Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011



Υψηλές οι ελπίδες… του Χάι Χόουπ

Αγαπητοί αναγνώστες των «Ιπποδρομιών»,

Η μεγάλη ώρα έφτασε! Σήμερα «ανακηρύσσεται» ο νέος «βασιλιάς των διετών» στο Μαρκόπουλο!

Η κορυφαία αναμέτρηση στο χώρο των διετών ίππων λαμβάνει χώρα σήμερα στο Μαρκόπουλο (5η ιπποδρομία, ώρα έναρξης: 16:10) και τα βλέμματα όλων των φιλίππων θα πρέπει να είναι ασφαλώς στραμμένα σε αυτήν την ιπποδρομία που αποτελεί και την «ποιοτική αιχμή» της ημέρας.

Στο χθεσινό μας δημοσίευμα με τίτλο: «Kριτήριο Διετών: pre – race analysis» δώσαμε κάποια στοιχεία που εμείς εκτιμούμε ως απολύτως απαραίτητα για τις τελικές επιλογές μας στο στοίχημα και αφορούν στην εκτίμηση του τρόπου εξέλιξης καθώς και του ρυθμού της διαδρομής. Σήμερα θα γίνουν πιο συγκεκριμένα τα πράγματα, ώστε εκτός από τις δικές μας εκτιμήσεις για τα «χαρακτηριστικά της διαδρομής» να δώσουμε και τις προτάσεις μας για παιχνίδι.

Η αλήθεια είναι πως μέχρι στιγμής ο Χάι Χόουπ έχει δείξει σαφή και αδιαμφισβήτητη ανωτερότητα στο χώρο των διετών ίππων, ενώ θα πρέπει να επισημανθεί πως όλες οι νίκες του μέχρι στιγμής επιτεύχθηκαν με τρόπο που δε μας αποκαλύπτει το πραγματικό εύρος των δυνατοτήτων του, δεδομένου ότι μέχρι τώρα δεν πιέστηκε ιδιαίτερα από τον αναβάτη του αλλά ούτε και συνάντησε σοβαρή «κόντρα» πάνω στην κούρσα. Συνεπικουρούμενου του γεγονότος πως οι μέχρι τώρα επιδόσεις του τον συνιστούν αβίαστα, ενώ δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με οποιαδήποτε μορφή διαδρομής, θα του δώσουμε την πρώτη τύχη για την κατάκτηση της νίκης.

Από κει και πέρα θα λέγαμε πως δυσκολεύει κάπως η επιλογή, πάντως εμείς θεωρούμε πως η Μικρή Λυδία αποτελεί τη σοβαρότερη αντίπαλό του και πως θα καταφέρει – με την ισχυρή ίππευση του Φρέντρικ Γιόχανσον – να συνθέσει το δίδυμο. Ο τρόπος που νίκησε στην προηγούμενη συμμετοχή της (την ανέκοπτε ο αναβάτης της μισή ευθεία!) μας κάνει να αισιοδοξούμε πως οι δυνατότητές της είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που μας έχει ήδη αποκαλύψει και εκτιμώντας πως δε θα έχει κανένα πρόβλημα με τα επιπλέον μέτρα τη θεωρούμε ως τον υπ’ αριθμόν ένα ίππο για την κατάληψη της δεύτερης θέσης. Ο Τουταγχαμών μας άρεσε ιδιαίτερα στην μοναδική κούρσα που διαγωνίστηκε και αν εξασφαλίσει την πρωτοπορία με άνετο τρόπο, ώστε να οδηγήσει τον όμιλο στον επιθυμητό βαθμό, τότε μπορεί κατά τη γνώμη μας να αποδειχτεί απειλητικός και να παλέψει για μία καλή διάκριση. Ο Μπραβάτο που ενισχύθηκε από την ίππευση του τσάμπιον Παναγιώτη Δημητσάνη λογικά θα «καραδοκεί» σε επίκαιρη θέση στη διαδρομή, ελπίζοντας να επωφεληθεί τυχόν μειωμένης επίδοσης κάποιου από τους προαναφερθέντες αντιπάλους του, ενώ και ο Ζανής τέλος που ανεβάζει κούρσα με κούρσα την απόδοσή του (η άνοδός του συνεχίζεται, έστω και με βραδύ ρυθμό) μπορεί να «τρέφει ελπίδες» για μία αξιόλογη διάκριση και ως εκ τούτου νομίζουμε πως θα πρέπει να υπολογιστεί στα πολύπλοκα παιχνίδια.

Συμπερασματικά, οι προτάσεις μας για την ιπποδρομία του Κριτηρίου Διετών έχουν ως εξής:

Χάι Χόουπ – Μικρή Λυδία – Τουταγχαμών – Μπραβάτο

Η σειρά με την οποία προτείνουμε τους παραπάνω ίππους είναι αυτή την οποία πιστεύουμε ως την πιθανότερη άφιξη (με βάση το μοντέλο ανάλυσης της ιπποδρομίας).

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα πάντως, εμείς ευχόμαστε να απολαύσουμε ένα όμορφο θέαμα, μία ιπποδρομία που να μας επιφυλάσσει «δυνατές συγκινήσεις» και στο τέλος να κερδίσει φυσικά ο καλύτερος!

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας!

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»