχαμε εν τω μεταξύ συγκεντρώσει προς τα δύο αρμόδια Υπουργεία (Οικονομικών και Πολιτισμού) τα οποία όπως προαναφέραμε είναι τα συναρμόδια για τέτοιες περιπτώσεις (αύξηση γκανιότας) με βάση τον ισχύοντα (μέχρι και σήμερα) Νόμο.
Στις 18-01-2011 λάβαμε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) απάντηση από την κυρία Σ. Τολιοπούλου που εργάζεται στο Γραφείο του Υπουργού Οικονομικών, η οποία ενεργούσα άμεσα και αποτελεσματικά μας πληροφόρησε πως η επιστολή που είχαμε αποστείλει προς τα δύο Υπουργεία πήρε αριθμό πρωτοκόλλου 286/14.1.11 και διαβιβάστηκε σε εσάς προκειμένου να αξιολογηθεί.
Επειδή μεσολάβησε ικανό διάστημα (1,5 μήνας) από την ημερομηνία που παραλάβατε τα στοιχεία της υπόθεσης και εκτιμώντας πως οι δικές σας ενέργειες πρέπει να έχουν ήδη δρομολογηθεί, παρακαλούμε θερμά να μας πληροφορήσετε για την εξέλιξη και (αν υπάρχει)  το πόρισμα των ερευνών σας.
Με την επισήμανση πως παραμένω πάντοτε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη διευκρίνιση ή απορία σας και με τη βεβαιότητα πως θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας,

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Με τιμή,
Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης
(υπεύθυνος λειτουργίας «Ιπποδρομιών»)

Σημ. «Ιπποδρομιών»: Όπως σας είχαμε υποσχεθεί από το ξεκίνημα αυτής της υπόθεσης δε σκοπεύουμε να σταματήσουμε μέχρι να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συνέβη με τη γκανιότα των ιπποδρομιακών παιχνιδιών του ΟΔΙΕ. Μόλις υπάρξει κάποια εξέλιξη στο θέμα θα επανέλθουμε με όλα τα νεότερα στοιχεία.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»