Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε (1ο μέρος)

Για άλλη μία εβδομάδα υπήρξε πλούσια ειδησεογραφία και διαδραματίστηκαν σημαντικά γεγονότα γύρω από τον Ιππόδρομο, όμως δυστυχώς απουσίαζε παντελώς η αγωνιστική δράση και πλέον όπως εξελίσσονται τα πράγματα δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον, το οποίο για πρώτη φορά στα χρονικά του Ελληνικού Ιπποδρόμου φαντάζει τόσο «σκοτεινό» και αβέβαιο. Το σίγουρο πάντως είναι (και μετά από τη έντονη δραστηριοποίηση των «Ιπποδρομιών» στην περασμένη εβδομάδα) πως οι αρμόδιοι θα πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις πρωτοβουλίες που επιβάλλονται προκειμένου να ξεπεραστεί η βαθειά κρίση που ταλανίζει τον Ιππόδρομο για να επανέλθουν όλα και πάλι στους κανονικούς τους ρυθμούς.
Η εβδομάδα που πέρασε ξεκίνησε με την ανάλυση των «Ιπποδρομιών» σχετικά με την προσπάθεια του Οικονομικού Επιτελείου της Κυβέρνησης για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή στον ΟΔΙΕ (προσπάθεια που εμείς θεωρούμε πως θα αποβεί τελικά άκαρπη). Με βάση τα στοιχεία που παραθέσαμε καταλήξαμε στη διαπίστωση πως το δίλημμα που θα τεθεί προσεχώς από την Κυβέρνηση δεν θα είναι «στρατηγικός επενδυτής ή κλείσιμο του ΟΔΙΕ» αλλά «πώληση ή κλείσιμο του ΟΔΙΕ». Προς επίρρωση των παραπάνω ισχυρισμών ήρθε η αποκάλυψη των «Ιπποδρομιών» με το δημοσίευμα της Πέμπτης 06-02-2011, σύμφωνα με το οποίο η Γαλλική εταιρία PMU απέστειλε επιστολή προς το Ελληνικό Δημόσιο και με αυτή γνωστοποιεί την πρόθεσή της να εξαγοράσει τον Ελληνικό Ιππόδρομο, εξέλιξη που οπωσδήποτε «πυροδοτεί» τις εξελίξεις που αφορούν στις επικείμενες Κυβερνητικές αποφάσεις για το μέλλον του ΟΔΙΕ.
Σε ο, τι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι της εβδομάδας, προς στιγμήν πήγαμε να αναθαρρήσουμε με την παύση του λοκ-άουτ και την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΔΙΕ σύμφωνα με την οποία είχε προγραμματίσει να προβεί σε διαδικασία εγγραφών την περασμένη Τετάρτη 05-01-2011 ώστε να συμπληρωθεί αγωνιστικό πρόγραμμα για την ιπποδρομιακή συγκέντρωση της Τρίτης 11-01-2011 (στην οποία θα συμπεριλαμβανόταν και το Έπαθλο Ταχύτητος), όμως οι προπονητές (όπως περίπου αναμενόταν) έμειναν αμετακίνητοι στις θέσεις τους αξιώνοντας την πλήρη απόσυρση των τελευταίων αποφάσεων της ΦΕΕ, οι οποίες αποτελούν «casus belli» και είναι προφανές πως όσο δεν υπαναχωρεί η Ανώτατη Ιπποδρομιακή Αρχή τόσο θα ναυαγούν οι προσπάθειες «προσέγγισης» των δύο πλευρών και θα καθυστερεί η αποκατάσταση του κλίματος, που πλέον θυμίζει έντονα κάτι από «πολεμική σύρραξη» τις τελευταίες ημέρες στο Μαρκόπουλο. Η αποτυχία του εγχειρήματος να πραγματοποιηθεί τελικώς η διαδικασία των εγγραφών είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί άλλη μία σπουδαία κούρσα της χρονιάς, το Έπαθλο Ταχύτητας. Να σας θυμίσουμε πάντως πως η συγκεκριμένη ιπποδρομία είχε ήδη «ταλαιπωρηθεί», αφού καίτοι συζητούμε περί κούρσας σπριντ, με πρόσφατη απόφαση της ΦΕΕ (…) η απόσταση των 1000 μέτρων (στην οποία παραδοσιακά διεξαγόταν τα Έπαθλο Ταχύτητας) είχε μετατραπεί φέτος σε 1200 μέτρα. Ελπίζουμε να μη χάσουμε και άλλες σημαντικές ιπποδρομίες στο μέλλον και μάλιστα προς την κατεύθυνση αυτή επεξεργαζόμαστε κάποιες προτάσεις ώστε να διασφαλίζονται απόλυτα οι κύριες διαδρομές σε κάθε περίπτωση (σε ο, τι αφορά στη διεξαγωγή τους) εκτός βέβαια αν υπάρχει πρόβλημα στη συμπλήρωσή τους (δυστοκία εγγραφών).
Επειδή οι «Ιπποδρομίες» εκτίμησαν τη σημερινή κατάσταση στο Μαρκόπουλο ως ανεξέλεγκτη πλέον, αποφάσισαν πως υπάρχει η ανάγκη να ενημερωθεί ο Υπουργός Πολιτισμού για τα τελευταία δραματικά γεγονότα στον Ιππόδρομο, κάτι που πράξαμε με την επιστολή που αποστείλαμε την Παρασκευή 07-01-2011. Ασφαλώς μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο δεν υπάρχει (επίσημη τουλάχιστον) αντίδραση για το θέμα, πάντως εμείς περιμένουμε (και επιθυμούμε) δυναμική παρέμβαση της Πολιτείας για να πέσουν οι τόνοι και να επανέλθει η ηρεμία στο χώρο, τώρα μάλιστα που έλαβε πλήρη γνώση η Πολιτική Ηγεσία για τα τεκταινόμενα στο Μαρκόπουλο και δεν υπάρχει πλέον η δικαιολογία της άγνοιας ή της ελλιπούς ενημέρωσης. Η εβδομάδα που ξεκίνησε θα δείξει σε μεγάλο βαθμό τις προθέσεις και τις βλέψεις της Κυβέρνησης για τον Ιππόδρομο (σε συνάρτηση και με τα δύο θέματα που προαναφέραμε, δηλαδή της ενδεχόμενης πώλησης του ΟΔΙΕ αλλά και της παρέμβασης του Υπουργού για να διευθετηθεί το ζήτημα που προέκυψε με τις αποφάσεις της ΦΕΕ για τους επαγγελματίες). Την αγωνία μας πάντως ήρθε να επιτείνει η είδηση (που δημοσίευσαν και οι «Ιπποδρομίες» την Πέμπτη 06-01-2011) πως ξένοι επενδυτές «πιέζουν» προς την κατεύθυνση της «γιγάντωσης» του ΟΠΑΠ με την ανανέωση της άδειάς του επ’ αόριστο (θυμίζουμε πως λήγει το 2020) και την αποκλειστική χορήγηση διενέργειας παιχνιδιών on-line. Η μέχρι σήμερα στάση της Πολιτείας, η οποία διαχρονικά διάκειται θετικά προς τον ΟΠΑΠ και «βλέπει με μισό μάτι» τον ΟΔΙΕ μας κάνει να προβληματιζόμαστε έντονα για το μέλλον.

(διαβάστε τη συνέχεια στο 2ο μέρος)
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»