Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Σώθηκαν 20 άλογα από τη «φονική νεροποντή»

Οι πλημμύρες που εξακολουθούν να πλήττουν την Πολιτεία του Queensland της Αυστραλίας χαρακτηρίστηκαν ήδη ως «βιβλικές καταστροφές» λόγω της σφοδρότητας των φαινομένων αλλά και εξαιτίας της τεράστιας έκτασης στην οποία αυτά εκδηλώνονται. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως η στάθμη του νερού που εξακολουθεί να ανεβαίνει (φτάνοντας και τα 9 μέτρα σε κάποιες περιπτώσεις) έχει καλύψει εκτάσεις ίσες με αυτές της Γερμανίας και της Γαλλίας μαζί,ή αλλιώς έξι φορές την έκταση της Ελλάδας (…) ενώ οι ζημιές από τις καταστροφικές συνέπειες της νεροποντής υπολογίζεται πως θα υπερβούν το 1 δις δολάρια Αυστραλίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των τοπικών μέσων ενημέρωσης οι Αρχές της Αυστραλίας κατόρθωσαν να διασώσουν αρκετά από τα άλογα που διέμεναν στις πληγείσες περιοχές (μέχρι στιγμής γίνεται λόγος για 20 διασώσεις την περασμένη εβδομάδα καθώς και για επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να διασωθούν και τα εναπομείναντα). Είναι συγκλονιστικές οι αναφορές που κάνουν λόγο για κάποια από αυτά τα άλογα πως «υποχρεώθηκαν» να κολυμπούν πίσω από τις βάρκες διάσωσης προκειμένου να γλιτώσουν από τη διαρκώς αυξανόμενη στάθμη των υδάτων.
Σε άλλη ανταπόκριση τώρα (από μέσα ενημέρωσης της Νέας Ζηλανδίας αυτή τη φορά) αναφέρεται πως στους ιδιοκτήτες των ζώων οι οποίοι δεν έχουν εγκαταλείψει ακόμα τα σπίτια τους συνεστήθη να εφαρμόσουν σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τα ζώα που κατέχουν, όπως επίσης θα πρέπει να φροντίσουν ώστε να υπάρχουν προμήθειες σε τροφές και νερό για όσα ζώα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν πριν εκκενώσουν την περιοχή.
Να προσθέσουμε τέλος πως σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις η ένταση των καιρικών φαινομένων από τις πλημμύρες αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»