Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Νέα αναστάτωση θα επιφέρει η μείωση προσωπικού στον ΟΔΙΕ

Στην Εγκύκλιο που εκδόθηκε προσφάτως από το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρεται με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο πως η αναλογία προσλήψεων – αποχωρήσεων για το Δημόσιο δεν μπορεί να υπερβαίνει τον έναν προς πέντε. Ειδικότερα μάλιστα για τους συμβασιούχους του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ αναφέρονται τα εξής (ακολουθεί απόσπασμα από το χθεσινό δημοσίευμα που φιλοξένησε το «Βήμα», πατήστε εδώ για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο):

«…Για το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και τις συμβάσεις (περιορίζονται κατά δεκαπέντε τοις εκατό (15%) σε σχέση με το 2010) σημειώνεται ότι οι εγκρίσεις του έτους 2010 είχαν περιοριστεί κατά τριάντα τοις εκατό (30%) σε σχέση με τις εγκρίσεις του 2009, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 παρ. 7 του ν. 3833/2010. Η επιλογή του προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου θα πραγματοποιηθεί για αντιμετώπιση εποχιακών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών ή προκειμένου να υλοποιηθούν προγράμματα ή έργα που χρηματοδοτούνται ή επιδοτούνται από διεθνείς οργανισμούς γίνεται βάσει των κριτηρίων του άρθρου 21 του Ν. 2190/94. Το αίτημα κάθε υπουργείου θα υποβάλλεται διά του αρμόδιου υπουργού και θα περιλαμβάνει προγραμματισμό προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, τόσο για τις δικές του ανάγκες όσο και για τις ανάγκες των φορέων που εποπτεύει, επισυνάπτοντας και τα αναλυτικά στοιχεία των φορέων με βάση τις εποχιακές ανάγκες. Τα αιτήματα για την έγκριση των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου πρέπει να έχουν υποβληθεί στο υπουργείο Εσωτερικών ως τις 14 Ιανουαρίου 2011. Μεμονωμένα αιτήματα φορέων ή αιτήματα που θα υποβληθούν μετά την παραπάνω ημερομηνία δεν θα περιληφθούν στον ενιαίο προγραμματισμό προσλήψεων έτους 2011, με εξαίρεση τα αιτήματα που θα αφορούν την πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση απροβλέπτων και επειγουσών αναγκών που λόγω της φύσης τους δεν είναι δυνατόν να προγραμματισθούν…»

Σύμφωνα λοιπόν με την Εγκύκλιο, μέχρι τις 14 Ιανουαρίου θα πρέπει το Υπουργείο Πολιτισμού (το εποπτεύον Υπουργείο για τον ΟΔΙΕ) να υποβάλλει αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών με το συνολικό αριθμό των εργαζομένων (με συμβάσεις ορισμένου χρόνου) που θα χρειαστεί και ο Ιππόδρομος για φέτος και που σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργού Εσωτερικών κυρίου Ι. Ραγκούση θα είναι κατά 15,00% μειωμένος σε σχέση με πέρσι. Αυτό βέβαια σημαίνει αυτομάτως τη μείωση των εκτάκτων υπαλλήλων του ΟΔΙΕ κατά 15,00%.
Οι «Ιπποδρομίες» εκτιμούν πως θα υπάρξει πρόβλημα από τη μείωση του συνολικού αριθμού των εκτάκτων υπαλλήλων του Οργανισμού. Ανάλογα μάλιστα με τις ειδικότητες στις οποίες θα αποφασιστεί η μείωση προσωπικού (αλήθεια, ποιος και με ποια κριτήρια θα αποφασίσει κάτι τέτοιο;)  μπορούμε να προσδιορίσουμε με ακρίβεια και τις συνέπειες που θα επέλθουν στην καθημερινή λειτουργία του Ιπποδρόμου Μαρκόπουλου. Το σίγουρο είναι πως για άλλη μια φορά «μυρίζει μπαρούτι στην ατμόσφαιρα» και προοιωνίζεται νέα αναστάτωση στον ΟΔΙΕ με ισχυρή την πιθανότητα πραγματοποίησης  απεργιακών κινητοποιήσεων, αυτήν την πλευρά από τους εκτάκτους υπαλλήλους του ΟΙΔΕ.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»