Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Η ατυχία «χτύπησε» τον αναβάτη Albarado

Robby Albarado
Ο Robby Albarado ήταν αρκετά άτυχος αφού υπέστη κάταγμα στο δεξί του πόδι (στη φτέρνα) μετά την πτώση του από την 3ετή φοράδα Mollys Missbhavin. Το περιστατικό συνέβη τη στιγμή που όλοι οι ίπποι εγκατέλειπαν το πάντοκ και κατευθύνονταν προς το στίβο για τη 2η κούρσα του προγράμματος στο ιπποδρόμιο Fair Grounds της Νέας Ορλεάνης την περασμένη Κυριακή, όταν ξαφνικά αφήνιασε η φοράδα του και τον ανέτρεψε. 
Ο άτυχος αναβάτης μεταφέρθηκε άμεσα στο Ιατρικό Κέντρο Tulane Medical Center για ακτινογραφίες, ενώ το περιστατικό προκάλεσε σοβαρή καθυστέρηση στη διεξαγωγή της ιπποδρομίας επειδή οι υπόλοιποι αναβάτες της κούρσας περίμεναν να επιστρέψει το ασθενοφόρο από τη διακομιδή.
Αργότερα, σε επικοινωνία του με κάποιον αξιωματούχο του ιπποδρόμου ο Albarado του ανέφερε πως είχε ήδη προγραμματιστεί αξονική τομογραφία προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι αναγκαία η χειρουργική επέμβαση ή όχι. Να προσθέσουμε πάντως πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εκτίμηση για το πότε θα επανέλθει στην ενεργό δράση.
0 37χρονος αναβάτης που πρωτοπήρε άδεια για να ιππεύει το 1990 ήταν ο μόνιμος αναβάτης του επί δύο φορές «ίππου της χρονιάς», του Curlin (πατήστε εδώ για να δείτε τη νίκη τους στο 2008 Jockey Club Gold Cup). Μέχρι την 1η Ιανουαρίου φέτος ο Albarado βρισκόταν στην 5η θέση της κατάταξης στον πίνακα νικών των αναβατών έχοντας σημειώσει 18 νίκες επί συνόλου 103 συμμετοχών. Στα αξιοσημείωτα τέλος της κοινωνικής και φιλανθρωπικής του δράσης συγκαταλέγεται η σύσταση του Ιδρύματος Robby Albarado Foundation το 2007, ενός μη-κερδοσκοπικού οργανισμού που σκοπό του έχει την παροχή βοήθειας στους αστέγους, στους οικονομικά ασθενέστερους και στους κοινωνικά αποκλεισμένους στην ευρύτερη περιοχή του Louisville.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»