Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Επιστολή των «Ιπποδρομιών» προς τον ΟΔΙΕ


Κορυδαλλός, 16-02-2011


Προς: Τον Οργανισμό Διεξαγωγής
          Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ)
Κοιν.: Ιπποδρομιακό Τύπο
          Ιπποδρομιακές ιστοσελίδες
Συν.:  Ένα (1)


Θέμα: Πρόταση του ιπποδρομιακού ιστοχώρου «Ιπποδρομίες» για προωθητικές ενέργειες του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος

Αξιότιμοι κύριοι,

Με αφορμή την αυριανή πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες κινηματογράφου της ταινίας – υπερπαραγωγής της Walt Disney με τίτλο: «Μεγάλο φαβορί» (ξένος τίτλος: «Secretariatthe impossible true story») θα θέλαμε να σας παραθέσουμε σειρά προτάσεων για την υλοποίηση προωθητικών ενεργειών, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν σε σημαντικό βαθμό τον Οργανισμό ώστε να αποκτήσει δημοσιότητα (με σχετικά μικρό κόστος) και παράλληλα να προβάλλει το «κοινωνικό προφίλ» των ιπποδρομιών.
Η συγκεκριμένη κινηματογραφική ταινία που αναμένεται με έντονο ενδιαφέρον (και αναμένεται να σημειώσει μεγάλη εισπρακτική επιτυχία) αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα, αφού περιγράφει τη δράση και τα κατορθώματα του «θρυλικού» ίππου Secretariat, ο οποίος αποτελεί κυριολεκτικά «μύθο» των ιπποδρομιών εδώ και αρκετές δεκαετίες. Ο Secretariat (του οποίου κάποια ρεκόρ χρόνου που σημείωσε το 1973 παραμένουν μέχρι και σήμερα ακατάρριπτα) αποτελεί «πηγή έμπνευσης» για όλους τους φιλίππους και ασφαλώς εξαιρετικό τρόπο διαφήμισης του αθλήματος των ιπποδρομιών εν γένει.
Στο παρελθόν, είχε προβληθεί και στη χώρα μας η ξένη κινηματογραφική ταινία «Ο γητευτής των αλόγων». Τότε, ο ΟΔΙΕ είχε προβεί σε μία «ευγενική προσφορά» προς τους φιλίππους μοιράζοντας σημαντικό αριθμό εισιτηρίων ώστε όσοι επιθυμούσαν μπορούσαν να παρακολουθήσουν δωρεάν στις κινηματογραφικές αίθουσες την ταινία, ενώ η ενέργεια αυτή έτυχε της προβολής του Τύπου και παράλληλα κέρδισε την ικανοποίηση όλων των φιλίππων. Μία ανάλογη ενέργεια όπως αυτή του παρελθόντος μπορεί να φέρει και πάλι «στο προσκήνιο» τον Ελληνικό Ιππόδρομο και το άθλημα των ιπποδρομιών, ειδικότερα αν συνοδευτεί με την κατάλληλη προώθηση (μέσω εντύπων, καταχωρήσεων, Δελτίων Τύπου προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς κλπ). Αν μάλιστα επιτευχθεί κάποιου είδους συμφωνία για τη διάθεση των εισιτηρίων με την εταιρία παραγωγής (ώστε και αυτοί με τη σειρά τους να προβάλλουν το γεγονός) εκτιμούμε πως τα οφέλη θα είναι πολλά και σημαντικά.
Ο τρόπος διάθεσης των εισιτηρίων μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε κάποιες (που μπορούν κάλλιστα να συνδυαστούν μεταξύ τους):

- Μέσω κληρώσεων (εντός και εκτός του Ιπποδρόμου, κατά τα πρότυπα των κληρώσεων δώρων και προσφορών που πραγματοποιεί κατά καιρούς ο Οργανισμός)
- Με την απευθείας δωρεάν χορήγηση εισιτηρίων σε διάφορους Φορείς και επαγγελματικές τάξεις εμπλεκόμενες με/γύρω από τις Ελληνικές ιπποδρομίες (πράκτορες ιπποδρομιακού στοιχήματος, επαγγελματίες του Μαρκόπουλου, εργαζόμενοι του ΟΔΙΕ κλπ)
- Με την απευθείας δωρεάν χορήγηση εισιτηρίων σε Σχολές, Σχολεία ή Ιδρύματα επιλογής του ΟΔΙΕ (κατά προτίμηση της ευρύτερης περιοχής του Μαρκόπουλου)
- Με τη συμφωνία με τους κατά τόπους κινηματογράφους που προβάλλουν τη συγκεκριμένη ταινία για μειωμένο εισιτήριο σε ανέργους και ανηλίκους (για περιορισμένο αριθμό προβολών)
- Με τη συμφωνία με την εταιρία παραγωγής για διάθεση (εκ μέρους της) πακέτου δωρεάν εισιτηρίων προς τον ΟΔΙΕ και σε αντιστάθμισμα της παροχής αυτής την προβολή (εκ μέρους του Οργανισμού) διαφημιστικού σποτ στο κανάλι του ΟΔΙΕ και/ή τη διαφήμιση με πινακίδες εντός των εγκαταστάσεων του Μαρκόπουλου.

Με ενέργειες αυτής της μορφής είναι σίγουρο πως ο Ελληνικός Ιππόδρομος θα έρθει «στο επίκεντρο της δημοσιότητας», θα αναδείξει το «κοινωνικό προφίλ» των ιπποδρομιών και θα εξυψώσει το «φίλιππο πνεύμα», θα προσφέρει την ευκαιρία σε διάφορες κοινωνικές ομάδες να έρθουν σε επαφή με το άλογο και το άθλημα των ιπποδρομιών, θα βοηθήσει κάποιες ασθενείς (οικονομικά) ομάδες να παρακολουθήσουν το μοναδικό υπερθέαμα διάρκειας 123 λεπτών (!) που εξυμνεί τον υπεραθλητή – δρόμωνα ίππο και τέλος θα αποκομίσει ο ίδιος «θετική δημοτικότητα» (κάτι που λείπει κατά κοινή ομολογία σήμερα) και θα επιτευχθεί «άνοιγμα των ιπποδρομιών προς την κοινωνία».
Και άλλες ενέργειες μπορούν ενδεχομένως να υιοθετηθούν, εμείς – με κίνητρο την αγάπη μας για τις ιπποδρομίες – σας καταθέτουμε τις προτάσεις μας με την ευχή κάποιες από αυτές να υλοποιηθούν προς όφελος του ΟΔΙΕ και των Ελληνικών ιπποδρομιών.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη διευκρίνιση ή απορία σας.


Για τις «Ιπποδρομίες»
Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης
(υπεύθυνος λειτουργίας ιστοχώρου)


Συνημμένα:
1. Δημοσίευμα της Τετάρτης 16-02-2011 του ιπποδρομιακού ιστοχώρου «Ιπποδρομίες» με τίτλο: «Οι «Ιπποδρομίες» σας προτείνουν: «Μεγάλο φαβορί»  – the movie»

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»