Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Το σχόλιο της ημέρας

Την περασμένη Κυριακή ακούσαμε για δεύτερη φορά στην τηλεοπτική εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV κάτι που διαβάσαμε μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα στην ιπποδρομιακή ιστοσελίδα SirGanian (http://www.sirganian.gr/), πως βρισκόμαστε δηλαδή πλέον πάρα πολύ κοντά στην ένταξη των Αγγλικών ιπποδρομιών στο στοιχηματικό μενού του ΟΔΙΕ. Ασφαλώς η είδηση έχει «ξαναπαίξει» και στο παρελθόν όμως από ο, τι φαίνεται οι ενέργειες για το συγκεκριμένο ζήτημα πρέπει να εισήλθαν στην τελική φάση υλοποίησης. Κάτι που θεωρούμε πως θα πρέπει να τονίσουμε ιδιαίτερα είναι το ζήτημα της τηλεοπτικής μετάδοσης, μιας και κατά τα φαινόμενα πρέπει να ήταν μέχρι τώρα η κυριότερη αιτία της καθυστέρησης ολοκλήρωσης της συμφωνίας με τους Άγγλους. Αν έχει διευθετηθεί οριστικά το ζήτημα νομίζουμε πως δεν πρέπει να υπάρχει άλλος λόγος χρονοτριβής.
Η ένταξη των Αγγλικών και Ιρλανδικών ιπποδρομιών στο Ελληνικό στοίχημα εκτιμούμε πως θα επιδράσει θετικά στα έσοδα του Οργανισμού και μάλιστα πιστεύουμε πως είναι εφικτή η προσέλκυση σημαντικού αριθμού νέων παικτών (που ήδη στοιχημάτιζαν στις Αγγλικές ιπποδρομίες μέσω του Διαδικτύου). Από την άλλη, η εξοικείωση της πλειοψηφίας του κόσμου με την Αγγλική γλώσσα και η ευρείας έκτασης πληροφόρηση που διαθέτουμε για τις Αγγλικές ιπποδρομίες θεωρούμε πως θα λειτουργήσουν ευεργετικά στην άμεση εξοικείωση των φιλίππων με τις Αγγλικές κούρσες (ενώ είναι αξιοπρόσεκτο το γεγονός πως κάτι ανάλογο έγινε εξίσου γρήγορα και με τις Γαλλικές κούρσες). Οι Έλληνες φίλιπποι είναι πλέον εξοικειωμένοι με τις ιπποδρομίες του εξωτερικού και μάλιστα όλων των ειδών (επίπεδες, εμποδίων, τροτ, με αμαξίδια) ώστε κάθε νέα καινοτομία του Οργανισμού στο μέλλον θα αφομοιώνεται εύκολα και άμεσα από το σύνολο των φιλίππων. 
Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε (κάτι που έχουμε ήδη ξανακάνει στο παρελθόν) είναι η ανάγκη για άμεση ένταξη όλων των παιχνιδιών του ΟΔΙΕ σε όλες τις ξένες ιπποδρομίες (τετραπλό, σύνθετο-δίδυμο, σύνθετο-φορκάστ και όλα τα ΣΚΟΡ).Δεν τίθεται θέμα κατανόησης αυτών από τους φιλίππους μιας και τα παιχνίδια αυτά προσφέρονται εδώ και πολλά χρόνια στις Ελληνικές ιπποδρομίες. Επιπλέον, οι υψηλές κατά κανόνα αποδόσεις που δημιουργούνται στις ιπποδρομίες του εξωτερικού δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μαζικότερη συμμετοχή των φιλίππων, ιδιαίτερα λόγω των αρκετών τζακποτ που εκτιμάται πως θα σημειωθούν. Με άλλα λόγια, έχοντας ο ΟΔΙΕ στα χέρια του ένα άρτιο ιπποδρομιακό προϊόν (πολυπληθείς κατά κανόνα κούρσες από το εξωτερικό με αμφίβολη έκβαση και ιδιαίτερα αυξημένη δυσκολία πρόβλεψης τις περισσότερες φορές) πρέπει άμεσα να εκμεταλλευτεί στο έπακρό τους τη δυναμική που αυτές διαθέτουν.
Η εισαγωγή των Αγγλικών ιπποδρομιών (και γενικότερα κάθε καινοτομίας) στο ιπποδρομιακό στοίχημα πιστεύουμε πως πρέπει να συνοδεύεται από την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν προς την κατεύθυνση της αύξησης του συνολικού τζίρου. Σε αντίθετη περίπτωση, φοβούμαστε πως τα αποτελέσματα σε ο, τι αφορά στα έσοδα θα κινηθούν σε μέτρια επίπεδα και θα χαθεί άλλη μία ευκαιρία ανάκαμψης.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»