Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Γνωριμία με τα παιχνίδια – παράγωγα του γκανιάν

Μέρος 2ο: Σύνθετο

Το παιχνίδι του συνθέτου είναι άλλο ένα από τα παιχνίδια – παράγωγα του γκανιάν, πολύ απλό στην εκτέλεσή του και αρκετές φορές προσφέρει στους παίκτες ευκαιρίες για ικανοποιητικά (ή και μεγάλα) κέρδη.

«Σύνθετο» ονομάζεται το ιπποδρομιακό παιχνίδι στο οποίο ο παίκτης καλείται να προβλέψει επιτυχώς τους νικητές 2 διαδοχικών ιπποδρομιών της ίδιας ημέρας.

Για να παίξουμε το σύνθετο, εκφωνούμε στον χειριστή του τερματικού του Ιπποδρόμου τα εξής στοιχεία: τον αριθμό της ιπποδρομίας στην οποία ξεκινά το σύνθετο, τους ίππους που επιλέγουμε στο α’ σκέλος, την λέξη «επί» (η οποία «δίνει το σύνθημα» στον χειριστή της μηχανής πως θα ακούσει στην συνέχεια τις επιλογές μας για το β’ σκέλος του συνθέτου), τους ίππους που επιλέγουμε στο β’ σκέλος και τέλος το ποσό που θέλουμε να στοιχηματίσουμε ανά στήλη. Το σύνολο των στηλών του δελτίου μας ισούται με το γινόμενο:

Πλήθος επιλογών στο α’ σκέλος Χ Πλήθος επιλογών στο β’ σκέλος

και το ποσό που θα πληρώσουμε για το παιχνίδι μας προκύπτει από το γινόμενο:

Σύνολο στηλών του δελτίου μας Χ ποσό ανά στήλη του δελτίου μας (που επιλέγουμε εμείς)

Παράδειγμα:

Έστω ότι θέλουμε να στοιχηματίσουμε στο 5ο σύνθετο (που αφορά δηλαδή στην 5η και στην 6η ιπποδρομία). Ας υποθέσουμε πως επιλέγουμε στην 5η ιπποδρομία τους ίππους 1,3 και 4 και στην 6η ιπποδρομία τους ίππους 1 και 2.(Προσοχή! Άλλος είναι ο ίππος Νο 1 της 5ης ιπποδρομίας και άλλος ίππος ο Νο 1 της 6ης ιπποδρομίας) και θέλουμε να παίξουμε από 5,00 € τον κάθε συνδυασμό. Κατ’ αρχάς, το σύνολο των στηλών του δελτίου μας είναι:

Πλήθος επιλογών στο α’ σκέλος Χ Πλήθος επιλογών στο β’ σκέλος= 3Χ2=6 στήλες, ενώ συνολικά για το δελτίο μας πρέπει να πληρώσουμε:

Σύνολο στηλών του δελτίου μας Χ ποσό ανά στήλη του δελτίου μας (που επιλέγουμε εμείς) = 6Χ5,00 € = 30,00 €.

Για να στοιχηματίσουμε λοιπόν αυτό το δελτίο, εκφωνούμε ως εξής:

«Το 5ο σύνθετο: 1, 3 και 4 «επί» 1 και 2, από 5,00 €» (η φράση περιγράφει πλήρως το δελτίο μας).

Αν αφού στοιχηματίσουμε προκύψει διαγραφή ενός ίππου που έχουμε επιλέξει, τότε:

1. Αν η διαγραφή αφορά στο α’ σκέλος του παιχνιδιού μας:

I. Αν επιθυμούμε, μπορούμε να ακυρώσουμε το δελτίο μας και είτε να αλλάξουμε τον διαγραφέντα ίππο με κάποιον άλλον, είτε να παίξουμε τους υπόλοιπους συνδυασμούς που δεν περιλαμβάνουν τις διαγραφές ή ακόμα και να εισπράξουμε πίσω όλα τα χρήματά μας. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πως γενικά ισχύει ότι κάθε ακύρωση δελτίου (για οποιονδήποτε λόγο κι αν συμβεί) μπορεί να γίνει μόνον πριν από την εκκίνηση της ιπποδρομίας (όταν το παιχνίδι αφορά σε περισσότερες από μία ιπποδρομίες, τότε εννοούμε την ιπποδρομία από την οποία ξεκινά το παιχνίδι μας) και αποκλειστικά στο ίδιο μηχάνημα που παίχτηκε το δελτίο.

