Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ (11-02-2011)

15 Φεβρουαρίου 2011

15/2/2011
Συνήλθε σήμερα 11 Φεβρουαρίου 2011 η Επιτροπή Ιπποδρομιών και αφού έλαβε υπόψη τις ενώπιόν της υποβληθείσες αιτήσεις και τα Δελτία Ελλανοδικών της 29/1, 1/2 και 4/2/2011 εξέτασε τα υφιστάμενα θέματα και πήρε τις κατωτέρω αποφάσεις:

1. Εξέτασε αίτηση του αναβάτη Ευαγγ. Κρητικού για τον επιβληθέντα αποκλεισμό των τριών (3) ιππ/κών ημερών που του επέβαλαν οι Ελλανοδίκες, για την ίππευσή του με τον ίππο ΔΑΝΔΗΣ(IRE) που διαγωνίσθηκε στην 3η ιππ/μία της 29/1/2011.
Η Επιτροπή μετά τις εξηγήσεις του αναβάτη Ευαγγ. Κρητικού μειώνει την ποινή αποκλεισμού από τρεις (3) ιππ/κές ημέρες σε (2) ιππ/κές ημέρες, κάνοντας δεκτό το αίτημα του αναβάτη για επιεικέστερη κρίση, δεχόμενη ότι η μειωμένη επίδοση του ίππου του κατά μέγα μέρος οφείλεται στο ότι τήρησε κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητού του.

2. Απορρίπτει την αίτηση του προπονητή Κου Χρ. Σταύρου και εγκρίνει το πρόστιμο των €700 που του επέβαλαν οι Ελλανοδίκες για την διαδρομή του ίππου ΔΑΝΔΗΣ(IRE) της 3ης ιππ/μίας της 29/1/2011, διότι στις προφορικές οδηγίες του προς τον αναβάτη Β. Κρητικό δεν παρείχε εναλλακτικές οδηγίες ως όφειλε και αυτές που έδωσε και ακολουθήθηκαν επακριβώς από τον αναβάτη δεν ευνόησαν την διαδρομή του ίππου ΔΑΝΔΗΣ(IRE) και συνετέλεσαν ώστε να υστερήσει ο ίππος ΚΙΝΓΚ ΦΟΙΒΟΣ.

3. Απορρίπτει την αίτηση του αναβάτη Ν. Κουτσοπέτρου και εγκρίνει το επιβληθέν πρόστιμο των €100 στην 6η ιππ/μία και €100 στην 7η ιππ/μία της 29/1/2011 που του επέβαλαν οι Ελλανοδίκες. Ο αναβάτης όφειλε να ενημερώσει το εντεταλμένο όργανο των δηλώσεων των αναβατών, για το επιπλέον βάρος με το οποίον θα ίππευε στις ιππ/μίες.

4. Εξέτασε την διαγραφή την οποίαν παρέπεμψαν οι Ελλανοδίκες, του ίππου ΥΑΚΙΝΘΗ της 2ης ιππ/μίας της 4/2/2011, προπόνησης Κου Γ. Καμούτση. Ο προπονητής εξεταζόμενος ισχυρίσθηκε ότι το συμβάν οφείλεται σε σύγχυση από πλευράς του με άλλον ίππο της προπόνησής του, του οποίου η ταξινόμηση έγινε ταυτόχρονα με τον ίππο ΥΑΚΙΝΘΗ και δεν υπήρχε από πλευράς του κανένας δόλος στην ενέργεια αυτή. Η Επιτροπή δέχθηκε την επιχειρηματολογία του προπονητή Κου Γ. Καμούτση, εγκρίνει το πρόστιμο των €300 που του επέβαλαν οι Ελλανοδίκες και του συνιστά στο μέλλον να είναι προσεκτικότερος.

