Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012



 Το θέμα της εβδομάδας


Αγαπητοί φίλοι των «Ιπποδρομιών»,

Το σημερινό «θέμα της εβδομάδας» έχει να κάνει με την δημιουργία ενός νέου ιπποδρομιακού forum το οποίο φιλοδοξεί να ξεπεράσει τα ομολογουμένως «στενά σύνορα» της χώρας. Σε τέτοιους πάντως «χαλεπούς ιπποδρομιακά καιρούς», όχι μόνο στην χώρα αλλά και παγκοσμίως, ένα τέτοιου είδους δύσκολο εγχείρημα φαντάζει αρκετά «παρακινδυνευμένο». Αξίζει βεβαίως τουλάχιστον να παρακολουθήσουμε με έντονο ενδιαφέρον αυτή την σημαντική «Ελληνική πρωτοβουλία», καθώς οι πρωτεργάτες της δημιουργίας του είναι «γνωστοί» στην δική μας «ιπποδρομιακή οικογένεια».

Μερικά λόγια για το σημερινό «θέμα της εβδομάδας»:

Η γνωστή Ελληνική ιπποδρομιακή ιστοσελίδα cosmicway και ο διαχειριστής της κύριος Νίκος Παπαδάκης «τόλμησαν» και έτσι πριν από λίγες ημέρες προχώρησαν τελικά στην δημιουργία του ιπποδρομιακού forum «Racegoers», που στα Ελληνικά σημαίνει «λάτρεις του Ιπποδρόμου». Το ιπποδρομιακό forum «Racegoers» δημιουργήθηκε με στόχο την επικοινωνία – σε παγκόσμιο επίπεδο – φιλίππων που ασφαλώς διαθέτουν μεταξύ τους διαφορετική «ιπποδρομιακή κουλτούρα» όπως και την ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα πάσης φύσης ιπποδρομιακά ζητήματα που κατά κανόνα είναι κοινά και απασχολούν σύσσωμη την ιπποδρομιακή κοινή γνώμη. Η προσπάθεια αυτή σε πρώτο χρόνο έτυχε της υποστήριξης και της GBI, η οποία μάλιστα είναι από τις πρώτες που έσπευσαν να εγγραφούν ως μέλη στο forum, ενώ εκτιμούμε πως το επόμενο διάστημα των δύο – τριών μηνών θα καταδείξει με τον πλέον ευκρινή τρόπο την δυναμική του εγχειρήματος.

Για σήμερα λοιπόν, επιλέξαμε να «φιλοξενήσουμε» το editorial  του διαχειριστή του ιπποδρομιακού forum «Racegoers», του μηνύματος υποδοχής και καλωσορίσματος δηλαδή, στο οποίο περιγράφονται συνοπτικά οι στόχοι και οι προοπτικές στις οποίες προσβλέπουν οι δημιουργοί του.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του σημερινού «θέματος της εβδομάδας»:

The international horse racing forum

by Admin on Tue Dec 20, 2011 10:33 pm

Racegoers is an international horse racing forum.
Horse racing is known as the sport of kings and it is becoming rapidly internationalized, thanks to the modern technologies (satellite tv, web tv, on line betting).
Once upon a time you had to be local to a race course to get involved.
In later years the coverage of the races became nationwide. Now it is worldwide.
It's not only the unique spectacle offered by the races that attracts people, but also the betting. You can't tell where some good betting opportunities will turn up and it does n't have to be in your local race course.
The reasons we started this forum are first to provide you with access to general information about racing in other countries, other than your own. Second, to use the English language so the majority of the people understand.
Another and perhaps more important reason is to make the betting people appreciate the finer details of the races. The handicapping angle basics, what to look for and where. You may be a top notch expert where you live but when you decide to get involved with the international scene, you will find yourself to be a novice.
We thus created a forum that addresses at the same time the experienced punter, the newbie and the relative newbie & we express the hope that the members will help to meet the above stated objectives.
The membership of this forum is free and will always be free.

Our advise to the new members is as follows:

- Be polite
- Write in English
- Don't overhype
- Post links in the relevent sections

There is the usual penalty for those who break those rules or post spam or behave like spammers (yellow card - red card).

Enjoy !

Η διαρκής συρρίκνωση που παρατηρείται στην «δεξαμενή των φιλίππων» (αν και υπάρχουν κάποιες «κρυφές ελπίδες», για τις οποίες αισιοδοξούμε και φυσικά θα έχουμε την ευκαιρία να τις αναλύσουμε εκτενέστερα προσεχώς) «επιβάλλει» πια ως αδήριτη την ανάγκη για συσπείρωση όλων των φιλίππων όπως και την διαρκή ενημέρωσή τους γύρω από όλα αυτά τα τρέχοντα – και οπωσδήποτε «φλέγοντα» – ζητήματα της ιπποδρομιακής καθημερινότητας. Τα ιπποδρομιακά forums εν γένει επιτρέπουν ακριβώς αυτήν την λειτουργία και την ικανοποίηση των αναγκών των φιλίππων, ενώ και η επικοινωνία μαζί με την ανταλλαγή απόψεων και θέσεων «ζυμώνουν» μία κοινή πεποίθηση και συναντίληψη για όλα τα επισυμβαίνοντα, ενδυναμώνοντας σημαντικά με αυτόν τον τρόπο την φωνή της διεκδίκησης του φιλίππου κοινού. Άλλωστε, στην κοιτίδα της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού, ο διάλογος κατείχε – και πρέπει να συνεχίσει να το κάνει – την ύψιστη θέση στην καθημερινή λειτουργίας μας, ώστε η συμμετοχή μας σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις θα λέγαμε πως «υπαγορεύεται» τόσο από την γενικότερη παιδεία και κουλτούρα μας, όσο και από την ειδικότερη «ιπποδρομιακή συνείδηση» και «ιπποδρομιακή παιδεία» μας. Συνεπώς, εμείς εκτιμούμε πως αν μη τι άλλο αξίζει να ενισχύσουμε όσο γίνεται κάθε τέτοια προσπάθεια που ως στόχο της έχει την ενδυνάμωση της φωνής των φιλίππων καθώς και την προώθηση κοινών στόχων και αξιώσεων επί των ιπποδρομιακών ζητημάτων, πολύ περισσότερο μάλιστα που η αρχή έγινε από εδώ, από την Ελλάδα! Έτσι, λοιπόν, εμείς προτείνουμε σε όλους όσους έχετε την διάθεση, να εγγραφείτε μέλη στο ιπποδρομιακό forum «Racegoers» και αν δεν επιθυμείτε σε κάθε περίπτωση να συμμετέχετε πιο ενεργά με παραθέσεις δημοσιευμάτων και απευθείας συζητήσεις, τουλάχιστον θα μπορείτε να ενημερώνεστε για αρκετά και ενδιαφέροντα ιπποδρομιακά ζητήματα – και όχι μόνο – και παράλληλα θα «δώσετε ισχύ» σε ένα «διεθνές ιπποδρομιακό κίνημα» που ξεκινά αυτήν την εποχή τα πρώτα του δειλά βήματα…

Εμείς να ευχηθούμε Καλή Επιτυχία στο ιπποδρομιακό forum «Racegoers» και φυσικά από σήμερα θα «φιγουράρει» κι αυτό με την σειρά του στην στήλη με όλες τις υπόλοιπες ιπποδρομικές ιστοσελίδες που σας προτείνουμε κατά καιρούς, αφού ήδη ενσωματώθηκε στον σχετικό πίνακα που βρίσκεται προς τα κάτω και δεξιά στο μενού του ιστοχώρου των «Ιπποδρομιών».

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»