Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Η τεχνική του παίκτη


Για τους αναζητητές της τύχης και του κέρδους ο Ιππόδρομος προσφέρει πολλές ευκαιρίες ενώ οι αποδόσεις του ποικίλλουν καθιστώντας το παιχνίδι ελκυστικό τόσο για τους κυνηγούς των εκπλήξεων όσο και για όσους προτιμούν να στοιχηματίζουν υπέρ των φαβορί. Και στις δύο περιπτώσεις ο σωστός παίκτης χρειάζεται κάποιου είδους «τεχνική», έναν συνδυασμό κανόνων και διαδικασιών που πρέπει να εφαρμόζει πιστά για να μεγιστοποιήσει τις δικές του πιθανότητες επιτυχούς πρόβλεψης και αποκόμισης οικονομικού οφέλους. Για παράδειγμα, ο «διαβασμένος» παίκτης έχει μεγάλες πιθανότητες νίκης. Τι εννοούμε όμως με τον όρο «διαβασμένος παίκτης»;

Είναι αυτός που ασχολείται με την ιπποδρομία (ή τις ιπποδρομίες) που έχει προεπιλέξει για να στοιχηματίσει, θα μπει στην διαδικασία να ενημερωθεί για την φόρμα και την πιθανή εξέλιξη των αλόγων μέσα από τις «δουλειές» τους (τις δοκιμές τους στις προπονήσεις δηλαδή), θα «ψάξει» τις τελευταίες συμμετοχές κάθε ίππου (πώς έτρεξε, αν ατύχησε, αν γράφτηκε κάτι σχετικό στα δελτία των Ελλανοδικών, αν παρατήρησε ο ίδιος κάτι στην τελευταία τους συμμετοχή όπως λχ μία επιλήψιμη ίππευση ή μια ατυχία στην διαδρομή), θα σκεφτεί τον πιθανό ρυθμό της διαδρομής, θα ενημερωθεί για τις καιρικές συνθήκες που πάντα παίζουν ρόλο στην έκβαση μιας κούρσας. Υπάρχουν και άλλοι παράμετροι που λαμβάνουμε υπόψη όπως τα πέταλα, οι παρωπίδες, τα αιμοστατικά (αν επιτρέπονται), η αποχή, οι τραυματισμοί, η αλλαγή προπόνησης ή ιδιοκτησίας, ο ισοζυγισμός, ο αριθμός κλήρωσης του σταρτ στην εκκίνηση, οι παλαιότερες ιδιορρυθμίες του «χαρακτήρα» ή του φύλου, η πρόσφατη φόρμα του προπονητή ή του στάβλου, η φόρμα του αναβάτη, οι ικανότητες του αναβάτη, η γενεαλογία, οι δηλώσεις του προπονητή, η αποτελεσματικότητα των συμμετεχόντων ίππων σε σχέση με την απόσταση, οι ειδικές συνθήκες (πχ αν η ιπποδρομία θα διεξαχθεί νωρίς το μεσημέρι ή υπό το φως των προβολέων, να είστε βέβαιοι πως παίζει σημαντικό ρόλο!) και πολλά άλλα που έχουν να κάνουν με την φυσική κατάσταση του αλόγου (condition). 

Ο κάθε παίκτης δίνει διαφορετική βαρύτητα σε κάθε στοιχείο που έχει στην διάθεσή του για να επιλέξει τα στοιχήματά του. Το σίγουρο είναι πως η μελέτη των δεδομένων θα πρέπει να γίνεται σε χρόνο που θα είμαστε όσο το δυνατό πιο ξεκούραστοι και με πνευματική διαύγεια, ενώ το διάβασμα κατά την εξέλιξη των ιπποδρομιών αντενδεικνύεται λόγω της ψυχολογικής φόρτισης και της οργανικής κόπωσής μας. Όταν μπούμε στο πρακτορείο ή στον Ιππόδρομο για να στοιχηματίσουμε πρέπει να είμαστε ήδη ενημερωμένοι και να παρακολουθούμε μόνον τις διαφοροποιήσεις στο παιχνίδι (τάση του παιχνιδιού και μεταβολές των αποδόσεων, αντικαταστάσεις αναβατών) που λειτουργούν επικουρικά στην τελική μας επιλογή. Τα ποσά στοιχηματισμού θα πρέπει να είναι προκαθορισμένα πριν ξεκινήσουμε να στοιχηματίζουμε και να μην είναι συνάρτηση των αποδόσεων ούτε υπολογισμός άλλων παραμέτρων (πχ πόσο πρέπει να στοιχηματίσουμε για να «ρεφάρουμε»). Αν χάσουμε αυτά που διαθέτουμε για την συγκεκριμένη ημέρα σταματούμε την προσπάθεια, όπως επίσης μόλις διεξαχθεί η τελευταία ιπποδρομία που επιλέξαμε για στοιχηματισμό παραμένουμε μόνον ως απλοί θεατές στο υπόλοιπο πρόγραμμα. 
 
Αυτή η μέθοδος που περιγράψαμε μας κάνει «επαγγελματίες» παίκτες που στόχο – εκτός από την διασκέδασή μας – έχουμε το κέρδος και δεν είμαστε εξαρτημένοι από τον τζόγο. Τέλος, το στοίχημα στις κούρσες δεν αποτελεί μορφή εκτόνωσης. Αν δεν έχουμε ψυχική ηρεμία είναι φρόνιμο να μην συμμετέχουμε στο παιχνίδι εκείνη την ημέρα διότι πολύ απλά μπορεί να αποδειχθεί η πιο καταστροφική – οικονομικά – της ζωής μας!
 Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»