II. Αν δεν ακυρώσουμε το δελτίο μας για κάποιον από τους προηγούμενους λόγους (είτε για επιστροφή των χρημάτων μας, είτε για αλλαγή των στοιχηματικών επιλογών μας ή διότι είμαστε απομακρυσμένοι από το μηχάνημα που παίξαμε και δεν μπορούμε να ακυρώσουμε το δελτίο μας) τότε με βάση τους τροποποιημένους κανονισμούς του Κώδικα Στοιχηματισμού έχουμε επιστροφή χρημάτων για όσες στήλες περιέχουν στο πρώτο σκέλος του παιχνιδιού μας διαγραφέντα ίππο.

2. Αν η διαγραφή αφορά στο β’ σκέλος του παιχνιδιού μας, βασική προϋπόθεση για τις οδηγίες που ακολουθούν είναι να έχουμε νικήσει στο α’ σκέλος, αλλιώς δεν μας αφορά καθόλου η διαγραφή διότι έχουμε ήδη χάσει το στοίχημά μας (θυμίζουμε πως στο σύνθετο για να κερδίσουμε πρέπει να προβλέψουμε σωστά τους νικητές και στις δύο ιπποδρομίες που στοιχηματίζουμε). Αν λοιπόν έχουμε κερδίσει στο α’ σκέλος και διαγραφεί ίππος μας στο β’ σκέλος, τότε:

I. Αν επιθυμούμε, μπορούμε να ανταλλάξουμε την διαγραφή μας με οποιονδήποτε άλλον ίππο της ιπποδρομίας (ακόμα και με ίππο που ήδη από πριν είχαμε στοιχηματίσει). Αν δηλαδή στο αρχικό παράδειγμά μας κερδίσουμε στο α’ σκέλος και διαγραφεί ο ίππος Νο 1 στο β’ σκέλος, τότε μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε με οποιοδήποτε άλλο άλογο στην κούρσα, ακόμα και να ξαναπαίξουμε το Νο 2 επιπλέον.

II. Αν δεν ανταλλάξουμε στο δελτίο μας την διαγραφή με κάποιον άλλον ίππο τότε θα εισπράξουμε μετά την ιπποδρομία το ποσό των στηλών του δελτίου μας που πέρασαν νικηφόρα στο α’ σκέλος και «έπεφταν» (κατέληγαν) πάνω στην διαγραφή (στο δικό μας παράδειγμα, αν δεν αντικαταστήσουμε το Νο 1 που διεγράφη στο β’ σκέλος, θα πάρουμε πίσω 5,00 € μετά το «έχειν καλώς» της 6ης ιπποδρομίας και την ανακοίνωση των αποδόσεων). Είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε πως η αντικατάσταση σε περιπτώσεις διαγραφής επιτρέπεται σε οποιαδήποτε μηχανή του ΟΔΙΕ, είτε είχαμε παίξει εκεί το δελτίο μας ή όχι.

Οι αποδόσεις του συνθέτου είναι «αυτόνομες», δηλαδή εξάγονται από το πηλίκο που αριθμητή έχει το σύνολο του διανεμόμενου ποσού στο παιχνίδι του συγκεκριμένου συνθέτου και παρονομαστή το συνολικό ποσό που παίχτηκε ο νικηφόρος συνδυασμός. Παρόλα αυτά, η εμπειρία λέει πως  η απόδοση ενός συνθέτου – προκειμένου για φαβορί συνδυασμούς – ισούται προσεγγιστικά με το γινόμενο των αποδόσεων στο γκανιάν των δύο νικητών ίππων (με αυτόν τον τρόπο όσοι έχουν ιδιαίτερη εμπειρία στο ιπποδρομιακό στοίχημα μπορούν να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα από το διαμορφωμένο παιχνίδι).

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»