Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Ετοιμάζεται νέα αύξηση της γκανιότας;

Σε πρόσφατη συνέντευξή του (ελάχιστα προ των εορτών) στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος κύριος Γ. Πεταλωτής δήλωσε πως οι συντελεστές για το Διαδικτυακό στοίχημα (σε ο, τι αφορά στις σχετικές άδειες που θα δοθούν στη χώρα μας) θα είναι υψηλοί, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο δημοσίευμά του το «Κέρδος» (πατήστε εδώ για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο).
Ούτε λίγο ούτε πολύ η δήλωση αυτή ισοδυναμεί με προαναγγελία εφαρμογής υψηλής γκανιότας στα στοιχήματα που θα διεξάγονται μέσω του Διαδικτύου προσεχώς. Αυτό βεβαίως για να μπορέσει να γίνει θα πρέπει αντίστοιχα να αυξηθεί η γκανιότα και στα συμβατικά παιχνίδια (που διεξάγονται δηλαδή σε εξουσιοδοτημένα σημεία και όχι μέσω Διαδικτύου) διότι σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει θέμα ανταγωνισμού και αν δεν αυξηθεί η γκανιότα στις εγχώριες εταιρίες ώστε  να επέλθει «ισορροπία» στη στοιχηματική αγορά, κάτι τέτοιο αναμένεται να «ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου» με προσφυγές των ξένων εταιριών κατά του Ελληνικού Δημοσίου.
Η εκτίμηση των «Ιπποδρομιών» είναι πως σε αυτήν τη συνέντευξη ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος ουσιαστικά προανήγγειλλε την αύξηση της γκανιότας σε όλα τα τυχερά παιχνίδια, κάτι που εμείς θεωρούμε πως θα εφαρμοστεί πολύ σύντομα. Τα ζητήματα που προκύπτουν είναι πολλά και χρήζουν άμεσων και ξεκάθαρων απαντήσεων:


- Τι απέγινε με τη διαφοροποίηση της γκανιότας που ήδη εφαρμόζεται  στα παιχνίδια του ΟΔΙΕ (σύμφωνα με τις αναφορές σύσσωμου του Διαδικτυακού Ιπποδρομιακού Τύπου);
- Θα συνυπολογιστεί σε αυτή μία (νέα) ενδεχόμενη αύξηση της γκανιότας;
- Θα αφαιρεθεί η «εξοντωτική» για τα έσοδα του Ιπποδρόμου φορολόγηση των κερδισμένων δελτίων σε αυτήν την περίπτωση; (διότι διαφορετικά θα πρέπει να προσφύγει ο ΟΔΙΕ με τη σειρά του στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια στρεφόμενος κατά του Ελληνικού Δημοσίου και καταγγέλλοντας παραβίαση του ανταγωνισμού, εκτός αν το Οικονομικό Επιτελείο σκέφτεται να επιβάλλει τη φορολόγηση των κερδισμένων δελτίων και στο Διαδικτυακό στοίχημα).


Επειδή οι αδειοδοτήσεις των εταιριών στο Διαδίκτυο και οι αποφάσεις που αφορούν στο μέλλον του ΟΔΙΕ πρόκειται να συμβούν στους αμέσως προσεχείς μήνες, αναμένουμε με ενδιαφέρον τις σκέψεις και τις επόμενες κινήσεις της Κυβέρνησης στον ευρύτερο χώρο των τυχερών παιχνιδιών που πρόκειται οπωσδήποτε να επηρεάσουν την πορεία και την εξέλιξη και του ΟΔΙΕ.

Σημ. «Ιπποδρομιών»: Αν παρατηρήσατε στην αρχή του δημοσιεύματος, η δήλωση του Κυβερνητικού εκπροσώπου για την επερχόμενη αύξηση της γκανιότας στα τυχερά παιχνίδα έγινε σε χρόνο που ουδείς ασχολήθηκε με αυτήν την εξαιρετικά σημαντική είδηση η οποία πέρασε στα «ψιλά» και σχεδόν απαρατήρητη. Σας θυμίζει κάτι;
«Ιπποδρομίες»


Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»