Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Αύξηση φόρου από την επόμενη χρονιά στο ιπποδρομιακό στοίχημα στην Νότια Αφρική


  
 Οι παίκτες ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Νότια Αφρική – οι οποίοι ήδη έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες εσόδων με την φορολογία του παιχνιδιού – θα δουν σε μικρό διάστημα να εφαρμόζεται νέα μεγαλύτερη φορολόγηση στο ιπποδρομιακό στοίχημα, σε διάστημα μάλιστα λιγότερο του έτους.

Κατά την ομιλία του στο Κοινοβούλιο για την συζήτηση του Προϋπολογισμού, ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας, κύριος Pravin Gordhan, τόνισε μεταξύ άλλων πως υπάρχουν προτάσεις για την εφαρμογή (από την 01η-04-2013) επιπλέον φορολόγησης κατά 1,00% ομοιόμορφα σε όλα ανεξαιρέτως τα τυχερά παιχνίδια και σε ολόκληρη την χώρα.

Μέχρι στιγμής στους παίκτες του ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Νότια Αφρική γίνονται παρακρατήσεις της τάξης του 6,00% επί των κερδισμένων δελτίων, τα οποία αποδίδονται στις τοπικές Κυβερνήσεις, οι οποίες επιστρέφουν – υπό μορφή επένδυσης – τα μισά στις Ιπποδρομίες. (Σημ. «Ιπποδρομιών»: Έχουμε δει στην Ελλάδα να εφαρμόζονται ποτέ ανταποδοτικά τέλη για τον Ιππόδρομο, παρότι φορολογούνται επίσης – και μάλιστα δυσβάσταχτα – τα κερδισμένα δελτία των παικτών;…)

Στον Προϋπολογισμό της προηγούμενης χρονιάς ο κύριος Gordhan είχε προτείνει μία επιπλέον παρακράτηση 15,00% για όλα τα κερδισμένα δελτία με ποσό που ξεπερνά τις 3.500,00 € αλλά υπήρξε τότε σημαντική διαφωνία τόσο από τους Ιπποδρομιακούς Φορείς της χώρας όσο και από τους υπόλοιπους στοιχηματικούς οργανισμούς και έτσι η συγκεκριμένη πρόταση εκκρεμεί.

Ένας εκπρόσωπος Τύπου στοιχηματικής εταιρίας του Διαδικτύου που δραστηριοποιείται στην Νότια Αφρική σε δηλώσεις του ανέφερε πως αναμενόταν μία σχετική αύξηση της φορολόγησης, καθώς κάτι τέτοιο ήδη φημολογείτο από καιρό, αλλά παράλληλα υπάρχει έντονη ανησυχία για τον αντίκτυπο που θα έχει μία τέτοια ενέργεια στο άθλημα των Ιπποδρομιών, βλέποντας πολλούς παίκτες να στρέφονται ήδη προς άλλα είδους παιχνίδια και στοιχήματα που δεν φορολογούνται (Σημ. «Ιπποδρομιών»: Σας θυμίζει κάτι;…)
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»