Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Το σχόλιο της ημέρας
άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη

Ο ΟΔΙΕ με την ανακοίνωση που εξέδωσε στις 03-01-2011 ενημέρωσε πως σήμερα πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι εγγραφές για την ιπποδρομιακή συγκέντρωση της ερχόμενης Τρίτης 11-01-2011, συμπληρώνοντας πως στις εγγραφές θα συμπεριληφθούν τόσο το Έπαθλο Ταχύτητας όσο και η 1η προεγγραφή του Κυπέλλου Κνωσσού. Θα πρέπει εδώ να θυμίσω πως οι «Ιπποδρομίες» προέβησαν σε άμεση δημοσίευση της ανακοίνωσης, μόλις υπέπεσε στην αντίληψή μας αργά τη Δευτέρα το βράδυ. Ας δούμε τώρα τι άλλα συμπεράσματα και ειδήσεις μπορούμε να εξάγουμε από αυτήν την ανακοίνωση:
Το πρώτο προφανές συμπέρασμα που προκύπτει είναι η λήξη του λοκ-άουτ από τον ΟΔΙΕ, εξέλιξη που κρίνεται οπωσδήποτε θετική για την εκτόνωση της κατάστασης. Φυσικά απομένει να δούμε τη στάση που θα κρατήσουν οι προπονητές κατά τη διαδικασία των εγγραφών (αν δηλαδή θα επιλέξουν να προβούν σε εγγραφές ή αν θα εξακολουθήσουν να κρατούν «σκληρή στάση»). Οι ενδείξεις πάντως συγκλίνουν υπέρ της λήξης των κινητοποιήσεων, με δεδομένο πως υπήρχε ήδη από το περασμένο Σαββατοκύριακο πλήρης και καθημερινή κινητικότητα στις προπονήσεις (αυτό το τελευταίο μάλλον δείχνει την πλήρη συνεννόηση και συμφωνία προπονητών και αναβατών για τις όποιες ενέργειες επακολουθήσουν), όπως μας πληροφόρησε σχετικά από την ιστοσελίδα του το ιπποδρομιακό περιοδικό «ΓΚΑΝΙΑΝ» (http://www.ganian.com/).
Η δεύτερη παρατήρηση έχει να κάνει με την «έξυπνη» ομολογουμένως κίνηση του Οργανισμού (ανεξάρτητα αν θα συμπληρωθεί πρόγραμμα για την ερχόμενη Τρίτη) να επιχειρηθεί να συμπληρωθεί τουλάχιστον η κούρσα του Επάθλου Ταχύτητας για να μη χαθεί και αυτή όπως το Κύπελλο Πρωτοχρονιάς, ώστε αν υπάρξει ματαίωση της συγκέντρωσης τουλάχιστον να διεξαχθεί η συγκεκριμένη ιπποδρομία σε μεταγενέστερη ημερομηνία.
Πάντως επειδή τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί αναφορικά με τις επίμαχες αποφάσεις της ΦΕΕ σχετικά με την αναδιανομή των ποσοστών των επαγγελματιών του Ιπποδρόμου από τα έπαθλα η κατάσταση εξακολουθεί να θεωρείται «ρευστή» και «εύθραυστη». Η παραμικρή πλέον αστοχία ή λανθασμένη κίνηση εφεξής θα δίνει αφορμή για σκληρές αντιπαραθέσεις και για πολύ δυναμικές αντιδράσεις. Και μιας και συζητούμε για αντιδράσεις, ας περιμένουμε να δούμε τι πρόκειται να συμβεί στο άλλο «καυτό θέμα» που θα προκύψει τις επόμενες ημέρες. Να δούμε δηλαδή τι θα αποφασίσουν να πράξουν οι έκτακτοι υπάλληλοι του ΟΔΙΕ με δεδομένη την επερχόμενη μείωση κατά 15,00% του συνολικού αριθμού τους στον Οργανισμό (διαβάστε περισσότερα στο σημερινό δημοσίευμα με τίτλο: «Νέα αναστάτωση θα φέρει η μείωση προσωπικού στον ΟΔΙΕ»). Αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα με τον Ελληνικό Ιππόδρομο δεν έχει προηγούμενο: δεν προλαβαίνει καλά-καλά να «ησυχάσει» από κάποιο θέμα και «ξεφυτρώνει» νέα αναταραχή!
Είμαστε όλοι σε αναμονή των εξελίξεων. Πάντως τα «πρώτα δείγματα» θα τα πάρουμε το μεσημέρι, που θα διαπιστώσουμε τη συμπεριφορά των προπονητών στις σημερινές εγγραφές για την ερχόμενη Τρίτη.

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»