Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΕ (04-03-2011)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΙΔΙΕ

Την Τρίτη, 1η Μαρτίου 2011, στις 7:30 το απόγευμα, συνήλθε στο χώρο των εγκαταστάσεων του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο, η διακοπείσα Γ.Σ. της Ένωσης Ιδιοκτητών Δρομώνων Ίππων και ασχολήθηκε με τα προαναγγελθέντα θέματα ημερησίας διάταξης.

Σε σχέση με την ανωτέρω Γενική Συνέλευση, το Δ.Σ. της ΕΙΔΙΕ επιθυμεί να ανακοινώσει και να επισημάνει τα εξής:

1ον: Αν και η προσέλευση και συμμετοχή ιδιοκτητών μελών μας  -συγκρινόμενη κυρίως με την κρισιμότητα των ιπποδρομιακών περιστάσεων αλλά και την σπουδαιότητα των θεμάτων ημερησίας διάταξης-  δεν ήταν ικανοποιητική, η Γενική Συνέλευση εξελίχθηκε μέσα σε γόνιμο και ενωτικό κλίμα, με υψηλή συμμετοχή ομιλητών που εξέφρασαν, ο καθένας με τον τρόπο του, την αγωνία τους για τις ιπποδρομιακές εξελίξεις αλλά και τις απόψεις και προτάσεις τους για αναστροφή της δυσμενούς κατάστασης και βελτίωση των ιπποδρομιακών δεδομένων των Ελληνικών Ιπποδρομιών.

2ον: Από το σύνολο σχεδόν των ομιλητών αλλά και από τις εισηγητικές θέσεις των μελών του Δ.Σ. επισημάνθηκαν αφ’ ενός μεν οι διαρκείς ανεπιτυχείς πειραματισμοί της ΟΔΙΕ Α.Ε., σε σχέση με τις ελληνικές ιπποδρομίες, αφ’ ετέρου δε η παντελής έλλειψη εκ μέρους των κυβερνητικών φορέων αλλά και της ΦΕΕ ενός στοιχειώδους σχεδίου στρατηγικής για την ανάπτυξη και βελτίωση του αθλήματος των ιπποδρομιών και του διαγεγραμμένου σ’ αυτές δημοσίου στοιχήματος, το οποίο το οδηγήσαμε να παραμένει σ’ εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, λόγω των διαρκών παλινωδιών της ΟΔΙΕ Α.Ε., λόγω της «στενότητας πνεύματος» με την οποία η ΦΕΕ εξακολουθεί, ακόμη και σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, να αντιμετωπίζει τις εγγραφές, λόγω της αποχώρησης πολλών επενδυτών κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα, λόγω των φορολογικών και άλλων μέτρων, που αποτέλεσαν ισχυρά αντικίνητρα για την ανάπτυξη των ιπποδρομιών κ.λ.π.

3ον: Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας ενημέρωσε τα Μέλη της Συνέλευσης για τις συντονισμένες ενέργειές του και προς την ΟΔΙΕ Α.Ε. αλλά και προς το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών, για την άρση των άδικων μέτρων της παρακράτησης φόρου 20% επί των επάθλων και εξέφρασε την ελπίδα και βάσιμη πεποίθησή του ότι οι θέσεις της ιδιοκτησίας έχουν γίνει κατανοητές από τους υπεύθυνους, οι οποίοι, κατά το άμεσο μέλλον, θα άρουν τα δυσμενή μέτρα και τις δυσμενέστερες ακόμη συνέπειές τους. Στο σημείο αυτό η συζήτηση εξελίχθηκε και επεκτάθηκε στο θέμα της γενικότερης φορολόγησης των επάθλων των ιπποδρομιών και ήταν καθολική η άποψη και θέση ότι η συγκεκριμένη φορολόγηση, τουλάχιστον για ιδιοκτήτες μικρού αριθμού αλόγων, είναι αναγκαίο να καταργηθεί άμεσα και οριστικά και να εναρμονιστεί με τα κρατούντα στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες (όπου η μικρή ιδιοκτησία αντιμετωπίζεται σαν χόμπυ και αυτό προσελκύει επενδυτές).

