Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Αποκαλύφθηκε παράνομη συμμετοχή ίππου στις ιπποδρομίες μετά θάνατον!

Howard Johson
Ένας από τους κορυφαίους προπονητές ίππων εμποδίων του Βρετανικού Βορρά, ο Howard Johnson, βρίσκεται αντιμέτωπος με το φάσμα πολυετούς αποκλεισμού από τις ιπποδρομίες μετά από την αποκάλυψη πως ένας από τους τροφίμους του διαγωνιζόταν παρανόμως .
Ο λόγος γίνεται για τον 9ετή τρόφιμό του Striking Article ο οποίος είχε υποστεί επέμβαση νευρεκτομής (χειρουργική επέμβαση κατά την οποία αποκόπτονται ή αφαιρούνται νεύρα του ποδιού του αλόγου που καταλήγουν στο πέλμα του προκειμένου να του προκαλέσουν μούδιασμα, ώστε να μπορεί να τρέχει χωρίς να νοιώθει τον πόνο, όπως συνήθως) και συνέχισε να συμμετέχει στις ιπποδρομίες. Ο ίππος συμμετείχε μετά από την επέμβαση σε οκτώ κούρσες προτού αποκαλυφθεί το γεγονός και μάλιστα κατόρθωσε να νικήσει στις τρεις από τις συμμετοχές του στις οποίες διαγωνίστηκε παρανόμως. Ο Johnson παραδέχθηκε την ενοχή του, τονίζοντας ωστόσο πως ο ίδιος αγνοούσε πως μία τέτοια επέμβαση ήταν ενάντια στους Κανονισμούς. 
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι πως το περιστατικό αποκαλύφθηκε απροσδόκητα τον περασμένο Φεβρουάριο στο ιπποδρόμιο Musselburgh, όταν ο άτυχος ίππος τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη συμμετοχή του σε μία ιπποδρομία αξίωσης με θαμνώδη εμπόδια. Οι γιατροί του χάρισαν την ευθανασία και αργότερα κατά τη νεκροψία διαπιστώθηκε η νευρεκτομή που είχε υποστεί στο παρελθόν.
Οι ποινές που προβλέπονται για τέτοιες περιπτώσεις ξεκινούν από την επιβολή χρηματικού πρόστιμου (που μπορεί να φτάσει μέχρι τα 4.500,00 €), αν όμως τελικά ο προπονητής κριθεί ένοχος με την κατηγορία της πλημμελούς ή και της ανεπαρκούς περίθαλψης των τροφίμων του τότε η ποινή που θα του επιβληθεί μπορεί να φτάσει μέχρι και τον ετήσιο αποκλεισμό του. Τα πράγματα βεβαίως θα είναι πολύ πιο άσχημα για τον προπονητή στην περίπτωση που αποδειχτεί σκόπιμη η πλημμελής περίθαλψη των ίππων του διότι οι Κανονισμοί προβλέπουν ποινή που μπορεί να φτάσει έως και δεκαετή αποκλεισμό του από τις ιπποδρομίες. Να σημειώσουμε επίσης πως ο Johnson κατηγορείται και για παράνομη χορήγηση ουσιών (στεροειδή) σε τρεις ίππους του (συγκεκριμένα στους ίππους Whisky Magic, Mintaka Pass και Montoya's Son), για την περίπτωση των οποίων η ποινή που αναμένεται να του επιβληθεί μπορεί να φτάσει μέχρι και τα τρία χρόνια.
Να προσθέσουμε τέλος πως η ακροαματική διαδικασία της εξέτασης του Howard Johnson θα πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»