Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

«Να υψώσουν τη φωνή τους αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες»


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1η Μαρτίου η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ιδιοκτητών Δρομώνων Ίππων Ελλάδας (Ε.Ι.Δ.Ι.Ε.), η οποία είχε διακοπεί στις 9/9 του 2010 και η οποία ασχολήθηκε με τα τρέχοντα φλέγοντα θέματα της Ιδιοκτησίας, μεταξύ των οποίων η έγκαιρη καταβολή των επάθλων, η φορολόγησή τους, οι ημέρες και ώρες έναρξης των ελληνικών ιπποδρομιών, η παρουσίασή τους από τηλεοπτικό κανάλι και άλλα.

Μετά τις αρχικές εισηγήσεις του Προέδρου κ. Βάσου Οδυσσέως και του Γενικού Γραμματέα κ. Μάριου Κουτσομύτη, πήραν το λόγο αρκετοί από τους παρευρισκόμενους (ανάμεσά τους οι κ.κ. Ι. Παράσχος, Δ. Παρασκευόπουλος, Ν. Αρσένης, Μ. Παράσχης, Χρ. Θεοδωράκης, Ι. Μυκονιάτης, Ι. Μαρίνος, Κ. Υφαντής κ.ά.). Από τη συζήτηση δεν έλειψαν η ένταση και η συναισθηματική φόρτιση, με αφορμή και αφετηρία τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο ιππόδρομος μετά τη σωρεία λαθών τόσο του Ο.Δ.Ι.Ε., όσο και της Φ.Ε.Ε.
Οι ιδιοκτήτες επέκριναν την απουσία του Οργανισμού από τη Γενική Συνέλευση, ειδικά σε μια περίοδο όπου ο Ο.Δ.Ι.Ε. δεν είναι συνεπής στις πληρωμές των επάθλων, ενώ αποφάσισαν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις, που θα εκφράζουν με τον πλέον έντονο τρόπο τη διαμαρτυρία τους για την εξέλιξη των ιπποδρομιών. Παράλληλα αποφασίστηκε η Γενική Συνέλευση να παραμείνει ανοιχτή έως ότου κατατεθούν σαφείς πλέον προτάσεις προς τις ιπποδρομιακές Αρχές, με κατευθυντήριο γραμμή την άρση των περιορισμών των εγγραφών στις ελληνικές κούρσες και την ανάπτυξη του σπορ.
Αναμένεται συνεπώς τις προσεχείς ημέρες το Δ.Σ. της Ε.Ι.Δ.Ι.Ε. να καταθέσει τόσο προς τον Ο.Δ.Ι.Ε., όσο και προς τη Φ.Ε.Ε., τα αιτήματα της Ιδιοκτησίας που θα αφορούν στην αλλαγή των ημερών των ελληνικών συγκεντρώσεων (προτείνονται η Δευτέρα και η Παρασκευή, με ώρα έναρξης την 15.00 μ.μ. για τη χειμερινή περίοδο), την επανεξέταση του προγράμματος, αναφορικά με συγκεκριμένες κατηγορίες, αφού είναι πλέον κοινή διαπίστωση πως δεν περισσεύουν ίπποι για απόσυρση, την άρση των περισσότερων τουλάχιστον περιορισμών που έχει θέσει η Φ.Ε.Ε. για τη διεξαγωγή των ελληνικών προγραμμάτων, την επανεξέταση από την Ανώτατη Ιπποδρομιακή Αρχή των υπέρογκων χρεώσεων που υπόκεινται οι ιδιοκτήτες, καθώς και μια σειρά προτάσεων για όλα τα ζητήματα που άπτονται της ιπποδρομιακής δραστηριότητας. Παράλληλα θα εξεταστεί η δυνατότητα να επιδοτήσει η Ε.Ι.Δ.Ι.Ε. μια δημοπρασία ίππων από μια σειρά ιπποφορβείων που θα κληθούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια δημιουργικής παρέμβασης στο ιπποδρομιακό γίγνεσθαι.
Το σίγουρο πλέον είναι πως η Ένωση Ιδιοκτητών δείχνει αποφασισμένη να αντιμετωπίσει με δυναμισμό την κατάσταση, θεωρώντας πως, ενώ οι ιδιοκτήτες είναι οι μόνοι που δεν φέρουν ευθύνη για την εξέλιξη του ιπποδρόμου, δεν εισακούγονται στον απαιτούμενο βαθμό από τις ιπποδρομιακές Αρχές και από την Κυβέρνηση, κάτι που θα πρέπει πλέον να αλλάξει.
Πηγή: (ιστοσελίδα ΕΙΔΙΕ)
Σημ. «Ιπποδρομιών»: Αύριο θα σχολιάσουμε εκτενώς το παραπάνω κείμενο που δημοσιεύθηκε στο επίσημο site της ΕΙΔΙΕ και από το οποίο προκύπτουν πολλές και ενδιαφέρουσες ειδήσεις.
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»