Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

«Έφυγε» ο War Pass


War Pass
Ο πενταετής γιος του Cherokee Run, νικητής αρκετών νικών σε ιπποδρομίες Grade 1 και πρωταθλητής ως διετής, War Pass, έθανε στις 24 Δεκεμβρίου ενώ βρισκόταν στο Ιπποφορβείο Lanes End στο Kentucky.
Ο War Pass είχε επιστρέψει στη φάρμα το προηγούμενο βράδυ ευρισκόμενος σε καλή κατάσταση μετά από τη δεύτερη σεζόν που πέρασε στο Ιπποφορβείο  Widden Stud της Αυστραλίας εκτελώντας χρέη επιβήτορα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρωινό της ημέρας που έθανε, ο War Pass δεν έδειχνε καμία ένδειξη ασθένειας ή τραυματισμού, μάλιστα βγήκε για μια βόλτα στο πάντοκ και κατέληξε μερικές ώρες αργότερα, ενώ να προσθέσουμε πως τα αποτελέσματα της προκαταρτικής νεκροψίας του δεν οδήγησαν σε οριστικά συμπεράσματα για τα αίτια θανάτου του. Ο Will Farish (ιδιοκτήτης του Ιπποφορβείου Lanes End) σε δηλώσεις του εξέφρασε τη λύπη του για την ξαφνική απώλεια ενός πολλά υποσχόμενου επιβήτορα, προσθέτοντας πως τα πρώτα πουλάρια του γεννήθηκαν φέτος και τα είχαν υποδεχθεί με μεγάλη χαρά (πραγματοποίησε συνολικά 63 επιβάσεις στο 2009 και 83 επιβάσεις φέτος), ενώ τέλος ανέφερε πως ο War Pass θα ταφεί στο νεκροταφείο ζώων που βρίσκεται μέσα στο Ιπποφορβείο.
Ο War Pass είχε αγοραστεί ως μονοετής στη δημοπρασία του Keeneland έναντι ποσού 180.000,00 δολαρίων ΗΠΑ. Ως διετής παρέμεινε αήττητος μετρώντας τέσσερις νίκες επί ισάριθμων συμμετοχών. Στις «μεγάλες στιγμές» του συγκαταλέγονται οι κατακτήσεις του 2007 BreedersCup Juvenile (πατήστε εδώ για να δείτε την κούρσα) και του Champagne Stakes (πατήστε εδώ για να δείτε την κούρσα), ενώ μάλιστα απέσπασε και το βραβείο Eclipse Award στην κατηγορία champion-two-year-old male. Συνολικά στην αγωνιστική του σταδιοδρομία ο τρόφιμος του προπονητή Nick Zito και του ιδιοκτήτη Robert V. LaPenta σημείωσε πέντε νίκες σε επτά συμμετοχές και τα έπαθλα που συγκέντρωσε ανήλθαν στα 1.583.400,00 δολάρια ΗΠΑ.











Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»