Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Τι είδαμε στην εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV (1ο Μέρος)

Την Κυριακή που πέρασε προβλήθηκε ζωντανά από τα στούντιο του HIGH TV η ιπποδρομιακή εκπομπή «Ιππόδρομος» με παρουσιαστή το δημοσιογράφο κύριο Περικλή Δημητρίου. Η θεματολογία της ήταν ποικίλη και ενδιαφέρουσα και προς το τέλος μάλιστα προέκυψαν αρκετά σημαντικά θέματα και ειδήσεις. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή και ας κάνουμε μία σύνοψη των όσων είδαμε στην πρώτη ιπποδρομιακή εκπομπή για τη φετινή χρονιά:
- Επίκειται η είσοδος των Αγγλικών ιπποδρομιών στο στοιχηματικό μενού του ΟΔΙΕ. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση ακούστηκε για δεύτερη φορά δια στόματος κυρίου Δημητρίου (θυμίζουμε πως είχε υπάρξει ως πληροφορία και πριν από τα Χριστούγεννα στην εκπομπή) και όλες οι ενδείξεις συντείνουν στο γεγονός πως οδεύουμε πλέον προς την τελική φάση υλοποίησής της, μιας και η είδηση «έπαιξε» προ λίγων ημερών και στην ιπποδρομιακή ιστοσελίδα SirGanian (http://www.sirganian.gr/). Η είσοδος των Αγγλικών ιπποδρομιών (και Ιρλανδικών θα συμπληρώναμε εμείς) εκτιμούμε πως θα δώσει επιπλέον «ώθηση» στα έσοδα του Οργανισμού, για δύο βασικούς λόγους: Ο πρώτος λόγος  εκτιμούμε πως είναι η εξοικείωση σημαντικής μερίδας φιλίππων τόσο με τη γλώσσα όσο και με τις ίδιες τις Αγγλικές ιπποδρομίες (αφού πολλοί Έλληνες φίλιπποι στοιχηματίζουν σήμερα στις Αγγλικές ιπποδρομίες μέσω Διαδικτύου και συνεπώς υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να αποσπάσει σημαντικό τμήμα από το Διαδικτυακό στοίχημα που διεξάγεται στην Ελλάδα), ενώ ο δεύτερος λόγος (εξίσου σημαντικός) είναι η υπερπληθώρα των πηγών ενημέρωσης και επεξεργασίας στατιστικών και ο, τι άλλου είναι χρήσιμο τέλος πάντων στην ιπποδρομιακή μελέτη. Πιστεύουμε με άλλα λόγια πως θα αποτελέσει θετικότατη εξέλιξη η είσοδος των Αγγλικών ιπποδρομιών στο Ελληνικό μενού αρκεί αυτό να γίνει χωρίς προβλήματα (με εξασφαλισμένη την τηλεοπτική μετάδοση). Τώρα, θέματα «ισορροπίας» μεταξύ Αγγλικών και Γαλλικών ιπποδρομιών δε θέτουμε, απλώς έχουμε την περιέργεια να δούμε ποιες από τις δύο τελικά θα αποδειχθούν περισσότερο ελκυστικές στο μέσο φίλιππο (από πλευράς θέασης και τζόγου).
