Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Η μεγάλη ευκαιρία των ημερών
άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη


Ο Δεκέμβριος παραδοσιακά αποτελεί έναν από τους πιο «εμπορικούς» μήνες σε ο, τι αφορά στα τυχερά παιχνίδια. Είθισται αυτόν τον καιρό να συμμετέχουν στο «κυνήγι της τύχης και του κέρδους» ακόμα και άνθρωποι που δεν παίζουν καθόλου στην διάρκεια του έτους.
Ο ΟΔΙΕ έχει μπροστά του ένα δύσκολο 3μηνο στο οποίο καλείται να παρουσιάσει σημάδια ανάκαμψης και κερδοφορίας. Για να επιτευχθεί αυτό όμως χρειάζεται «επιθετική πολιτική» τουλάχιστον σε αυτό το διάστημα και ιδιαίτερα κατά τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο που σε ετήσια βάση παρατηρείται «έκρηξη» του τζόγου. Το σημαντικότερο πρόβλημα βεβαίως έγκειται στο γεγονός πως ο Οργανισμός δεν διαθέτει ίχνος κονδυλίων για τηλεοπτική (ή άλλη καταχωρημένη) διαφήμιση και ως εκ τούτου είναι εξαιρετικά δύσκολη η προσέλκυση νέων πελατών – φιλίππων. Αφού λοιπόν δεν υπάρχει η οικονομική ευχέρεια για προωθητικές ενέργειες, θα πρέπει αναγκαστικά να στραφεί σε άλλες μορφές διαφήμισης, εξαντλώντας όλα τα όπλα που διαθέτει στο οπλοστάσιό του.
Και ποια είναι αυτά τα όπλα; Το πρώτο που διαθέτει είναι η ιστοσελίδα του. Πρέπει κατά την γνώμη μας να υπάρξει νέα προσέγγιση στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΔΙΕ, τέτοια ώστε να του δώσει την δυνατότητα άμεσης επαφής με τον κόσμο και κυρίως με όσους δεν έχουν μέχρι τώρα επαρκείς γνώσεις γύρω από τις ιπποδρομίες. Πρέπει η ιστοσελίδα του να λειτουργεί ως «διαφημιστικός προθάλαμος» του Μαρκόπουλου, προβάλλοντας διάφορα στιγμιότυπα από κύριες διαδρομές (με χρήση φωτογραφιών και videos), προβολή των εγκαταστάσεων με παράλληλες επεξηγηματικές οδηγίες πρόσβασης (είναι αδιανόητο να μην υπάρχουν οι συγκεκριμένες λεπτομέρειες αναρτημένες μέχρι σήμερα), διαφήμιση επόμενων ιπποδρομιακών συγκεντρώσεων και των σπουδαιότερων κύριων διαδρομών του μήνα και πολλά άλλα που ενδεχομένως κάποιος μπορεί να σκεφτεί και να προτείνει. Η ιστοσελίδα του ΟΔΙΕ αποτελεί (μαζί με το live streaming που διαθέτει) τον δωρεάν και επί 24ωρης βάσης διαφημιστικό χώρο που διαθέτει και πρέπει να τον εκμεταλλευτεί στο έπακρο αν επιθυμεί αύξηση των πωλήσεών του.
Το δεύτερο όπλο που διαθέτει είναι το δίκτυο πωλήσεών του, δηλαδή τα πρακτορεία ιπποδρομιακού στοιχήματος. Προωθητικές ενέργειες που μπορούν να γίνουν μέσω των πρακτορείων του (διότι σε αυτά κυκλοφορεί διαρκώς πολύς κόσμος διαφόρων ηλικιών και των δύο φύλων και θα έπρεπε να θεωρούνται όλοι «εν δυνάμει φίλιπποι») με την χρήση διαφημιστικών DVDs (κάτι σαν το σποτάκι που παίζει ήδη στο live streaming ή και άλλα σποτάκια που μπορούν να φτιαχτούν ειδικά για αυτόν τον σκοπό) είναι ανέξοδες και για τα 2 μέρη (ΟΔΙΕ και πράκτορες) και μπορούν να αποφέρουν κάποια οφέλη, προσελκύοντας νέον κόσμο. Άλλωστε, η ενέργεια αυτή θα μπορούσε (και θα έπρεπε) να είχε ήδη γίνει από τους ίδιους τους πράκτορες (που και οι ίδιοι είναι επιχειρηματίες και σκέπτονται στην λογική του πώς θα αυξήσουν την δική τους πελατεία, τους φιλίππους δηλαδή που στοιχηματίζουν στο πρακτορείο τους).
Οι δράσεις αυτές πρέπει να γίνουν συντονισμένα και ταχύτατα διότι ο χρόνος πιέζει πλέον ασφυκτικά, τα εισοδήματα των φιλίππων συρρικνώνονται και οι πιθανότητες για αύξηση των εσόδων λιγοστεύουν με την πάροδο του χρόνου.
Τουλάχιστον, ας εξαντληθούν ο, τι περιθώρια υπάρχουν στο μικρό διάστημα που απομένει.

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»