Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε (2ο μέρος)

(συνέχεια από το 1ο μέρος)

Την Τετάρτη 05-01-2011 οι «Ιπποδρομίες» προέβησαν σε άλλη μία σημαντική αποκάλυψη που αφορά στην (νέα) πιθανή αύξηση της γκανιότας στα προσφερόμενα παιχνίδια του ΟΔΙΕ. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει ως συμπέρασμα από τις απαντήσεις του Κυβερνητικού εκπροσώπου κυρίου Γ. Πεταλωτή σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM λίγο προ των διακοπών των Χριστουγέννων (και ίσως λόγω της χρονικής συγκυρίας «πέρασε στα ψιλά» η είδηση). Σε σχέση πάντως με την ήδη διαφοροποιημένη γκανιότα στα ιπποδρομιακά παιχνίδια και τα ερωτήματα που απευθύναμε δεν υπήρξε καμία επίσημη απάντηση ούτε από τον ΟΔΙΕ ούτε και από την ΠΑΝΕΦΙΛ. Οι «Ιπποδρομίες» δε σταματούν εδώ την έρευνα και αύριο προχωρούν στο επόμενο βήμα για την περαιτέρω διερεύνηση του θέματος.
Μια άλλη είδηση που αποκάλυψαν οι «Ιπποδρομίες» μέσα στην εβδομάδα αφορά στη μείωση του προσωπικού των εκτάκτων υπαλλήλων του ΟΔΙΕ, σύμφωνα με την Εγκύκλιο που εξέδωσε σχετικά το Υπουργείο Εσωτερικών, με βάση την οποία μέχρι τις 14 Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν αποσταλεί προς τον Υπουργό Εσωτερικών κύριο Ι. Ραγκούση τα αιτήματα για το 2011 όλων των Υπουργείων για τις ανάγκες σε έκτακτο προσωπικό των Οργανισμών και των ΔΕΚΟ που έχουν υπό την εποπτεία τους, με τη ρητή επισήμανση πως οι θέσεις των εκτάκτων υπαλλήλων που θα καλυφθούν για φέτος θα πρέπει να είναι κατά 15,00% μειωμένες σε σχέση με πέρσι. Αντιλαμβανόμαστε όλοι πως μία ενδεχόμενη μείωση του προσωπικού των εκτάκτων υπαλλήλων του ΟΔΙΕ κατά 15,00% θα επιφέρει σημαντικές δυσλειτουργίες στην ιπποδρομιακή καθημερινότητα στο Μαρκόπουλο και επιπλέον αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο (ακόμα και αν «τα βρουν» ΦΕΕ και προπονητές μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα και γίνουν εγγραφές κανονικά) να υπάρξουν απεργιακές κινητοποιήσεις με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουμε να χάσουμε και άλλες συγκεντρώσεις προσεχώς!
Στα αγωνιστικά θέματα όπως είπαμε και στην αρχή υπάρχει πλήρης αδράνεια και αυτό είναι ένα στοιχείο που παικτικά θα «λειτουργήσει εις βάρος μας» στην επανέναρξη των ιπποδρομιών. Και αυτό διότι οι «ειδικές σημειώσεις» μας (λόγω του «υποχρεωτικού ρεπό» στο οποίο υποβλήθηκαν όλοι οι ίπποι του Μαρκόπουλου λόγω της διακοπής των ιπποδρομιών) έχουν χάσει σημαντικό μέρος της αξιοπιστίας τους και δεν είναι εύκολο πλέον να εκτιμηθεί με ακρίβεια η φυσική και αγωνιστική κατάσταση των ίππων μετά από τόσης μεγάλης έκτασης αγωνιστική απραξία. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ο, τι καλύτερο μπορούμε ώστε να πλησιάσουμε όσο πιο κοντά γίνεται «στο ταμείο», αν και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ευχηθούμε πρώτα να πραγματοποιηθούν οι εγγραφές!
Τέλος, οι «Ιπποδρομίες» δημοσίευσαν την Κυριακή 09-01-2011 την 4η και τελευταία εργασία που συνέταξε ο Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης και απέστειλε στις 29-09-2010 προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Πολιτισμού, τον ΟΔΙΕ, τη ΦΕΕ και τον Ιπποδρομιακό Τύπο με θέμα: «Ελληνικές ιπποδρομίες – οι προκλήσεις του μέλλοντος»,  ενώ έχει ήδη δημοσιευθεί στο παρελθόν και από την ιπποδρομιακή ιστοσελίδα balaton (http://www.elsipnp.gr/).
Κατά τα άλλα, στην εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε αναμένονται σημαντικές εξελίξεις σε πολλά επίπεδα, ενώ οι «Ιπποδρομίες» προγραμματίζουν σειρά νέων παρεμβάσεων με επιστολές προς διάφορους παραλήπτες (η αρχή μάλιστα γίνεται σήμερα με επιστολή που αποστείλαμε στη ΦΕΕ και ακολουθεί τουλάχιστον άλλη μία επιστολή αύριο, πολύ σημαντική μάλιστα και αφορά σε «καυτό θέμα» με το οποίο ασχολούμαστε εδώ και καιρό). Η ευχή μας είναι να επικρατήσει η σύνεση και να πρυτανεύσει η λογική ώστε να μπορέσουμε επιτέλους να μπούμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς με Ελληνική ιπποδρομιακή δράση, κάτι που σίγουρα λείπει από όλους μας!

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»