Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Σημαντικές ειδήσεις από τον κύριο Νίκο Τσαούση και το περιοδικό «ΚΟΥΡΣΕΣ»


Ο πολύπειρος δημοσιογράφος και εκδότης ενός εκ των κορυφαίων ιπποδρομιακών περιοδικών, κύριος Νίκος Τσαούσης, ανήρτησε πρόσφατα μία πολύ ενδιαφέρουσα δημοσίευση στον Διαδικτυακό τόπο του περιοδικού «ΚΟΥΡΣΕΣ» (http://www.kourses.gr/), σύμφωνα με την οποία ο μεγαλοϊδιοκτήτης και ιπποπαραγωγός κύριος Δημήτρης Παρασκευόπουλος του απεκάλυψε σε μεταξύ τους συνομιλία πως στις αρχές Ιανουαρίου (με πιθανότερη ημερομηνία την Κυριακή 9 Ιανουαρίου) θα πραγματοποιήσει δημοπρασία των 20 μονοετών του Ιπποφορβείου του και πως οι τιμές θα είναι εξαιρετικά χαμηλές και προσιτές για τους ιδιοκτήτες. Επίσης ο κύριος Παρασκευόπουλος δήλωσε πως όλα τα άλογά του (κάθε ηλικίας) μπορούν να αγοραστούν από όποιον ιδιοκτήτη επιθυμεί, ώστε στην δημοπρασία του Ιανουαρίου εκτός από τους μονοετείς θα δημοπρατηθούν και άλλα άλογα του Ιπποφορβείου σε συμφέρουσες τιμές, ενώ φάνηκε διατεθειμένος να πουλήσει ακόμα και το Ιπποφορβείο του στο Δώρειο Μεσσηνίας (πατήστε εδώ για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο).

Οι ειδήσεις που βγαίνουν από αυτήν την συνομιλία είναι δύο, η μία ευχάριστη και η άλλη δυσάρεστη. Η ευχάριστη είδηση αφορά στην δημοπράτηση των 20 νέων μονοετών Ελληνικής παραγωγής που αν καταφέρουν να πουληθούν θα δώσουν μερική «ανάσα» στις ιπποδρομίες των διετών της επόμενης χρονιάς, διότι δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε αποδυναμωμένες διαδρομές και ο κυριότερος λόγος μέχρι σήμερα ήταν η έλλειψη μονοετών ίππων προς εμπορική διάθεση. Η κίνηση του κυρίου Παρασκευόπουλου να διαθέσει 20 μονοετείς του Ιπποφορβείου του σε δημοπρασία μπορεί να χαρακτηριστεί ως «τονωτική ένεση» και σίγουρα αποτελεί θετικότατη εξέλιξη για το άθλημα των Ελληνικών Ιπποδρομιών. Ευχόμαστε το ίδιο να πράξουν στο μέλλον και άλλοι Έλληνες Ιπποπαραγωγοί, οι κυριότεροι εκ των οποίων σήμερα παράγουν ίππους αποκλειστικά για δική τους χρήση (είναι ταυτόχρονα ιδιοκτήτες και ιπποπαραγωγοί).

Κινγκ Φοίβος
Η  άλλη (δυσάρεστη) είδηση που προκύπτει είναι η διαφαινόμενη πρόθεση του κυρίου Παρασκευόπουλου να αποσυρθεί από το χώρο (όπως εμείς τουλάχιστον αντιληφθήκαμε από την στιχομυθία). Αν αυτό συμβεί θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα το άθλημα, μιας και ο κύριος Παρασκευόπουλος εκτός από πολύ σημαντικός ιδιοκτήτης και ιπποπαραγωγός αποτελεί «ζωντανή διαφήμιση» για το Μαρκόπουλο και παράλληλα χαίρει της εκτίμησης σύσσωμης της Ιπποδρομιακής οικογένειας (γεγονός εξαιρετικά σημαντικό κατά την δική μας άποψη).

Η ευχή των «Ιπποδρομιών» είναι αφενός να πουληθούν όλοι οι μονοετείς στην επικείμενη δημοπρασία και από την άλλη να αλλάξει γνώμη και να παραμείνει στις Ελληνικές Ιπποδρομίες ο καθ' όλα συμπαθής κύριος Παρασκευόπουλος, ο οποίος μάλιστα γεύθηκε φέτος τη χαρά της νίκης στο Ντέρμπι με τον ίππο ΚΙΝΓΚ ΦΟΙΒΟΣ.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»