Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Καμία αλλαγή στην πολιτική χρήσης του Lasix στο Breeders' Cup


Οι διοργανωτές του Breeders' Cup δεν σχεδιάζουν καμία απολύτως αλλαγή σε ο, τι αφορά στην πολιτική θεραπευτικής φαρμακευτικής αγωγής για την φετινή διοργάνωση που θα διεξαχθεί στο Ιπποδρόμιο Santa Anita, παρά την αναστροφή της Αμερικανικής Επιτροπής AGSC (American Graded Stakes Committee) την περασμένη εβδομάδα, να απαγορεύσει τελικά την χρήση του φάρμακου Lasix για όλες τις διαβαθμισμένες Ιπποδρομίες (Graded races) των νεαρών δρομώνων ίππων. (Σημ. «Ιπποδρομιών»: Το «Lasix» είναι η εμπορική ονομασία του φαρμάκου που έχει ως δραστική του ουσία την φουροσεμίδη, ή αλλιώς furosemide. Η φουροσεμίδη ανήκει στα διουρητικά της αγκύλης, αποτελεί ένα ισχυρό διουρητικό το οποίο εμποδίζει την επαναρρόφηση χλωριούχου νατρίου και ύδατος στο ανιόν σκέλος της αγκύλης του Henle με ταχεία δράση – περίπου σε μια ώρα από το στόμα, και μισή ώρα ενδοφλεβίως που διαρκεί περί τις έξι ώρες – και χρησιμοποιείται στην Κτηνιατρική για την θεραπεία της πνευμονορραγίας στους ίππους).

Στις πέντε συνολικά φετινές αναμετρήσεις των διετών ίππων στο Breeders' Cup η χρήση του Lasix θα είναι απολύτως ελεύθερη, ενώ στα σχέδια των υπευθύνων είναι το μέτρο να επεκταθεί σε όλες ανεξαιρέτως τις αναμετρήσεις του συγκεκριμένου μίτινγκ από την επόμενη χρονιά. 

Η οδηγία αυτή είχε αρχικά υποστηριχτεί και από την AGSC τον περασμένο Αύγουστο, όμως μετά από την αντίδραση των επαγγελματιών αναγκάστηκε να αναθεωρήσει τις απόψεις της, μολονότι η διοργανώτρια Αρχή του Breeders' Cup παραμένει προσηλωμένη στους αρχικούς της σχεδιασμούς, σύμφωνα και με πρόσφατες σχετικές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της.
 
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»