Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Σχόλια και παρατηρήσεις για το Δελτίο Τύπου της ΦΕΕ της 23ης-12-2010 (2ο μέρος)
  
(συνέχεια από το προηγούμενο)

Κάποια επιπλέον θέματα από το Δελτίο Τύπου της ΦΕΕ που χρήζουν σχολιασμό:
«…Σχετικά με τα δύο υποβληθέντα αιτήματα του Συνδέσμου Αναβατών:
α. Για αύξηση της αποζημίωσης των αναβάσεών τους από 56.71 € σε 61.81 € με την ταυτόχρονη κατάργηση της παρακράτησης από τους ιδιοκτήτες του 9% της αμοιβής των υπέρ ΟΑΕΕ, το Δ.Σ. συναίνεσε κατ’ αρχήν για την προταθείσα αύξηση με την προϋπόθεση αφενός μεν να εξασφαλίζεται από τον Σ.Α.Δ.Ι η κάλυψη ατυχημάτων σε αναβάτες, αναβάτες προπονήσεων και μαθητευόμενους αναβάτες, αφετέρου δε να ρυθμιστεί το θέμα από τα συναρμόδια Υπουργεία...»
   
Πώς θα εξασφαλιστεί η κάλυψη ατυχημάτων για όλους τους  αναβάτες από τον ΣΑΔΙ, αφού δεν υπάρχουν τα οικονομικά εχέγγυα για κάτι τέτοιο; Τι θα συμβεί αν μέχρι να διευθετηθούν όλα αυτά υπάρξει κάποιο ατύχημα στις προπονήσεις ή στις ιπποδρομίες, με δεδομένη την πρόσφατη απόσυρση της εγγύησης από την ΕΙΔΙΕ για την κάλυψη τέτοιων περιπτώσεων; Ποιος καλύπτει αυτό το διάστημα τους αναβάτες; Αν υπήρχε η δυνατότητα από τον ΣΑΔΙ να καλύψει μόνος του περιπτώσεις τραυματισμών των μελών του, τότε σε τι εξυπηρετούσε τόσον καιρό η παροχή εγγύησης από την ΕΙΔΙΕ;

«…β. Για αύξηση του ποσοστού από 4,5% σε 8% που λαμβάνουν από τα έπαθλα, το Διοικητικό Συμβούλιο εξέτασε με αφορμή το συγκεκριμένο αίτημα, όλο το πλαίσιο της κατανομής των ποσοστών και αποφάσισε:
- Μείωση του ποσοστού των προπονητών κατά τρεις (3) ποσοστιαίες μονάδες και ενσωμάτωση στο ποσοστό τους δύο (2) ποσοστιαίων μονάδων που θα διανέμουν κατά την κρίση τους στο προσωπικό του στάβλου τους...»

Οι Προπονητές του Ελληνικού Ιπποδρόμου έχουν ήδη υποστεί μείωση 33,33% των εσόδων τους στο σύνολό τους από την αντίστοιχη μείωση της εγχώριας ιπποδρομιακής δραστηριότητας. Η απόφαση αυτή λοιπόν βάζει «ταφόπλακα» στον κλάδο τους και αναμένεται να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες αντιδράσεις (από συνταξιοδοτήσεις και μαζική φυγή επαγγελματιών προς το εξωτερικό μέχρι απεργιακές κινητοποιήσεις και σταμάτημα κάθε ιπποδρομιακής δραστηριότητας στο Μαρκόπουλο). Γιατί να δίνεται το 2,00% στο προσωπικό του στάβλου κατά την κρίση των προπονητών και δεν θεσμοθετείται με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να μην υπάρξουν ούτε ανισότητες αλλά ούτε και αντιδράσεις από το ιππικό προσωπικό των στάβλων;
(Σημ. «Ιπποδρομιών»: Αργά χθες το βράδυ (αφού είχε γραφτεί αυτό το δημοσίευμα) εκδόθηκε Δελτίο Τύπου του ΟΔΙΕ σύμφωνα με το οποίο απείχαν οι Προπονητές από τις εγγραφές της Πέμπτης με αποτέλεσμα τη ματαίωση της αντίστοιχης ιπποδρομιακής συγκέντρωσης. Η εκτίμηση των «Ιπποδρομιών» είναι πως πλέον βαδίζουμε σε ένα θρίλερ διαρκείας για γερά νεύρα...)

«…- Αύξηση του ποσοστού των αναβατών κατά μισή ποσοστιαία μονάδα...»
 
