Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011



Έφτασε η ώρα του νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια 


Ο κύβος ερρίφθη. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και το Υπουργείο Οικονομικών ολοκληρώνουν σήμερα το πολυνομοσχέδιο που αφορά τα online τυχερά παιχνίδια, το αθλητικό στοίχημα και τα «φρουτάκια», ενώ αύριο (Σημ. «Ιπποδρομιών»: χθες, Πέμπτη 05-08-2011) αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή.

Στη δική της Μαύρη Παρασκευή οδεύει η χώρα, αφού από τη στιγμή που το νομοσχέδιο ψηφιστεί και δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα και οι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και υπηρεσιών Διαδικτύου δεν θα μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες υποστηρικτικές μη νόμιμων δραστηριοτήτων ιντερνετικού τζόγου. Από τη μια αυτό σημαίνει την προετοιμασία για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων ώστε να λειτουργούν νόμιμα για τους Έλληνες παίκτες, από την άλλη όμως, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή της αδειοδότησης πιθανότατα δε θα υπάρχουν δυνατότητες για αναλήψεις, καταθέσεις, ή online παίχνίδι.

«Φρουτάκια»

Η άδεια για τα VLTs («φρουτάκια») δεν μπορεί να διασπαστεί σε δύο, διότι αυτό θα έθετε σε αμφιβολίες το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ. Το οποίο, αντιθέτως, επεκτείνεται, με επέκταση της σύμβασης αποκλειστικότητας, έναντι σημαντικού τιμήματος υπέρ του Δημοσίου. Ο ΟΠΑΠ θα αναλάβει την ευθύνη και για τα 35.000 μηχανήματα. Τα 16.500 μέσω των δικών του πρακτορείων, αφού και τα 50 του ΟΔΙΕ θα γίνουν και πρακτορεία ΟΠΑΠ. Σε κάθε πρακτορείο θα μπουν το πολύ μέχρι τρία μηχανήματα. Τα υπόλοιπα 18.500 μηχανήματα, θα δημοπρατηθούν από τον ΟΠΑΠ, «με διαφανείς και ανταγωνιστικούς όρους» όπως τονίστηκε, υπό τον έλεγχο πάντα του Δημοσίου και της Βουλής και θα δοθούν σε 4-10 ενδιαφερόμενους.

Αθλητικό Στοίχημα

Πολύ σημαντικό όμως είναι το κομμάτι που έχει να κάνει και με το «Στοίχημα». Για το Διαδικτυακό Στοίχημα, ο ισχυρισμός του ΟΠΑΠ ότι έχει αποκλειστικότητα και επ' αυτού, επισημάνθηκε από αρκετούς «ειδικούς» ότι δεν ισχύει. Αν θέλει ο ΟΠΑΠ, θα διεκδικήσει όπως και όλοι οι άλλοι μία από τις άδειες, όπως μπορεί να διεκδικήσει και άδεια κρατικών λαχείων. Υπενθυμίζεται ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο, με την κατηγορία ότι βάζει στο ίδιο «καλάθι» θέματα όπως το συνταξιοδοτικό, τις συγχωνεύσεις και το τζόγο.

Πηγή: gazzetta.gr
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»