Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε


Αρκετά ήταν τα ιπποδρομιακά ζητήματα που μας απασχόλησαν την εβδομάδα που πέρασε. Ας προσπαθήσουμε να θυμηθούμε μαζί τα κυριότερα από αυτά, ξεκινώντας με το αγωνιστικό κομμάτι.
Αναμφίβολα το μεγάλο αγωνιστικό γεγονός της εβδομάδας δεν είναι άλλο από την κούρσα του Κριτηρίου Διετών. Τέσσερις – μόλις - διετείς καθαρόαιμοι διαγωνίστηκαν την Κυριακή 05-12-2010 στην απόσταση των 1800 μέτρων. Ιπποδρομία εμφανώς αποδυναμωμένη σε σχέση με τις αντίστοιχες κούρσες του παρελθόντος, με τις τάσεις δυστυχώς να προοιωνίζονται πως όσο περνά ο καιρός θα συμμετέχουν στις κύριες ιπποδρομίες όλο και λιγότεροι ίπποι. Γι’ αυτό οι «Ιπποδρομίες» έχουν την αίσθηση πως προκειμένου να ξαναποκτήσουν τουλάχιστον οι κύριες διαδρομές στοιχειώδες έστω ενδιαφέρον (αγωνιστικό και στοιχηματικό) πρέπει να εξεταστεί το «άνοιγμά» τους και για την συμμετοχή αλλοδαπών ίππων. Με τους ρυθμούς που πάμε, σε 1 – 2 χρόνια το πολύ θα γίνουμε όλοι μας μάρτυρες Κριτηρίου – walk over. Προτού λοιπόν φτάσουμε εκεί και αφού δεν έχει ληφθεί μέχρι σήμερα καμία πρωτοβουλία για τόνωση της εγχώριας Ιπποπαραγωγής, τουλάχιστον ας εξετάσουμε το ενδεχόμενο ενίσχυσης των διαδρομών και δη των κύριων ιπποδρομιών που κατάντησαν «αιχμές» του προγράμματος κατ’ ευφημισμό πλέον, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα.
Σπόρτσμαν
Στο καθαρά αγωνιστικό προφίλ της ιπποδρομίας, οι 2 τρόφιμοι των κυρίου Μυτιληναίου και του προπονητή Αλέκου Γιατρά, οι ίπποι ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ και ΠΡΑΪΣΛΕΣ δικαίωσαν τα προγνωστικά και τις προτιμήσεις του κόσμου και έκαναν ένα εύκολο «1 - 2». 
Την κούρσα εξαρχής οδήγησε η ΠΡΑΪΣΛΕΣ, ακολουθούμενη σε επίκαιρη θέση από τους ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ και ΚΑΝΑΔΑ (που κάλπαζε εξωτερικά του) ενώ στην συνέχεια βρισκόταν η υποδεέστερη στον όμιλο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που δεν κατόρθωσε να «φανεί» πουθενά στην διαδρομή. Η διάταξη αυτή διατηρήθηκε μέχρι τις αρχές της ευθείας όπου ο ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ με τον Μιχάλη Ξυνό στην σέλλα του επιχείρησε το ανέβασμά του ακολουθούμενος από τον ΚΑΝΑΔΑ. Και οι 2 ίπποι κατεδίωξαν την ομολογουμένως πολύ δυνατή ΠΡΑΪΣΛΕΣ, με τον ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ στο δεύτερο μισό της ευθείας να προσπερνά άνετα και να αφήνει τελικά περί τα 1 ½ μήκη την ΠΡΑΪΣΛΕΣ στην 2η θέση η οποία με την σειρά της δεν δυσκολεύθηκε να κρατήσει την 2η θέση μπροστά από τον ΚΑΝΑΔΑ (2 ½ μήκη) που έδειξε να αποδίδει τα μέγιστα όταν βρίσκει διαδρομή επικεφαλής. Τέλος η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είχε τυπικό ρόλο μιας και έδειξε εμφανώς κατώτερη.
Σε ο, τι αφορά στα υπόλοιπα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την εβδομάδα που πέρασε είχαμε την απόφαση του ΟΔΙΕ να θέσει εκτός στοιχήματος και να εξαιρέσει της τηλεοπτικής μετάδοσης 3 ιπποδρομίες στις οποίες συμμετείχαν μόλις 2 ίπποι στην καθεμία, ενέργεια που προκάλεσε εντύπωση και έκπληξη στην μεγάλη πλειοψηφία των φιλίππων. Η ενέργεια αυτή ουσιαστικά «ακυρώνει» την πρόσφατα αναληφθείσα πρωτοβουλία της ΦΕΕ για πλήρη εφαρμογή του συστήματος των κλειστών εγγραφών και συγχρόνως υπονομεύει το εγχώριο προϊόν του Οργανισμού που ο ίδιος (!) απαξιώνει αποκλείοντάς το ακόμα και από την τηλεοπτική μετάδοση…
Είχαμε επίσης την κατάθεση προτάσεων από τις «Ιπποδρομίες» με επιστολή του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη προς την ΦΕΕ που αφορά στα καταβληθέντα έπαθλα των διαδρομών, για να ακολουθήσει 2η επιστολή (αυτή την φορά προς τον ΟΔΙΕ) σχετικά με το Γαλλικό πρόγραμμα ιπποδρομιών (μετά την αιφνίδια αλλαγή που επιχείρησε ο ΟΔΙΕ εξαιτίας ματαιώσεων λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην Γαλλία).
«Στα του οίκου μας» τώρα, είχαμε 2 σημαντικές εξελίξεις: Η πρώτη αφορά στην ευγενική προσφορά του κυρίου Περικλή Δημητρίου και του forum dangerippo (http://www.dangerippo.gr/) να μας επιτρέψει (όποτε αυτό είναι τεχνικά εφικτό) την αναμετάδοση της ιπποδρομιακής εκπομπής που παρουσιάζει στον τηλεοπτικό σταθμό HIGH TV κάθε Κυριακή στις 19:00, κάνοντας ένα μεγάλο «δώρο» ουσιαστικά στους αναγνώστες των «Ιπποδρομιών» (και οφείλουμε επομένως να τον ευχαριστήσουμε για άλλη μία φορά). Η δεύτερη σημαντική εξέλιξη είναι η ανακοίνωση της εβδομαδιαίας θεματολογίας των «Ιπποδρομιών» ώστε όλοι εσείς οι φίλιπποι – επισκέπτες του ιστοχώρου να γνωρίζετε εκ των προτέρων τι θα βρίσκετε πλέον σε καθημερινή βάση. Από αύριο λοιπόν ξεκινούμε με τα προγνωστικά των Ελληνικών ιπποδρομιών (2 με 3 ιπποδρομίες είναι ο σχεδιασμός μας σε κάθε ιπποδρομιακή), με τις προ-ιπποδρομιακές αποδόσεις του γκανιάν για τις Γαλλικές ιπποδρομίες, τα αποτελέσματα όλων των ιπποδρομιών (ξεκινώντας από αύριο με τα σημερινά αποτελέσματα). Ελπίζουμε να ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες σας και να καλύπτουμε – στο μέτρο του δυνατού – τις απαιτήσεις σας!
Η εβδομάδα που ήδη κυλάει αναμένεται πολύ ενδιαφέρουσα και τα θέματα που έχουν ήδη ανακύψει είναι πολλά και άκρως ενδιαφέροντα. Μείνετε στις «Ιπποδρομίες» διότι κάθε μέρα θα έχουμε πολλά να πούμε!

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»