Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011


Κύπελλο Πηγάσου: race analysis


Την Παρασκευή 21-10-2011 διεξήχθη στο Μαρκόπουλο η ιπποδρομία του Κυπέλλου Πηγάσου (ίπποι 2 ετών ΒΗΕ – απόσταση: 1.400 μέτρα). Η κούρσα – όπως εν πολλοίς ήταν αναμενόμενο για τους περισσότερους φιλίππους – εξελίχτηκε σε «παράσταση για ένα ρόλο», αφού ο τρόφιμος του Στάβλου Ιπποφορβείου Ελιάς, ο εξαιρετικός ΧΑΪ ΧΟΟΥΠ μετέτρεψε σε «τυπική διαδικασία» την υπόθεση της νίκης, κατακτώντας άλλη μία σημαντική κούρσα στο χώρο των διετών και θέτοντας ασφαλώς κύρια υποψηφιότητα για τις επόμενες μεγάλες ιπποδρομίες της ηλικίας του που έρχονται (Κριτήριο Διετών, Κριτήριο Τριετών, Ντέρμπι). Ο τρόφιμος του προπονητή κυρίου Αλέκου Γιατρά που ιππεύτηκε από το γνώριμο αναβάτη του Μιχάλη Ξυνό έκανε για άλλη μία φορά «επίδειξη δύναμης», μην αφήνοντας ουσιαστικά κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στους συνομηλίκους τους!

ΧΑΪ ΧΟΟΥΠ
Ξεκινώντας καλά από την αφετηρία και «πιάνοντας» 2ος στη διαδρομή κοντά στον πρωτοπόρο ΜΠΡΑΒΑΤΟ, ο ΧΑΪ ΧΟΟΥΠ αρκέστηκε μόνο στο να επιτεθεί με την είσοδο στην τελική ευθεία. Από τα 250 μέτρα μάλιστα «απλοποίησε τα πράγματα» περνώντας καθαρά μπροστά και από εκείνο το σημείο πρακτικά δεν είχε αντίπαλο, κάτι μάλιστα που διαπίστωσε και ο Μιχάλης Ξυνός που τον «έσβησε». Η διάθεση που δείχνει ο ΧΑΪ ΧΟΟΥΠ όταν του «ζητά» ο αναβάτης του και η άριστη ανταπόκρισή του – ειδικότερα στα τελευταία μέτρα της διαδρομής, εκεί δηλαδή που πολλές φορές κρίνεται το αποτέλεσμα – είναι ενδεικτικά της μεγάλης κλάσης του και ασφαλώς θα πρέπει να σημειωθεί πως ακόμα δε μας έχει δείξει το πραγματικό εύρος των δυνατοτήτων του, αφού μέχρι τώρα δεν έχει συναντήσει σθεναρή αντίσταση από τους αντιπάλους του! Από τους υπόλοιπους, ο ΚΙΝΓΚ ΜΠΙΛ που πραγματοποίησε αυτή τη φορά διαδρομή καθαρά αναμονής επανήλθε με ωραίο φίνις στο ίσωμα και μπόρεσε στα τελευταία μέτρα να υποσκελίσει τον οδηγήσαντα ΜΠΡΑΒΑΤΟ και να συνθέσει καθαρά το δίδυμο, 5 περίπου μήκη πίσω από το νικητή (σημ. «Ιπποδρομιών»: η διαφορά τους στην άφιξη είναι πάντως πλασματική, αφού ο αναβάτης του ΧΑΪ ΧΟΟΥΠ τον έσβησε από τα 200 μέτρα) και 1 περίπου μήκος μπροστά από τον ΜΠΡΑΒΑΤΟ, ο οποίος οδήγησε στο δικό του ρυθμό την κούρσα και προσπάθησε να τον συναγωνιστεί ανεπιτυχώς με την είσοδο στην ευθεία. Παρά ταύτα μπόρεσε να κρατήσει ωραίο βήμα μέχρι τέλους και αγωνίστηκε φιλότιμα. Στην επόμενη θέση – 2 περίπου μήκη πίσω του – τερμάτισε ο ΖΑΝΗΣ, ο οποίος αρχικά ακολούθησε κάπως πίσω και από τα 700 μέτρα ξεκίνησε δυνατό ανέβασμα. Στην ευθεία μάλιστα πραγματοποίησε πολύ δυναμικό φίνις με το οποίο κάλυψε πολλά μήκη και πλησίασε κάπως στην άφιξη, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να φανεί απειλητικός για τους προπορευθέντες αντιπάλους του. Με την εμφάνισή του αυτή πάντως έδειξε κάποια σημάδια βελτίωσης και ασφαλώς αναμένεται με ενδιαφέρον να φανεί αν αυτή θα συνεχιστεί. Από τους υπόλοιπους, στην 5η θέση της άφιξης – 10 μήκη πίσω από τον ΖΑΝΗ – τερμάτισε ο ομόσταβλός του (αλλά όχι ομοπροπόνητος) ΚΟΥΚΑΡΑΣ, ο οποίος έφυγε κάπως «νωθρά» από το μηχάνημα εκκίνησης και επιπλέον έτρεχε κάπως ανοιχτά στη διαδρομή (χωρίς ωστόσο να δικαιολογείται από αυτά το μέγεθος της αποτυχίας του) και 6ος τερμάτισε ο ΒΕΡΤΙΚΑΛ ΓΟΥΕΪ, που ακολούθησε στην 3η θέση της διάταξης μέχρι το ύψος των 600 μέτρων και ακολούθως στην ευθεία υστέρησε σημαντικά. Και οι δύο προαναφερθέντες (ΚΟΥΚΑΡΑΣ, ΒΕΡΤΙΚΑΛ ΓΟΥΕΪ) έδειξαν να διαθέτουν προς το παρόν μειωμένη αγωνιστικότητα έναντι των αντιπάλων τους και σίγουρα χρειάζονται πολύ «δουλειά» προκειμένου κάποια στιγμή να καταστούν ανταγωνιστικοί.

Κύπελλο Πηγάσου 2011

Με την εμφάνισή του ο ΧΑΪ ΧΟΟΥΠ «εδραίωσε» θα λέγαμε τη φήμη του ως ο κορυφαίος διετής ίππος αυτή τη στιγμή στο Μαρκόπουλο και με τα σημερινά δεδομένα εκτιμούμε πως δύσκολα θα απειληθεί από κάποιον συνομήλικό του προσεχώς, ενώ από τους υπολοίπους ο ΚΙΝΓΚ ΜΠΙΛ – που απέδωσε πολύ καλά με διαδρομή αναμονής, κάτι που εκτιμούμε πως του «ταιριάζει» ιδιαίτερα – και ο ΜΠΡΑΒΑΤΟ – που δείχνει στοιχεία εξελίξιμου ίππου – είναι αυτοί που ξεχώρισαν των υπολοίπων και που – εκτός απροόπτου – θα συγκαταλέγονται μεταξύ των διεκδικητών των «τιμητικών θέσεων» στις κλασσικές κούρσες της ηλικίας τους, αφού όπως δείχνουν τα πράγματα η πρώτη θέση μάλλον είναι ήδη «κατειλημμένη»!

Να σημειώσουμε τέλος πως το συγκεκριμένο άρθρο (όπως και κάθε δημοσίευμα που αναφέρεται στους διετείς της χρονιάς που διανύουμε) θα ενσωματωθεί και στη θεματική ενότητα «Κριτήριο Διετών 2011».

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»