Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Γνωριμία με τα παιχνίδια – παράγωγα του γκανιάν

Μέρος 3ο: «Παιχνίδια «τύπου ΣΚΟΡ» (ΣΚΟΡ4, ΣΚΟΡ6, ΣΚΟΡ9)

Τα παιχνίδια τύπου ΣΚΟΡ (ΣΚΟΡ4, ΣΚΟΡ6, ΣΚΟΡ9) αποτελούν και αυτά με τη σειρά τους παράγωγα του παιχνιδιού γκανιάν, μιας και η φιλοσοφία των παιχνιδιών αυτών έγκειται στην σωστή πρόβλεψη των νικητών των ιπποδρομιών στις οποίες διεξάγονται τα ΣΚΟΡ, εν προκειμένω. Με άλλα λόγια, αν κατανοήσουμε τη «φιλοσοφία» ενός ΣΚΟΡ, τότε γνωρίζουμε τα πάντα για όλα τα ΣΚΟΡ. Έτσι λοιπόν:

ΣΚΟΡ4 είναι το ιπποδρομιακό παιχνίδι στο οποίο καλείται ο παίκτης να προβλέψει σωστά τους νικητές τεσσάρων προεπιλεγμένων ιπποδρομιών από τον ΟΔΙΕ. 


ΣΚΟΡ6 είναι το ιπποδρομιακό παιχνίδι στο οποίο καλείται ο παίκτης να προβλέψει σωστά τους νικητές έξι προεπιλεγμένων ιπποδρομιών από τον ΟΔΙΕ.


ΣΚΟΡ9 είναι το ιπποδρομιακό παιχνίδι στο οποίο καλείται ο παίκτης να προβλέψει σωστά τους νικητές εννέα προεπιλεγμένων ιπποδρομιών από τον ΟΔΙΕ.


Να σημειώσουμε εδώ πως οι ιπποδρομίες που αποτελούν το πεδίο πρόβλεψης για το ένα ΣΚΟΡ μπορούν να περιέχονται (όλες ή κάποιες) και σε άλλο/άλλα ΣΚΟΡ (πχ οι ιπποδρομίες που περιλαμβάνονται στο ΣΚΟΡ4 μπορούν να περιέχονται και στα ΣΚΟΡ6, ΣΚΟΡ9), όμως δεν είναι και υποχρεωτικό. Προκειμένου να στοιχηματίσουμε σε κάποιο ΣΚΟΡ θα πρέπει δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή και να συμβουλευτούμε τα ειδικά έντυπα (ιπποδρομιακά περιοδικά) ή τις ιπποδρομιακές ιστοσελίδες που καθημερινά μας παρέχουν πληροφορίες για τις κούρσες από τις οποίες απαρτίζονται, διότι οι ιπποδρομίες που περιλαμβάνονται στα ΣΚΟΡ δεν είναι πάντοτε σταθερές (πχ στο ΣΚΟΡ4 μπορεί τη μία ημέρα να περιλαμβάνονται σε αυτό οι 4 πρώτες ιπποδρομίες του προγράμματος και την επόμενη ημέρα να περιλαμβάνονται οι 4 τελευταίες ιπποδρομίες του προγράμματος). Αυτονόητο είναι πως μπορούμε να στοιχηματίσουμε σε κάποιο ΣΚΟΡ μέχρι τη στιγμή της εκκίνησης της πρώτης (χρονικά) ιπποδρομίας που περιλαμβάνει.

Κατά κανόνα όσο περισσότερες ιπποδρομίες καλούμαστε να προβλέψουμε τόσο περισσότερο αυξάνει ο βαθμός δυσκολίας για επιτυχή πρόβλεψη και ταυτόχρονα αυξάνονται βεβαίως τα αναμενόμενα κέρδη. Ειδικότερα στα ΣΚΟΡ6 και ΣΚΟΡ9 τα τζακποτ είναι αρκετά συχνά (τζακποτ σημαίνει πως δε βρέθηκε νικητής) και όταν συγκεντρωθεί μεγάλο ποσό σε παιχνίδι ΣΚΟΡ τότε προσελκύει πολλούς φίλους του ιπποδρομιακού στοιχήματος.

Για να παίξουμε πχ ένα ΣΚΟΡ4 επιλέγουμε τους ίππους μας για κάθε σκέλος του (για κάθε επιλεγμένη ιπποδρομία του δηλαδή). Έστω ότι το ΣΚΟΡ4 στην περίπτωσή μας διεξάγεται στις 1η, 2η, 3η και 4η ιπποδρομία του προγράμματος και εμείς επιλέγουμε από την 1η κούρσα του ίππους 1 και 2, από τη 2η κούρσα τους ίππους 3 και 5, από την 3η κούρσα τους ίππους 1, 3 και 4 και στην 4η κούρσα το νούμερο 8 μόνο του (Προσοχή! Το Νο 1 στην 3η κούρσα είναι διαφορετικός ίππος από το Νο 1 της 1ης κούρσας, όπως και το Νο 3 της 3ης κούρσας είναι διαφορετικό από το Νο 3 της 2ης κούρσας αντίστοιχα). Για να εκφωνήσουμε το παιχνίδι μας στο χειριστή του μηχανήματος, του αναφέρουμε τον τύπο του παιχνιδιού (πχ «ΣΚΟΡ4» στο δικό μας παράδειγμα) και αρχίζουμε να εκφωνούμε τους ίππους της επιλογής μας, φροντίζοντας είτε να αναφέρουμε την ιπποδρομία στην οποία στοιχηματίζουμε ή μετά από κάθε σκέλος που ολοκληρώνουμε να το αναφέρουμε (ή να λέμε τη λέξη «κάθετος», διότι στο δελτίο μας οι επιλογές σε κάθε ιπποδρομία διαχωρίζονται με καθέτους κι επομένως ο χειριστής θα καταλάβει ότι αμέσως μετά ακολουθούν οι επιλογές της επόμενης ιπποδρομίας). Το ΣΚΟΡ4 στο παράδειγμά μας λοιπόν μπορούμε να το εκφωνήσουμε έτσι:

