Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

 ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝΩΝ ΙΠΠΩΝ (ΕΠΔΙ) (27-12-2010)


Σημ. «Ιπποδρομιών»: Την παρακάτω επιστολή την εντοπίσαμε αργά το βράδυ της Δευτέρας 27-12-2010 και τη δημοσιεύουμε αυτούσια.
Σήμερα (Τρίτη 28-12-2010) δημοσιεύονται στην πρώτη σελίδα σχόλια και παρατηρήσεις των «Ιπποδρομιών» πάνω στις πρόσφατες αποφάσεις της ΦΕΕ που ανακοινώθηκαν με σχετικό Δελτίο Τύπου στις 23-12-2010. Η παρακάτω ανακοίνωση της Ένωσης των Προπονητών έρχεται να επαληθεύσει πλήρως τις εκτιμήσεις των «Ιπποδρομιών» για τις αντιδράσεις που εικάσαμε πως πρόκειται να επακολουθήσουν των μέτρων που αποφάσισε η ΦΕΕ.

Αρ. πρωτ:0024                                           27 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ε.Π.Δ.Ι. ανακοινώνει ότι σε εκτέλεση ομόφωνης απόφασης της Γ.Σ. της Παρασκευής 24/12/2010, στην ιπποδρομιακή συγκέντρωση της Τρίτης 28/12/2010 θα πραγματοποιήσει μετά τη λήξη της τρίτης και έκτης ιπποδρομίας ανά μία ώρα προειδοποιητικές αποχές από τα καθήκοντα των μελών της, σε αντίδραση εναντίον της τελευταίας αποφάσεως του Δ.Σ. της Φ.Ε.Ε. για μείωση των ποσοστών επί των επάθλων του κλάδου των προπονητών από 17% σε 12% δηλαδή μείωση που αγγίζει το 35%.

Η Ε.Π.Δ.Ι. ελπίζει ότι η προειδοποιητική αυτή αποχή των μελών της, θα αποτελέσει αφορμή για το Δ.Σ. της Φ.Ε.Ε. να ανακαλέσει αυτήν την ολέθρια απόφασή της η οποία αφενός ανατρέπει κεκτημένα δικαιώματα δεκάδων ετών, αφετέρου οδηγεί σε περαιτέρω οικονομικό μαρασμό τον κλάδο των προπονητών, αλλά και εκ τρίτου – και ίσως το σοβαρότερο – βάζει ουσιαστικά βόμβα στα θεμέλια των υπογραφέντων ιδιωτικών συμφωνητικών μεταξύ προπονητών και ιδιοκτητών (ρύθμιση την οποία επεδίωξε η Φ.Ε.Ε.), τα οποία υπεγράφησαν υπό καθεστώς διαφορετικών από τις σημερινές συνθηκών και ως εκ τούτου πρέπει άμεσα να τροποποιηθούν δεδομένου ότι σε αντίθετη περίπτωση θα καταγγελθούν δικαιολογημένα εκ μέρους των συμβαλλομένων προπονητών.

Η Ε.Π.Δ.Ι. βρίσκεται επίσης στη  δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι στην περίπτωση κατά την οποία η Φ.Ε.Ε. δεν αντιδράσει θετικά στις προειδοποιητικές κινητοποιήσεις της θα ακολουθήσουν σκληροί απεργιακοί αγώνες για την επιβίωση του κλάδου μας δεδομένου ότι δυστυχώς η συνολική στάση της Φ.Ε.Ε. είναι καθολικά εχθρική εναντίον του κλάδου όπως αυτό αποδεικνύεται από τη λήψη του παραπάνω μέτρου κόλαφος, αλλά και από τη θέσπιση άλλων διατάξεων εναντίον των προπονητών όπως π.χ. αυτή της κατάργησης των ποσοστών των επάθλων των Ελληνικών ίππων.

Είναι προφανές ότι η ευθύνη για την τύχη των ιπποδρομιών βαρύνει αποκλειστικά αυτούς που σαμποτάρουν με τις αποφάσεις τους την ομαλή εξέλιξη και όχι βέβαια αυτούς που αγωνίζονται με όλα τα μέσα για την επαγγελματική τους επιβίωση.

Διερωτόμαστε πράγματι υπό το καθεστώς αυτό το οποίο διαμορφώνεται μετά τις τελευταίες αποφάσεις της Φ.Ε.Ε. ποιο στρατηγικό επενδυτή αναζητά η κυβέρνηση για την οικονομική ανάκαμψη της Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε.!!!

Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ. της Ε.Π.Δ.Ι.

Ακολουθεί το αντίγραφο (σκαναρισμένο) της ανακοίνωσης της ΕΠΔΙ.


«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»