4ον: Η Γενική Συνέλευση εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της αφ’ ενός μεν για τη δραματική πλέον συρρίκνωση των επάθλων των ιπποδρομιών αφ’ ετέρου δε για το γεγονός ότι η ΟΔΙΕ Α.Ε., επικαλούμενη δεσμεύσεις των λογαριασμών της από το Υπουργείο Οικονομικών, λόγω παλαιών χρεών προς το Δημόσιο, δεν καταβάλλει πλέον με κανονικούς ρυθμούς τα έπαθλα στους νικητές ιδιοκτήτες, με αποτέλεσμα να είναι, πλέον, για τους περισσότερους από αυτούς, προβληματική η αντιμετώπιση των τρεχουσών δαπανών και συντήρηση των ίππων. Ομόφωνα αποφασίστηκε να κληθεί και να προσέλθει στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της Γ.Σ. (η οποία σημειώστε ότι δεν έληξε τις εργασίες της αλλά διέκοψε για τις αμέσως προσεχείς ημέρες, σε χρόνο που θα ανακοινωθεί εγκαίρως από το Δ.Σ.) ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΔΙΕ Α.Ε. προκειμένου να ακουσθούν οι θέσεις και οι απόψεις του επί του μείζονος σημασίας αυτού θέματος.

5ον: Η Γενική Συνέλευση, επίσης, μετά από εκτενή διάλογο και ανταλλαγή απόψεων και θέσεων, ομόφωνα αποφάσισε:
- Να καλέσει τη ΦΕΕ, σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, να επιδείξει μεγαλύτερη ευρύτητα και ευελιξία στις εγγραφές, ώστε να μην ακυρώνονται αδικαιολόγητα, για «τυπικίστικους» λόγους, ιπποδρομίες που και απολύτως διαφανείς είναι και θα συνεισέφεραν αποφασιστικά στο δημόσιο στοίχημα.
- Να καλέσει την ΟΔΙΕ Α.Ε. να σταματήσει τους πειραματισμούς σε σχέση με την ώρα έναρξης αλλά και τη σειρά των ελληνικών ιπποδρομιών σε σχέση με τις γαλλικές και να ορίσει, μετά και από σύμφωνη γνώμη της ΦΕΕ, η οποία δεν φαίνεται να έχει καμία σχετική αντίρρηση, ως ημέρες διεξαγωγής των ελληνικών ιπποδρομιών την Δευτέρα και την Παρασκευή, με σταθερή ώρα έναρξης, τουλάχιστον για τους χειμερινούς μήνες, την 3η μεταμεσημβρινή, έτσι ώστε όλοι οι συμμετέχοντες στο στοίχημα φίλιπποι, να γνωρίζουν ακριβώς με σταθερότητα και διάρκεια τις ημέρες και την ώρα διεξαγωγής των ελληνικών ιπποδρομιών, που, ούτως ή άλλως, αποτελούν το στυλοβάτη του στοιχήματος.
- Να καλέσει την ΟΔΙΕ και τη ΦΕΕ να συντονίσουν τις αρμοδιότητες τους, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των ελληνικών ιπποδρομιών εβδομαδιαίως (σήμερα 12 κατά μέσο όρο) διαφορετικά όλα τα άλλα είναι δώρο άδωρο.
Η Γενική Συνέλευση θεωρεί τα παραπάνω μέτρα ως αδιαπραγμάτευτους όρους για την σχετική, έστω, βελτίωση του στοιχήματος, που θα αποτελέσει έναυσμα για την ανοδική πορεία και εξέλιξη των ελληνικών ιπποδρομιών και επισημαίνει ότι σε περίπτωση μη υιοθέτησης και άμεσης, μάλιστα, εφαρμογής τους, δεν της εναπομένει άλλος δρόμος παρά να  να επανεξετάσει την στάση της και να προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

ΑΘΗΝΑ 04.03.2011
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         O Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΣΟΣ ΟΔΥΣΣΕΩΣ                                ΜΑΡΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΜΥΤΗΣ

Σημ. «Ιπποδρομιών»: Αύριο θα σχολιάσουμε εκτενώς την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΙΔΙΕ, η οποία «βγάζει» και πάλι ειδήσεις.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»