Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Καραντίνα στο Beulah Park

Η Επιτροπή Ιπποδρομιών του Ohio επέβαλλε μέτρα καραντίνας στο ιπποδρόμιο Beulah Park με τους ίππους που βρίσκονταν εκεί να εξετάζονται τώρα για την πιθανότητα να έχουν προσβληθεί (κάποιοι εξ αυτών) από τον ερπητοϊό EHV – 1 των ιπποειδών. Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει μέχρι στιγμής το ιπποδρόμιο Beulah Park θα παραμείνει κλειστό για τη διεξαγωγή ιπποδρομιών μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου και τα άλογα που φιλοξενούνταν εκεί μεταφέρθηκαν ήδη σε άλλα ιπποδρόμια. Πάντως, κάποια από τα ιπποδρόμια που υποδέχθηκαν τους ίππους αυτούς επέβαλλαν αυστηρότατους περιορισμούς, όσο μάλιστα εκκρεμούν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων.
Η περσινή σεζόν στο Beulah Park έληξε στις 22 Δεκεμβρίου και έκτοτε αρκετοί ίπποι ταξίδεψαν από και προς τα ιπποδρόμια Beulah Park και Turfway Park. Το τελευταίο μάλιστα, που βρίσκεται στο βόρειο Kentucky, είχε απαγορεύσει από τις 24 Δεκεμβρίου τη μεταφορά ίππων από το ιπποδρόμιο Beulah Park, μετά τις φήμες που ανέκυψαν και έκαναν λόγο για την ύπαρξη κάποιων άρρωστων αλόγων.
Ο Bob Elliston, Πρόεδρος του ιπποδρομίου Turfway Park δήλωσε πως στους ίππους που σταβλίζονταν στο δικό του ιπποδρόμιο και ταξίδεψαν προς το Beulah Park δε θα επιτραπεί ο επανασταβλισμός τους μέχρι να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα (να θυμίσουμε πως στο Turfway Park οι ιπποδρομίες διεξάγονται κανονικά και η σεζόν ξεκίνησε εκεί στις αρχές του περασμένου Απριλίου).
Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων δε φαίνεται να έχει προκύψει κάποιο θετικό δείγμα ίππου και οι κτηνίατροι αναμένεται να αποφασίσουν τελικά για το ζήτημα εντός των ημερών. Ο ερπητοϊός EHV – 1 (του πιθανολογείτο πως προσέβαλλε κάποιους από τους ίππους) έχει την ικανότητα να μεταδίδεται ταχύτατα μέσω του αέρα και μπορεί (σε κάποιες περιπτώσεις) να επιφέρει ακόμα και το θάνατο, ενώ ανάμεσα στα συμπτώματα που προκαλεί η εμφάνισή του συγκαταλέγονται ο  πυρετός, η ρινική καταρροή και οι νευρολογικές βλάβες.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»