Δεν είναι αρκετό ώστε να αναπληρώσει το απολεσθέν εισόδημα των αναβατών από τη συρρίκνωση της εγχώριας ιπποδρομιακής δραστηριότητας που φτάνει στο 33,33% για τους αναβάτες και τους μαθητευόμενους που ιππεύουν στις κούρσες.


«…Αποφάσισε από 01.01.2011, την μείωση του δικαιώματος συμμετοχής ίππου στις ιπποδρομίες σε πέντε (5 ‰)τοις χιλίοις επί της ονομαστικής αξίας του προβλεπομένου επάθλου (άρθρα 22 και 23 των Γενικών Διατάξεων)…»

Το μέτρο αναμένεται να ανακουφίσει σχετικά τους Ιδιοκτήτες από τα έξοδα των τελών εγγραφής.

«…Εξειδίκευσε στα πλαίσια διαδικασίας ελέγχου της εφαρμογής του μέτρου της υποχρεωτικής ασφάλισης ιπποκόμων και αποφάσισε συμπληρωματικώς την υποχρεωτική υποβολή αντιγράφου της Α.Π.Δ εκ μέρους των προπονητών για τους ασφαλισμένους απασχολούμενους στον στάβλο τους ιπποκόμους, ως εξής :
- έως την 15η  Ιανουαρίου 2011, του τριμήνου Οκτωβρίου – Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου του 2010
- έως την 15η Απριλίου 2011, του τριμήνου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου – Μαρτίου του 2011 και κ.ο.κ
Το αρμόδιο Τμήμα Εγγραφών και Καταχωρήσεων της Φ.Ε.Ε στο οποίο θα υποβάλλονται, θα ελέγχει και θα εισηγείται αναλόγως στην Επιτροπή Ιπποδρομιών για την επιβολή των όσων έχουν προβλεφθεί με προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. της Φ.Ε.Ε και έχουν ανακοινωθεί δια του Δελτίου Τύπου της 14.07.2010…» 

Σωστό μέτρο στα πλαίσια της άσκησης εποπτείας για την εφαρμογή των σχετικών με την οργάνωση και τέλεση ιπποδρομιακών συμβάσεων, όπως προβλέπεται από τις Βασικές Διατάξεις του Κώδικα Ιπποδρομιών, περίπτωση β.)

«…Ανανέωσε την ισχύ των Γενικών Διατάξεων για το έτος 2011 οι οποίες και θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Φ.Ε.Ε με όλες τις πρόσφατες αλλαγές και τροποποιήσεις που έχει αποφασίσει το Δ.Σ. της Φ.Ε.Ε….»

Περιμένουμε να δούμε τις νέες Γενικές Διατάξεις διότι στην επίσημη ιστοσελίδα της ΦΕΕ βρίσκονται ακόμα οι Γενικές Διατάξεις έτους 2008 – 2009, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

«… Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Σχολής Μορφώσεως Αναβατών για το έτος 2011…» 

Αν ζητηθεί από το Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης να υπάρξουν περικοπές δαπανών, ενδέχεται αυτές να έχουν  επιπτώσεις στη λειτουργία της Σχολής Ιπποδρομιακών επαγγελμάτων; Γιατί δε γίνεται λόγος για τη Σχολή προπονητών και των άλλων ιπποδρομιακών επαγγελμάτων αλλά μόνο για τη Σχολή των αναβατών; Σημαίνει μήπως την παύση ή/και την αναστολή της λειτουργίας τους ή απλώς γράφτηκε στο Δελτίο Τύπου εκ παραδρομής;

«…Μείωσε τον αριθμό των κύριων ιπποδρομιών στις οποίες απονέμονται κύπελλα σε ιδιοκτήτη, προπονητή και αναβάτη, οι οποίες και θα ανακοινωθούν σύντομα…» 

Με δεδομένο πως τα τελευταία χρόνια έχουμε κύριες ιπποδρομίες δύο και τριών ίππων και οι απονομές σε τέτοιες διαδρομές προκαλούν δυσθυμία στο φίλιππο κοινό, μόνο θετική μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη συγκεκριμένη απόφαση, αρκούμενοι στην επισήμανση πως η λήψη της καθυστέρησε χαρακτηριστικά. Πάντως κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Αναμένουμε πλέον να δούμε τις αντιδράσεις που θα προκληθούν από την εφαρμογή των αποφάσεων της Φιλίππου Ενώσεως. Οι «Ιπποδρομίες» όπως πάντα θα σας ενημερώνουν για κάθε νεότερη εξέλιξη που θα προκύψει έγκυρα και έγκαιρα.

«Ιπποδρομίες»






Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»