Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Μία είδηση που μάλλον σηματοδοτεί την «επόμενη ημέρα» για τον Ελληνικό Ιππόδρομο

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που διαβάσαμε στο «Βήμα» (πατήστε εδώ για να δείτε ολόκληρο το κείμενο) εκδηλώθηκε με επίσημο πλέον τρόπο το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για τον Ελληνικό Ιππόδρομο και μάλιστα (σύμφωνα με το ίδιο άρθρο) εστάλη σχετική επιστολή στις 28 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους προς το Οικονομικό Επιτελείο, η οποία κοινοποιήθηκε και στον Πρωθυπουργό.
Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είδηση που πηγάζει από το δημοσίευμα έγκειται στο γεγονός πως το ενδιαφέρον που εκφράσθηκε μέσω της επιστολής δεν αφορά στην τοποθέτηση στρατηγικού επενδυτή στον Ιππόδρομο αλλά στην εξαγορά του! Και ξέρετε ποιος ενδιαφέρεται; Η PMU! Ναι, καλά διαβάσατε, η PMU, με την οποία συνεργάζεται σήμερα ο ΟΔΙΕ στη διοργάνωση και στη διεξαγωγή ιπποδρομιακού στοιχήματος με Γαλλικές ιπποδρομίες στην Ελλάδα.
Η είδηση ασφαλώς αποτελεί άλλη μία δικαίωση των «Ιπποδρομιών» που μόλις πριν από λίγες ημέρες διατυπώσαμε (με εμπεριστατωμένη ανάλυση) την εκτίμηση πως η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή θα αποβεί άκαρπη και πως το επόμενο – λογικό – βήμα πρέπει να είναι η πώληση του Ελληνικού Ιπποδρόμου. Αφού μάλιστα εκδηλώθηκε (σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του «Βηματοδότη») επίσημο ενδιαφέρον για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι εξελίξεις αφενός «κλειδώνουν» σε ο, τι αφορά στην «επόμενη ημέρα» του Οργανισμού (μετάβαση σε ιδιώτη) και αφετέρου θα πρέπει να αναμένουμε ταχύτατες εξελίξεις στο θέμα. Και το τελευταίο το αναφέρουμε για τους εξής απλούς λόγους:

- Το Κράτος προσβλέπει στη γρήγορη είσπραξη εσόδων μέσα στο 2011 από τις αποκρατικοποιήσεις

- Ο ΟΔΙΕ συνεχίζει να λειτουργεί με ζημίες και οι πιέσεις της τρόικας και του ΔΝΤ αναμένεται να ενταθούν ιδιαίτερα στο πρώτο τρίμηνο του έτους

- Η προσπάθεια εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή στον ΟΔΙΕ σύμφωνα με τις δικές μας αναλύσεις και εκτιμήσεις θα αποβεί άκαρπη

- Το ενδιαφέρον της PMU (και πιθανώς και άλλων που δεν «εντοπίσαμε» ακόμα) εκδηλώθηκε, συνεπώς υπάρχει «πρόσφορο έδαφος» για το ενδεχόμενο  πώλησης του Ιπποδρόμου.

Όλα τα στοιχεία λοιπόν «δείχνουν» πως ο Ελληνικός Ιππόδρομος «βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής» πριν από τη μετάβασή του σε ιδιώτη/τες και πρέπει όλοι μας να ευχηθούμε (ανεξάρτητα ποιος θα είναι τελικά ο νέος Ιδιοκτήτης) οι Ελληνικές Ιπποδρομίες να βρουν ξανά τη χαμένη τους αίγλη και ο κόσμος να επιστρέψει και να «αγκαλιάσει» και πάλι τις Ελληνικές Ιπποδρομίες.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»