«ΣΚΟΡ4» - «στην 1η κούρσα το 1 και το 2» - «στη 2η κούρσα το 3 και το 5» - «στην 3η κούρσα το 1, το 3 και το 4» - «και στην 4η κούρσα το 8» (α’ τρόπος)

«ΣΚΟΡ4» – «1 και 2» - «κάθετος» - «3 και 5» - «κάθετος» - «1, 3 και 4» - «κάθετος» - «8» (β’ τρόπος)

Και στις δύο περιπτώσεις είναι ορθός ο τρόπος εκφώνησης του στοιχήματός μας και πλέον εναπόκειται στον καθένα μας ξεχωριστά να χρησιμοποιήσουμε αυτόν που μας εξυπηρετεί καλύτερα. Σήμερα, η τιμή της μονάδας είναι σήμερα 0,50 € ανά στήλη για τα ΣΚΟΡ4 και ΣΚΟΡ6 και 0,30 € ανά στήλη για το ΣΚΟΡ9. Ως μία στήλη (ισχύει για όλα τα ΣΚΟΡ) θεωρείται το ΣΚΟΡ στο οποίο υπάρχει μία και μόνη επιλογή ίππου σε κάθε του σκέλος. Στο παράδειγμά μας (και γενικά) το πλήθος των στηλών του δελτίου μας προκύπτει από το γινόμενο του πλήθους των επιλογών που έχουμε σε κάθε σκέλος του δελτίου μας. Το ποσό που στοιχίζει το δελτίο μας ισούται με το γινόμενο των στηλών του δελτίου μας επί την τιμή της στήλης. Δηλαδή οι στήλες του δελτίου μας είναι στο παράδειγμά μας:

2Χ2Χ3Χ1=12 στήλες

και το δελτίο μας κοστίζει 12Χ1,50 €=18,00 €.

Σε περιπτώσεις διαγραφών ίππων που περιλαμβάνονται στο δελτίο μας:

- Αν προκύψει διαγραφή στο α’ σκέλος του ΣΚΟΡ (προ της έναρξής του δηλαδή) έχουμε το δικαίωμα να ακυρώσουμε το δελτίο μας (απαραίτητα όπως έχουμε τονίσει στην ίδια μηχανή που παίχτηκε) και είτε να ανταλλάξουμε τη διαγραφή μας με κάποια άλλη επιλογή, είτε να παίξουμε τις υπόλοιπες στήλες του δελτίου μας εισπράττοντας τη διαφορά των χρημάτων ή τέλος να μας επιστραφεί το σύνολο των χρημάτων μας χωρίς να στοιχηματίσουμε εκ νέου. Αν πάλι δεν μπορούμε για διάφορους λόγους να ακυρώσουμε το δελτίο μας, τότε τη θέση του διαγραφέντος ίππου θα καταλάβει στο δελτίο μας το πρώτο φαβορί του παιχνιδιού γκανιάν τη στιγμή που δίνεται η εκκίνηση και «κλειδώνουν» οι αποδόσεις. Να τονίσουμε εδώ πως αν ήδη παίζουμε το άλογο που είναι το πρώτο φαβορί της κούρσας τότε με την αντικατάσταση της διαγραφής θα το έχουμε στο δελτίο μας συνολικά δύο φορές και επομένως αν κερδίσει θα προχωρήσουν δύο στήλες μας στο επόμενο σκέλος του ΣΚΟΡ.

- Αν προκύψει διαγραφή σε οποιοδήποτε άλλο σκέλος του ΣΚΟΡ (μετά την έναρξή του δηλαδή) δεν έχουμε δυστυχώς σήμερα κανένα περιθώριο ανταλλαγής με ίππο της δικής μας επιλογής η ακύρωσης του δελτίου. Στην περίπτωση αυτή τη θέση του διαγραφέντος ίππου καταλαμβάνει το πρώτο φαβορί του παιχνιδιού γκανιάν (τη στιγμή της εκκίνησης).

Να πούμε τέλος πως με βάση τα ισχύοντα (φορολόγηση κερδισμένων δελτίων) σχεδόν πάντα όλα τα ΣΚΟΡ υπόκεινται σε φορολόγηση λόγω των αυξημένων αποδόσεών τους. Η φορολόγηση των δελτίων που ισχύει για όλα τα παιχνίδια του ΟΔΙΕ σήμερα είναι:


 
Ποσό

Φόρος


Μέχρι 100,00 €


0,00 €


Από 100,01 € - 1000,00 €


10,00% στο ποσό που υπερβαίνει τα πρώτα (αφορολόγητα) 100,00 €
1000,01 € και πάνω

15,00% στο ποσό που υπερβαίνει τα πρώτα 1000,00 € συν 90,00 € (που αντιστοιχεί στο φόρο των πρώτων 1000,00 € με βάση τη 2η περίπτωση)


«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»