Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011


Το σχόλιο της ημέρας

Ξανά και πάλι κοντά σας, έστω και ελαφρώς «περιορισμένοι»!
Αναγκαστήκαμε - εκ των πραγμάτων – να προβούμε σε (προσωρινή ελπίζουμε) σε μείωση της ύλης που δημοσιεύουμε εξαιτίας αυξημένων υποχρεώσεων που δε μας επιτρέπουν να ασχοληθούμε όσο θα επιθυμούσαμε κι εμείς με τη θεματολογία. Το σίγουρο είναι πως θα παραμείνουμε ένας ειδησεογραφικός – ενημερωτικός – αμιγώς ιπποδρομιακός ιστοχώρος, ενώ οπωσδήποτε θα εξακολουθήσει να δημοσιεύεται (σε κάθε περίπτωση) το κομμάτι των υποδείξεων για Ελληνικές και ξένες ιπποδρομίες. Ελπίζουμε κι ευχόμαστε κάποια προβλήματα που μας απασχολούν (και τα οποία προς το παρόν φαντάζουν ως αξεπέραστα) να μπορέσουμε να τα υπερβούμε για να γυρίσουμε στους παλιούς γνώριμους ρυθμούς θεματολογίας και ενημέρωσης. Μέχρι τότε, η καθημερινή μας ύλη θα είναι επιλεκτική και μειωμένη έναντι του παρελθόντος, πάντως θέλουμε να κρατήσετε ως «δέσμευσή μας» απέναντί σας  την υπόσχεση πως οι «Ιπποδρομίες» θα είναι διαρκώς στο προσκήνιο των ιπποδρομιακών εξελίξεων! 
Η Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου που ρυθμίζει την αγορά των τυχερών παιχνιδιών ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη δεύτερη φάση της. Απομένει πλέον η τελική επεξεργασία του Οικονομικού Επιτελείου, οι διορθώσεις και προσαρμογές πριν την παρουσίασή του στο Κοινοβούλιο για την ψήφιση και τη – μετέπειτα – εφαρμογή του.
Στο σύνολό του ο Νόμος περιέχει αρκετές ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούν τον ΟΔΙΕ, παρόλα αυτά υπάρχουν σημεία που χρήζουν διευκρίνισης, βελτίωσης και αλλαγών ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα από την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που θα παρέχονται πλέον στον Οργανισμό με την εφαρμογή του. Οι «Ιπποδρομίες» παρουσίασαν στη Δημόσια Διαβούλευση πλήρη ανάλυση βήμα προς βήμα του άρθρου 35 (που αφορά στον ΟΔΙΕ) και δημοσίευσαν τις προτάσεις τους για τις βελτιώσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν (μπορείτε να τα αναζητήσετε όλα αυτά στο δημοσίευμα της Δευτέρας 31-01-2011 που αναρτήθηκε σε δύο μέρη στην αρχική σελίδα των «Ιπποδρομιών»). Επειδή τα κυριότερα σημεία που εστιάσαμε και για τα οποία «παλέψαμε» στην πρώτη φάση της Διαβούλευσης «πέρασαν» τελικά στο Σχέδιο Νόμου (αναφερόμαστε στο Ιντερνετικό παιχνίδι και στην αδειοδότηση του ΟΔΙΕ για τα παιγνιομηχανήματα) αισιοδοξούμε πως και τώρα κάποιες – έστω – από τις προτάσεις μας θα ενσωματωθούν στο τελικό κείμενο που θα παρουσιάσει το Υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή.
Αυτό που μας έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν η ιδιαίτερα χαμηλή (σχεδόν ανύπαρκτη θα τολμούσαμε να πούμε) συμμετοχή των απλών φιλίππων στην ύστατη προσπάθεια να «σπρώξουμε θετικά» - στο μέτρο του δυνατού – τις εξελίξεις. Το στοιχείο αυτό φυσικά δείχνει τη «δυναμική» του αθλήματος που φθίνει διαρκώς όσο και το ενδιαφέρον των φιλίππων για το μέλλον του Ελληνικού Ιπποδρόμου το οποίο ατονεί, ώστε τα «μηνύματα» που λαμβάνονται δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Το δεύτερο αξιοσημείωτο γεγονός είναι η παντελής απουσία (αυτή τη φορά) του ΟΔΙΕ από τη Διαβούλευση, όπως και η ανυπαρξία ενδιαφέροντος των εταιριών στοιχημάτων (επίδοξων επενδυτών ή αγοραστών) να διατυπώσουν τις απόψεις τους για το άρθρο 35 που αφορά στον ΟΔΙΕ, κάτι το οποίο φανερώνει είτε αδιαφορία ή «στάση αναμονής» των επενδυτών για τον Ιππόδρομο (τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση, δεδομένου ότι έχουμε «εντοπίσει» ήδη από το παρελθόν δύο τουλάχιστον υποψήφιους «μνηστήρες», την PMU και την Intralot). Αν σκεφθεί κάποιος πως για τα υπόλοιπα άρθρα είχαμε αθρόα συμμετοχή των ξένων στοιχηματικών εταιριών (οι οποίες συμμετείχαν με προτάσεις και παρατηρήσεις τους στα άρθρα που αναφέρονται στο Διαδικτυακό στοίχημα κυρίως) γίνεται εύκολα αντιληπτό πως στην παρούσα φάση ο Ελληνικός Ιππόδρομος δεν αποτελεί ελκυστική επένδυση και κυρίως – δυστυχώς – δε διαφαίνονται προοπτικές ανάπτυξής του, ακόμα και με τη θέσπιση ευνοϊκών μέτρων υπέρ του.
Κατά τα άλλα, αναμένουμε τις τελικές αλλαγές που θα προκύψουν από την επεξεργασία των προτάσεων (για τις οποίες ακόμα και από κάποιους που περιμέναμε να δούμε ιδέες και σκέψεις, μάλλον αυτήν τη φορά περιορίστηκαν στο να… κάνουν πλάκα, να μεμψιμοιρήσουν και από ουσία… τίποτα). Το σίγουρο πάντως είναι πως ο Ελληνικός Ιππόδρομος «προικοδοτείται» αυτή τη φορά από το Κράτος και η δική μας ευχή είναι να αξιοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό οι παροχές του νέου Νόμου ώστε να μπορέσει να σταθεί αξιοπρεπώς στη νέα εποχή που διαμορφώνεται πλέον στην Ελλάδα στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»