Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011


«Έφυγε» στα 27 της η «θρυλική» Miesque



Miesque
Η Miesque, η έξοχη Γαλλίδα πρωταθλήτρια στο μίλι που κατέκτησε την Αμερική «έφυγε» στα 27 της χρόνια.
Στην επί 10 φορές νικήτρια Group 1/Grade 1 ιπποδρομιών (το συγκεκριμένο ρεκόρ της το «πήρε» μόλις πρόσφατα η Goldikova) χαρίστηκε ευθανασία την Πέμπτη στο ιπποφορβείο Lanes End Farm στο Kentucky εξαιτίας της καταβολής των δυνάμεών της, κάτι που οφειλόταν στη μεγάλη πλέον ηλικία της.
Η κόρη του Nureyev και της Pasadoble εκτράφηκε στο Kentucky από την οικογένεια Νιάρχου (με τα χρώματα των οποίων έτρεξε) αλλά άρχισε να προπονείται στη Γαλλία από τον προπονητή Francois Boutin (ο οποίος τη προετοίμαζε καθ’ όλη τη διάρκεια της ένδοξης καριέρας της), ενώ θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη των φιλίππων ως το πρώτο άλογο που κέρδισε δύο συνεχόμενες ιπποδρομίες στο Breeders’ Cup (πιο συγκεκριμένα στο Breeders’ Cup Mile τα έτη 1987 και 1988, τα οποία κατέκτησε επιβλητικά, με διαφορές 3 ½ και 4 μηκών αντίστοιχα). 

  Breeders' Cup Mile 1987

Breeders' Cup Mile 1988

Μετά τη νίκη της το 1988 αποσύρθηκε οριστικά από την ενεργό δράση και μεταφέρθηκε στην ιπποπαραγωγή προκειμένου να εκτελέσει χρέη τοκάδας, όπου και σε αυτόν τον τομέα γνώρισε μεγάλη επιτυχία αφού ανάμεσα στα πουλάρια της συγκαταλέγεται ο υψηλής ποιότητας ίππος Kingmambo (ο οποίος με τη σειρά έδωσε τους «κλασικούς» ίππους King’s Best, Lemon Drop Kid, Henrythenavigator, Divine Proportions, King Kamehameha και El Condor Pasa), όπως και οι ίπποι East of the Moon, Mingun, Miesque’s Son και Monavassia.
Η αγωνιστική της καριέρα ξεκίνησε όπως είπαμε στη Γαλλία όπου σημείωσε δύο νίκες σε ιπποδρομίες Group 1 καθ’ οδόν για τη «στέψη» της ως πρωταθλήτριας διετούς φοράδας. Την επόμενη χρονιά κατέκτησε τις 1000 Guineas στο ιπποδρόμιο Newmarket το 1987 όπως επίσης και τις Γαλλικές 1000 Guineas, ενώ εδραίωσε πλέον τη φήμη της στο παγκόσμιο ιπποδρομιακό στερέωμα με τη νίκη της στο Breeders’ Cup Mile στο ιπποδρόμιο Hollywood Park (κούρσα στην οποία σημείωσε και ρεκόρ χρόνου στην απόσταση).
Ανάμεσα στις πολλές και σημαντικές διακρίσεις της περιλαμβάνονται τα βραβεία στις κατηγορίες champion turf horse (στα βραβεία Eclipse Awards στις ΗΠΑ), champion 3-year-old filly (στην Αγγλία και στη Γαλλία) και champion miler (επίσης σε Αγγλία και Γαλλία), τα οποία μάλιστα κέρδισε για δεύτερη συνεχή χρονιά (ως 4ετής πλέον) μετά τη δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του Breeders’ Cup Mile το 1988. Επίσης το 1999 εισήλθε στο περίφημο National Museum of Racings Hall of Fame (είναι μέλος τόσο του Αμερικάνικου όσο και του Γαλλικού Hall of Fame) και κατέλαβε την 82η θέση στη λίστα top-100 των καλύτερων καθαρόαιμων ίππων του 20ου αιώνα, σύμφωνα με το περιοδικό The Blood-Horse magazine. Προς τιμήν της μάλιστα διεξάγονται το Maisons-Laffittes Group 3 Prix Miesque στη Γαλλία όπως και το Hollywood Parks Grade 3 Miesque Stakes στις ΗΠΑ.
Να προσθέσουμε πως στην καριέρα της κέρδισε έπαθλα συνολικής αξίας 2.070.163,00 δολαρίων ΗΠΑ, ενώ η Miesque ετάφη στο νεκροταφείο ζώων στο τμήμα Oak Tree Division στο ιπποφορβείο Lane’s End στο Kentucky.
Οι «Ιπποδρομίες»  εκτός από τις δύο περιφανείς νίκες της στο Breeders’ Cup Mile, σας προσφέρουν ένα βίντεο – αφιέρωμα στη «θρυλική» φοράδα καθώς και τον πίνακα με όλες τις νίκες Group 1 και Grade 1 που σημείωσε.

Miesque's Group/Grade 1 wins

Date

Race
Course
Sep 1986
Prix de la Salamandre
Longchamp
Oct 1986
Prix Marcel Boussac
Longchamp
May 1987
1,000 Guineas
Newmarket
May 1987
Poule d’Essai des Pouliches
Longchamp
Aug 1987
Jacques le Marois
Deauville
Sep 1987
Prix du Moulin
Longchamp
Nov 1987
Breeders’ Cup Mile
Hollywood Park
May 1988
Prix d’Ispahan
Longchamp
Aug 1988
Jacques le Marois
Deauville
Nov 1988
Breeders’ Cup Mile
Churchill Downs



Βίντεο - αφιέρωμα στη Miesque
 
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»