- Ακολούθησε εκτενής αναφορά για τις Γαλλικές ιπποδρομίες trotting. Σε εκείνο το σημείο η εκπομπή πήρε «προσωπική» χροιά και μας έδωσε την αίσθηση πως βγήκε έντονο παράπονο από την πλευρά του κυρίου Δημητρίου, ο οποίος ανέκαθεν υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής και λάτρης των ιπποδρομιών trotting. Η προτίμησή του αυτή μάλιστα τον είχε φέρει αρκετές φορές σε «ρήξη» με άλλα μέλη του dangerippo forum (που είναι προσωρινά ανενεργό, αλλά για αυτό θα μιλήσουμε εκτενέστερα παρακάτω) που δήλωναν την αντίθεσή τους και την απαρέσκειά τους σε αυτού του είδους των διαδρομών. Η δική μας θέση στο θέμα είναι πως οι ιπποδρομίες (γενικά) είναι όπως και το φαγητό: δεν υπάρχει δηλαδή ωραίο και άσχημο φαγητό, αλλά είτε μου αρέσει ή δε μου αρέσει. Έτσι ακριβώς βλέπουμε και την «αντιπαράθεση» για τις trotting: σε άλλους αρέσουν και σε άλλους δεν αρέσουν, και τα δύο για εμάς είναι απολύτως σεβαστά. Το μόνο ζήτημα που θέτουμε εμείς είναι πως σήμερα που ο ΟΔΙΕ δε διαθέτει πλατφόρμα Διαδικτυακού στοιχηματισμού ώστε να εντάξει κούρσες από 10 - 20 ιπποδρόμια καθημερινά στο πρόγραμμά του και να αφήσει τους παίκτες να διαλέξουν μόνοι τους το μενού της ημέρας στο οποίο επιθυμούν να στοιχηματίσουν, θα πρέπει να εστιάσει στις πιο προσοδοφόρες διαδρομές (αυτές που του αποφέρουν μεγαλύτερα έσοδα και προσελκύουν περισσότερο κόσμο) και σε αυτές να δίνει το προβάδισμα. Κατά τα άλλα, το μόνο που μένει να προσθέσουμε είναι πως επειδή το συγκεκριμένο ζήτημα παρουσιάστηκε ανάμεσα στα πρώτα θέματα της εκπομπής (και μάλιστα καταναλώθηκε σημαντικός χρόνος για αυτό) έχουμε την αίσθηση πως το γεγονός «στοίχισε» ιδιαίτερα προς το τέλος, όπου η εντύπωση που αποκομίσαμε ήταν πως ο κύριος Δημητρίου είχε και άλλα να μας πει και απλώς... «έμεινε από χρόνο»!
- Η επόμενη είδηση αφορούσε στην ΠΑΝΕΦΙΛ. Έγινε λόγος για την εορταστική της εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12-01-2011 στο γνωστό ξενοδοχείο «Metropolitan Hotel» και για τη «δυναμική επαναδραστηριοποίησή της», όπως πολύ χαρακτηριστικά αναφέρθηκε. Νομίζουμε πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη δικαίωση των «Ιπποδρομιών» για την κριτική που ασκήσαμε εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στην ΠΑΝΕΦΙΛ στην οποία καταλογίσαμε παντελή απουσία και προκλητική αδράνεια σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που ταλανίζουν το φίλιππο κόσμο και την ιπποδρομιακή κοινότητα. Η δήλωση αυτή έχει ιδιαίτερη αξία αν συνυπολογίσουμε πως ο κύριος Δημητρίου είναι ο ίδιος μέλος της ΠΑΝΕΦΙΛ και φέρει παράλληλα την ιδιότητα του ιπποδρομιακού συντάκτη. Να θυμίσουμε μόνον πως οι «Ιπποδρομίες» περιμένουν εδώ και δέκα περίπου ημέρες την επίσημη απάντηση της ΠΑΝΕΦΙΛ για το ζήτημα της γκανιότας…
- Μιας και μιλήσαμε για ιπποδρομιακούς συντάκτες, μία σημαντική είδηση που ανακοινώθηκε μέσω της εκπομπής ήταν η επικείμενη σύσταση της Ένωσης Συντακτών Ιπποδρομιακού Τύπου Ελλάδος (ΕΣΙΤΕ), της οποίας το Καταστατικό είναι έτοιμο προς κατάθεση και φανταζόμαστε πως λίαν προσεχώς θα έχουμε κάποιες επίσημες ανακοινώσεις επί του θέματος. Να προσθέσουμε μόνον πως η ΕΣΙΤΕ (με βάση το Καταστατικό της) μπορεί να συμπεριλάβει στις τάξεις της ιπποδρομιακούς συντάκτες από το γραπτό, τον ηλεκτρονικό και το Διαδικτυακό Τύπο.
- Αναφερθήκαμε λίγο πριν στο dangerippo forum το οποίο υπέστη ζημιές και τέθηκε αναγκαστικά εκτός λειτουργίας. Έτσι, με απόφαση του κυρίου Δημητρίου (που είναι και ο διαχειριστής του forum) αποφασίστηκε η επαναλειτουργία του παλιού ιπποδρομιακού forum. Συνεπώς, όσοι από εσάς επιθυμείτε να το επισκεφθείτε μπορείτε να το αναζητήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.danger.forums-free.com/ για να ενημερώνεστε ή να ανταλλάσετε απόψεις με άλλους φιλίππους γύρω από διάφορα ιπποδρομιακά θέματα.

(διαβάστε τη συνέχεια σήμερα στο 2ο Μέρος)
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»