Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011


Προσφυγές στην Κομισιόν για νόμο στοιχήματος


 Η Ευρωπαϊκή Ένωση για τα Τυχερά Παιχνίδια & το Στοίχημα (European Gaming and Betting Association - EGBA) και η Ένωση Διαδικτυακού Στοιχήματος (Remote Gambling Association - RGA) υπέβαλλαν σήμερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφυγή σχετικά με τον ελληνικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα για τη ρύθμιση της αγοράς του διαδικτυακου στοιχήματος.

Η προσφυγή θέτει σειρά ζητημάτων, τα οποία κρίνεται ότι δεν είναι σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και αποτελούν εμπόδιο για την είσοδο νέων παικτών στην Ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών, ζητώντας παράλληλα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως θεματοφύλακας των Ευρωπαϊκών Συνθηκών, να ασχοληθεί επειγόντως με αυτό το θέμα.


Η νέα νομοθεσία για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, στόχος της οποίας είναι το άνοιγμα της αγοράς, έχει ήδη λάβει επικριτικά σχόλα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προς τη συμβατότητά της με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.


Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε τις σχετικές παρατηρήσεις όταν η Ελλάδα υπέβαλε το πρώτο προσχέδιο του νόμου τον Ιούνιο του 2011. Ωστόσο, παρά τις παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο εν λόγω νόμος εξακολουθεί να περιλαμβάνει σειρά αδικαιολόγητων περιορισμών που δεν ενθαρρύνουν το θεμιτό ανταγωνισμό και επιβαρύνουν τους νέους παρόχους με περιττά και αδικαιολόγητα οικονομικά βάρη.


Πηγή: www.euro2day.gr


«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»