Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011


Το σχόλιο της ημέρας

Είναι γνωστό σε όλους όσους ασχολούνται με το ιπποδρομιακό στοίχημα πως εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχουν κάποια πρακτορεία του ΟΔΙΕ που έχουν μόνον ιπποδρομιακό στοίχημα, ή αν προτιμάτε δε διαθέτουν άδεια ΟΠΑΠ. Τα πρακτορεία αυτά (αρχικά) υπολογίζονταν σε 70 σε όλην την επικράτεια, με την πάροδο του χρόνου κάποια από αυτά δεν άντεξαν στις οικονομικές αντιξοότητες και αναγκάστηκαν να κλείσουν (σύμφωνα με την τελευταία αναφορά του ιπποδρομιακού περιοδικού «ΚΟΥΡΣΕΣ» πρέπει να έχουν μείνει σήμερα λιγότερα από 40 σε ολόκληρη την Ελλάδα).
Το θέμα είχε αναλάβει να προωθήσει η Πανελλήνια Ένωση Πρακτόρων Προ-ιπποδρομιακού Στοιχήματος (ΠΕΠΠΣ) για λογαριασμό όλων των πρακτόρων που αντιμετώπιζαν το συγκεκριμένο πρόβλημα. Κατά καιρούς στο παρελθόν έγιναν παραστάσεις στον ΟΠΑΠ, διαβουλεύσεις με Υπουργεία αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Το πιο εντυπωσιακό μάλιστα από όλα είναι το γεγονός πως έχουν περάσει περισσότερα από 7 χρόνια (!) και οι δύστυχοι πράκτορες δεν έχουν λάβει ακόμα απάντηση, έστω και αρνητική.
Υπάρχει ένα ζήτημα στην υπόθεση που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης: κατά τη συνομιλία μας με υπάλληλο του ΟΠΑΠ (ο οποίος ασχολείται στον τομέα των πρακτορείων και στον έλεγχο αυτών) μας διαβεβαίωσε ρητά και κατηγορηματικά πως οποιαδήποτε αίτηση έχει πρωτοκολληθεί στον ΟΠΑΠ λαμβάνει απάντηση εντός ενός μήνα από την κατάθεσή της. Έτσι, λοιπόν, τίθεται πλέον ένα πολύ απλό και συνάμα άκρως σοβαρό ερώτημα: γιατί δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα απάντηση σχετικά με τις αιτήσεις των πρακτόρων του ΟΔΙΕ που αιτήθηκαν για να λάβουν άδεια και για τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ; Επειδή δε γνωρίζουμε αν υποκρύπτεται κάτι άλλο πίσω από αυτήν την ιστορία, αποφασίσαμε να ανακινήσουμε το θέμα ώστε – επιτέλους – να δοθεί επίσημη και οριστική απάντηση σε όλους τους επαγγελματίες που αγωνιούν καθημερινά και δίνουν «άνισο αγώνα» (σε σχέση με τους υπόλοιπους πράκτορες του ΟΔΙΕ που έχουν και την άδεια του ΟΠΑΠ) για την καθημερινή επιβίωση.
Το πρώτο βήμα που πραγματοποιήσαμε είναι η αποστολή επιστολής προς την ΠΕΠΠΣ (μπορείτε να τη διαβάσετε σήμερα στις «Ιπποδρομίες») με την οποία την ενημερώνουμε για αυτές ακριβώς τις εξελίξεις και αναμένουμε πλέον να δούμε αν θα υπάρξει κάποια αντίδραση εκ μέρους του Σωματείου. Σε κάθε περίπτωση πάντως, αυτό που έχουμε να προτείνουμε σε όλους αυτούς τους πράκτορες που αναμένουν την έγκριση της αίτησής τους (κάτι που μας συστήθηκε κιόλας) είναι να απευθυνθούν προς τις υπηρεσίες του ΟΠΑΠ με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους, ζητώντας άμεση απάντηση (ενώ καλό είναι να σημειώσουν το όνομα του υπαλλήλου που θα τους εξυπηρετήσει).
Μετά το ζήτημα της γκανιότας και της – κατά τα φαινόμενα – «κρυφής αύξησης» στα παιχνίδια του ΟΔΙΕ, θέμα που «κυνηγήσαμε» χωρίς καμία απολύτως συμπαράσταση – ούτε καν από αυτούς που το ανακίνησαν – το ίδιο σκοπεύουμε να πράξουμε και τώρα ώστε να χυθεί άπλετο φως (και) σε αυτήν την ομολογουμένως «περίεργη» υπόθεση.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»