5. Επιβάλλει πρόστιμο €150 στον προπονητή Χρ. Πέτρου για την εγγραφή του ίππου ΜΠΛΟΥ ΜΠΟΟΥΤΜΑΝ(IRE) για τις ιππ/μίες της Τρίτης 15 Φεβρουαρίου 2011 παρόλο ότι ο ίππος ευρίσκετο σε μηνιαία αποχή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθ. 3 παρ. 3 του Ποινολογίου του Κ.Ι.

6. Εγκρίνει τις κατωτέρω ποινές που επέβαλαν οι Ελλανοδίκες στους:
· Αναβάτη Μ.Χριστοφή πρόστιμο €100 διότι στο ύψος των 300μ. με τον ίππο ΑΪ ΑΪ ΚΑΠΤΑΙΝ της 4ης ιππ/μίας της 1/2/2011, υπό την χρήση δεξιού μαστιγίου, κινήθηκε απότομα στην εξωτερική και δυσχέρανε την ανάπτυξη των ίππων ΦΕΡΣΤ ΠΟΪΝΤ και ΕΝΕΟΣ.
· Αναβάτη Κ. Μαστοράκη αποκλεισμό μίας (1) ιππ/κής ημέρας, διότι με τον ίππο ΔΙΚΑΙΟΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ της 6ης ιππ/μίας της 1/2/2011, δεν τήρησε την γραμμή του στα πρώτα μέτρα της διαδρομής, έκλινε στην εσωτερική και συνέχισε να κινείται σε αυτήν χωρίς να καταβάλλει προσπάθεια να επαναφέρει τον ίππο του στην γραμμή του.
· Αναβάτη Β. Κρητικό πρόστιμο €150 με τον ίππο ΓΚΡΗΚ ΤΣΑΝΣ της 6ης ιππ/μίας της 1/2/2011 διότι βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης έκλινε ελαφρά στην εσωτερική και ήλθε σε επαφή με τον ίππο ΙΣΝΤΑΑΡ ο οποίος με την σειρά του ήλθε σε επαφή με τον ίππο ΛΕΤΖΙΤΙΜΕΤ ΦΡΟΟΝΤ.
· Αναβάτη Π. Κεράτσα αποκλεισμό μίας (1) ιππ/κής ημέρας διότι με τον ίππο ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ της 5ης ιππ/μίας της 4/2/2011 δεν τήρησε τη γραμμή του στα πρώτα μέτρα της διαδρομής και έκλινε στην εσωτερική.
· Προπονητή Γ. Κουβαρά πρόστιμο €300 διότι με τον ίππο ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ της 7ης ιππ/μίας της 1/2/2011, διότι παρά την εντολή των Ελλανοδικών να γίνει ενδοσκόπηση στον ίππο, δεν μερίμνησε ώστε ο ίππος να οδηγηθεί στο κτηνιατρείο.
· Αναβάτη Κ. Μανώλη αποκλεισμό δύο (2) ιππ/κών ημερών διότι έκανε υπερβολική χρήση μαστιγίου στον ίππο του ΝΤΑΪΡΕΚΤΟΡ ΛΟΤΖΙΚ της 7ης ιππ/μίας της 4/2/2011, μη δίνοντάς του χρόνο να ανταποκριθεί.
· Αναβάτη Π. Κεράτσα πρόστιμο €100 διότι με τον ίππο ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ της 2ης ιππ/μίας της 29/1/2011, κατά την προζύγιση βρέθηκε υπέρβαρος κατά 1 ½ κιλό από αυτό που αναγράφεται στο Επίσημο Πρόγραμμα.

Οι αποφάσεις της Επιτροπής Ιπποδρομιών υπόκεινται σε έφεση ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της ΦΕΕ εντός τεσσάρων (4) εργασίμων ημερών από την ημέρα κοινοποιήσεώς τους.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ
N.KANEΛΛΟΠΟΥΛΟΣ –AΛ.KΩΝΣΤANTIΝΟΠΟΥΛΟΥ –M. KAΛΟΥΔΗΣ

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»