Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Το σχόλιο της ημέρας

Το σχόλιο της ημέρας δε θα μπορούσε να είναι άλλο από τη λύση της αποχής των προπονητών και την επάνοδο κατά τα φαινόμενα σε πλήρη Ελληνική ιπποδρομιακή δραστηριότητα εντός μάλιστα των προσεχών ημερών! Είναι η πρώτη φορά που χαρήκαμε με την πλήρη «ανατροπή» του προγραμματισμού που είχαμε κάνει για όλην την ερχόμενη εβδομάδα σε ο, τι αφορά στη θεματολογία των «Ιπποδρομιών»!
Η κρίση που ξέσπασε στους κόλπους του Ιπποδρόμου δεν είχε παρόμοιο προηγούμενο ποτέ στο παρελθόν και οι «Ιπποδρομίες» εκτιμούν πως παρότι φαίνεται να έχουν πέσει κάπως οι τόνοι και να έχουν καταλαγιάσει τα πνεύματα η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί πλήρως και πως από δω και πέρα δε χρειάζονται παρά μόνον «σπίθες» για να «ξεσπούν πυρκαγιές»…
Αυτό που θέλουμε να σημειώσουμε ως το σημαντικότερο γεγονός των τελευταίων ημερών είναι η «διπλή νίκη» των προπονητών. Με τον όρο «διπλή νίκη» εννοούμε τόσο την διαφαινόμενη ικανοποίηση των αιτημάτων τους από την Πολιτική Ηγεσία όσο και  την απαράμιλλη συνοχή και τη συσπείρωση που επέδειξαν για πρώτη φορά στα χρονικά, κάτι που οπωσδήποτε πιστώνεται στο εξαιρετικά μαχητικό ΔΣ τους και ιδιαίτερα στον πολύ ικανό και συμπαθή Πρόεδρό τους κύριο Ι. Μυκονιάτη. Με τη στάση που τήρησαν το τελευταίο διάστημα οι προπονητές πέτυχαν να κερδίσουν τόσο τη συμπάθεια όσο και τη συμπαράσταση ολόκληρης της ιπποδρομιακής οικογένειας και να «απομονώσουν» πλήρως τη ΦΕΕ, ιδιαίτερα μετά τις τραγικές αποφάσεις που επέφεραν την αναστάτωση και την απορρύθμιση των πάντων, σε ο, τι έχει να κάνει με τον Ιππόδρομο Μαρκόπουλου.
Τα τελευταία γεγονότα «κρύβουν» επίσης δύο «μηνύματα»:
Το πρώτο «μήνυμα» ήρθε από την Πολιτεία η οποία φαίνεται τουλάχιστον έστω και καθυστερημένα να αντιδρά δυναμικά και – κυρίως – να αποφασίζει προς τη σωστή κατεύθυνση, κατανοώντας το δίκαιο των προπονητών και αμφισβητώντας (με τις ενέργειές της) την επιρροή που ασκούσε στα ιπποδρομιακά πράγματα (μέχρι πρότινος τουλάχιστον) η Φίλιππος Ένωση της Ελλάδος. Αν δεν υπάρξει στο μέλλον υπαναχώρηση εκ μέρους της Πολιτικής Ηγεσίας από τη θέση της τότε εκτιμούμε πως δε θα είναι καθόλου απίθανο (και μάλιστα πιθανολογούμε πολύ σύντομα) να δούμε εντυπωσιακές εξελίξεις γύρω από τη ΦΕΕ και τη λειτουργία της. Πάντως, εισπράττουμε «αποφασιστικότητα» της Πολιτείας ενόψει μάλιστα και των υπόλοιπων εξελίξεων που αφορούν στον ΟΔΙΕ και αναμένονται να διαδραματιστούν λίαν συντόμως.
Το δεύτερο «μήνυμα» ήρθε από το φίλιππο κόσμο (προς Θεού, δεν εννοούμε καθόλου την ΠΑΝΕΦΙΛ…), που από την πρώτη κιόλας στιγμή «αγκάλιασε» τους προπονητές που διεκδίκησαν το αυτονόητο και τους στήριξε (ηθικά) στους αγώνες τους. Άλλωστε, μέχρι σήμερα σε ο, τι αφορά στο οικονομικό σκέλος των απαιτήσεών τους όλοι οι επαγγελματίες του Ιπποδρόμου ανεξαιρέτως έχουν επιδείξει αξιοπρόσεκτη σωφροσύνη και νηφαλιότητα και κατανοώντας πλήρως τις αντιξοότητες των ημερών δεν προβάλλουν κανενός είδους παράλογες αξιώσεις.
Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν την πολύ καλή διάθεση που επέδειξαν όλοι οι επαγγελματίες το τελευταίο διάστημα (με τους προπονητές βεβαίως να πρωταγωνιστούν) και ας επικεντρωθούμε στην «επόμενη ημέρα» η οποία δυστυχώς δε φαίνεται καθόλου ρόδινη. Το ότι ξεκινούν και πάλι οι Ελληνικές ιπποδρομίες δηλαδή δε σημαίνει πως λύθηκαν «ως δια μαγείας» όλα τα προβλήματα του Ελληνικού Ιπποδρόμου!
Οι «Ιπποδρομίες» θέλουν να επισημάνουν δύο κινδύνους: Ο πρώτος κίνδυνος που διαβλέπουμε αφορά στην πιθανότητα «αναζωπύρωσης» της έντασης με την παραμικρή αφορμή που μπορεί να δοθεί και ως εκ τούτου πρέπει να συστήσουμε προς όλες τις πλευρές ψυχραιμία και περισυλλογή. Ο δεύτερος κίνδυνος αφορά στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος και εκτιμούμε πως οι προπονητές  πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις εγγραφές (τουλάχιστον στις πρώτες αγωνιστικές) διότι με δεδομένη την αγωνιστική απραξία όλων των ίππων μπορεί να παρατηρηθούν «αγωνιστικά έκτροπα» που πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία των ιπποδρομιών. Με άλλα λόγια, δε χρειάζεται να γραφτούν ανέτοιμα άλογα μόνο και μόνο για να συμπληρωθεί το αγωνιστικό πρόγραμμα.
Κατά τα άλλα, «ξεσκονίζουμε» τις σημειώσεις μας και αναμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία την πρώτη ιπποδρομιακή συγκέντρωση της χρονιάς!

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»