Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011


Το σχόλιο της ημέρας

Στην τηλεοπτική ιπποδρομιακή εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV παρέστη τελικά την Κυριακή ο κύριος Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ενώ για τον κύριο Βάσο Οδυσσέως (για τον οποίο υπήρχε επίσης η προαναγγελία πως επρόκειτο κι αυτός να παραβρεθεί) δεν αναφέρθηκε ο λόγος της απουσίας του. Εν πάσει περιπτώσει, στο λιγοστό χρόνο που είχε ο κύριος Π. Δημητρίου στη διάθεσή του για να «βγάλει κάποιες ειδήσεις» δεν μπόρεσε τελικά να μεταφέρει μερικά από τα ερωτήματα που του αποστείλαμε, παρόλα αυτά από τις αποκρίσεις του κυρίου Παρασκευόπουλου λάβαμε εν μέρει κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματά μας.


Η γενική αίσθηση που αποκομίσαμε από τη συνέντευξη ήταν πως ο κύριος Παρασκευόπουλος επέλεξε να κινηθεί «ήπια» σε ο, τι αφορά στα θέματα της Φιλίππου Ενώσεως και παράλληλα να ασκήσει δριμεία κριτική στην Ηγεσία του ΟΔΙΕ. Χωρίς να σημαίνει πως οι ισχυρισμοί του δεν ήταν αληθείς, θα αρκεστούμε να επισημάνουμε πως η Ιδιοκτησία έχει πάρει σαφή και ξεκάθαρη στάση για σειρά θεμάτων που απασχόλησαν πρόσφατα την ιπποδρομιακή οικογένεια (πχ το θέμα των ποσοστών των επαγγελματιών, όπου τόσο η ΕΙΔΙΕ όσο και ο ΕΛΣΙΙΠ τάχθηκαν αναφανδόν υπέρ των προπονητών) ώστε η «υπαναχώρηση» που διαφάνηκε στο λόγο του οφείλουμε να ομολογήσουμε πως μας προβλημάτισε. Όταν για παράδειγμα επιμένει για «ατζέντα» και «διάλογο» ενώ παράλληλα αγνοεί πως υπάρχει η βούληση (και η διαβεβαίωση) του Υπουργείου για σειρά θεμάτων προς τις ιπποδρομιακές τάξεις, ουσιαστικά διαχωρίζει τη θέση του τόσο από την Ιδιοκτησία (η οποία τήρησε ενιαία και μαχητική γραμμή) όσο και από την Πολιτική Ηγεσία (όπου οι διαβεβαιώσεις του Υπουργείου είναι προφανές πως «έρχονται σε ρήξη» με τις πρόσφατες εξαγγελίες της ΦΕΕ). Σε συνδυασμό με το γεγονός πως «η κινητικότητα ήδη άρχισε» από το «στρατόπεδο» της ΦΕΕ (με τον ορισμό τριμελούς Επιτροπής για διαβούλευση) δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε τη στάση που επέλεξε να κρατήσει ο – κατά τα άλλα – συμπαθής και ευγενής μεγαλο-ιδιοκτήτης και ιπποπαραγωγός, πάντως ίσως να εξηγείται τώρα η απουσία του κυρίου Οδυσσέως από την εκπομπή.

 

Ανάμεσα στα «highlights» της εκπομπής «σταχυολογήσαμε» κάποιες φράσεις του κυρίου Παρασκευόπουλου που «έκαναν αίσθηση»



 «… Μας προσβάλλει η σημερινή εικόνα του Ιπποδρόμου…»

 «… Έπρεπε να κατέβει ο ίδιος ο Υπουργός στον Ιππόδρομο και μάλιστα έχει ηθική υποχρέωση να σταθεί δίπλα στα προβλήματά του…»

«… Χρειάζεται ισχυρό manager ο ΟΔΙΕ…» (Σημ. «Ιπποδρομιών»: Πιο «ευθεία βολή» κατά του κυρίου Ζαχαρή δε γίνεται)

«… Κάποιοι ιδιοκτήτες δεν πληρώνουν τους προπονητές…» (Σημ. «Ιπποδρομιών»: Ένας εκ των κορυφαίων ιδιοκτητών προέβη κατά τη διάρκεια μίας ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία. Η ΦΕΕ θα παρέμβει άραγε προκειμένου να του ζητήσει εξηγήσεις για το θέμα, μαζί βεβαίως με τα σχετικά στοιχεία;)

«… Αν δε λυθούν τα προβλήματα, ο Ιππόδρομος θα κλείσει πάρα πολύ γρήγορα!…»



Η  συνολική εκτίμηση που πηγάζει από την προχθεσινή παρουσία του κυρίου Παρασκευόπουλου στην ιπποδρομιακή εκπομπή του HIGH TV είναι ότι «γνωρίζει περισσότερα από όσα ανέφερε». Επιπλέον, πιθανολογούμε πως πολύ σύντομα θα έχουμε «αναζωπύρωση» της έντασης και ευχόμαστε να διαψευστούμε (για αυτό το ζήτημα θα αναφερθούμε αναλυτικότερα αύριο).


Για να περάσουμε τώρα και στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ημέρας, στο στοιχηματικό μενού του ΟΔΙΕ περιλαμβάνονται σήμερα 6 Ελληνικές ιπποδρομίες με ώρα έναρξης στις 15:00 (ενώ ακολουθούν 6 Γαλλικές ιπποδρομίες αμέσως μετά το πέρας των Ελληνικών). Δεν είναι ασφαλώς από τα καλύτερα προγράμματα που έχουμε δει πρόσφατα (σε ο, τι αφορά στον αριθμό των συμμετοχών κυρίως) παρόλα αυτά δε λείπει το στοιχηματικό ενδιαφέρον. Ασφαλώς την «ποιοτική αιχμή του προγράμματος» αποτελεί η 5η ιπποδρομία (Έπαθλο Φοινίκωναπόσταση: 1.800 μέτρα) όπου η επάνοδος του ΘΩΡΑΚΑ μετά τη συμμετοχή του στο Κύπελλο Φιλίππου Ενώσεως αναμένεται να «συγκεντρώσει τα βλέμματα των φιλίππων», πολύ περισσότερο μάλιστα αφού έχει να αντιπαρέλθει και τις «αντίξοες» (τουλάχιστο για τον ίδιο) καιρικές συνθήκες, οι οποίες μπορούν να διαμορφώσουν – ακόμα και σε καθοριστικό βαθμό – την τελική έκβαση αρκετών διαδρομών! Όσοι επιλέξετε λοιπόν να στοιχηματίσετε καλό θα είναι να λάβετε υπόψη και την κατάσταση της πίστας (η οποία δεν είναι η καλύτερη δυνατή), ενώ θα πρέπει να προσθέσουμε πως σήμερα υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον στο ΣΚΟΡ6, αφού στην προηγούμενη συγκέντρωση της Παρασκευής 18-02-2011 σημειώθηκε τζακποτ και έτσι μεταφέρθηκε για σήμερα το ποσό των 16.722,94 €. Οι «Ιπποδρομίες» προτείνουν στις «επιλογές της ημέρας» την 3η ιπποδρομία (Έπαθλο Φιλίππουαπόσταση: 1.800 μέτρα) και την 5η ιπποδρομία (Έπαθλο Φοινίκωναπόσταση: 1.800 μέτρα), ενώ όπως πάντα θα βρείτε υποδείξεις για ΣΚΟΡ και σύνθετα σε όλες τις διαδρομές, μαζί με τον πίνακα των διαγωνιζόμενων ίππων σε σχέση με την κατάσταση του στίβου!

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»